bugün

özentiliktir.
yanlış yapan birine hayranlıktır.
gereksizdir.

yahu o kişinin gözüne perde inmiş bir kere, namazını kılmadığı için zaman kavramı nedir, orucunu tutmadığı için empati kurmak nedir bilmeyen, peygamber efendimizin* hayatını ve onun güzel ahlakını bilmeyen kimseye hayran olmaktır. o kişinin ömrü sadece fanidir.
dine, davranış biçimine değil icraate hayran olmaktır.
(bkz: mimari)
(bkz: siyaset)
(bkz: resim)
(bkz: müzik)
(bkz: saygı duymak ile sevmek arasında fark)

(bkz: leonardo da vinci)
(bkz: vincent van gogh)
*
kara kaşına kara gözüne değil.
icra ettiği şeyi nasıl yaptığına, hangi şartlar altında yaptığına ve ortaya nasıl bir sonuç çıktığına hayran olmaktır.

(bkz: çalış senin de olur)
(bkz: berlusconi)dir. adam clubber,rahat,yeri gelince sert olabilen taşaklı bir adamdır.
(bkz: sen yapsaydın da sana hayran olsaydık)
hiç bir zaman görmediğin bir insana hayran olmaktan daha iyidir. en nihayetinde peygamberlerin sadece bir zamanlar yaşadıklarını biliyoruz. onlara duyulan hayranlık bir müslüman için inanç boyutundadır. aksi taktirde müslüman olmayan birine veya herhangi birine duyulan hayranlık, ya görsel hayranlıktır yada yapılan işe saygı niteliğinde ki hayranlıktır.
piramidler dir... yapisi insanda hayranlik iyandiracak niteliktedir. ama onlari yaptirana hayranlik duymayiz. teknolojiden uzak bi halde ne zeka! hayret dogrusu diye hayret ederiz... simdi yapmaya kalksalar yapamazlar onlar gibisini...

trabzonda bulunan sumela manastiridir... o devirde oraya nasil insaa etmisler onu diye sasar kaliriz. ama hayranlik beslemeyiz...

mona lisa dir... gozlerinin sanki seni izliyormus gibi olduguna hayret edersin... ornekler cogaltilabilir.
ortada o kadar müslüman sanatçı ve bilim adamı varken bunları görmezden gelmektir. büyük bir hatadır. şeytana uymak diyebiliriz.
aşık olmanın birinci koşulu hayran olmak olduğuna göre, müslüman olmayan birine hayran olduysanız; aşık olmanız da muhtemeldir.

(bkz: müslüman olmayan birine aşık olmak)
Hristiyan kişilik elektriği buldu diye mum ışığında takılmak.Toplum için herkes çalışır bunu müslüman veya değil diye ayırt edemezsin.Sözde müslüman olan insanlardan bile daha düzgün kişilikli başka dine inanan insanlar var.Yinede ilk haritayı çizen ilk uçan ve ilk virüsü bulan türk ve müslüman kişiliklere hayran olmamak buyuk ayıptır.
selçuk şahin varken alex'e,
sabri sarıoğlu varken harry kewell'a,
ibrahim üzülmez varken filip holosko'ya hayran olmaktır.

Yanlış mıdır?
hayranlık kriterlerinde din farklılıgını goz onunde bulunduran geri zekalı sahsın gundeme getirecegi bir davranıstır.

ornek;
bizim insanımız olan normal musluman: abi o cristiano ronaldo ne futbolcu oyle ya..
provokator musluman: hadi oradan, gevur.. ateist kopek! sami al-jaber* varken o gayri-muslime hayran mı olunurmus?! kaybol, gozum gormesin seni!
(bkz: paris hilton)
(bkz: adriana lima)
(bkz: ernesto che guevara)
(bkz: indira Gandhi)
(bkz: Carly colon)
(bkz: eve torres)

Ben bir müslümanım ama bu insanlara hayranım...
Yani anormal bir durum yok herhalde...
dünyayı kendi mahallesinden ibaret sanmayanların yaptıkları eylemdir. bunu gereksiz olarak gören kişilerin, müslüman kişilere hayran olmasını engelleyecek gereksiz bir engel bulunmadığı için aslında dünyanın farkına varabilmiş kişilere taş atması gereksizdir.
(bkz: hollywood yıldızları)
dünyanın nefes almak, su içmek gibi en normal aktivitelerinden biridir.
hüseyin üzmez'in gazete köşesinden yıllarca mahrum kalmıştır bunu yapan. islam ahlakından da uzaklaşmıştır. seviştiği en genç kişi 18 yaşındadır. o derece dejenere olmuştur.
zinhar günah olan durumdur. *
(bkz: herşeye din penceresinden bakmak)
birine, dünyaya ne verdiğine bakarak hayran olmaktır. cünupluğuna göre değil.
müslüman birisine hayran olmak kadar doğal ve sıradan bir durumdur.

ha her kim ki, bunun için "olmaması gerekendir" diyorsa, ayrımcıdır, ayrıştırıcıdır, ötekileştiricidir, yalandır, ziyandır.

bu da böyle biline.
gayet doğal bir durum. insanlar hep yaptıkları ya da takip ettikleri işin kendilerince en iyilerini örnek alıp, şahıs nezdinde 'yaptıkları' işe hayran olurlar. tutpta gitar çalan bir adamın jimi hendrix ya da eric clampton a hayran olması gayet anlaşılabilir, normal hatta olması gereken durumdur. ayrıca örnek alınması gereken müslüman şahısın ne kadar müslüman olduğuna karar veren merci-i kim, ya da yaptığı işi örnek alınacak seviyede yapan müslüman bulamayan adam ne yapacak. anlaşılması gereken nokta insanların şahısların kişilik ya da yaşam tarzlarını değil icraatlarını takdir etmesi durumudur. ben kendimce özde müslümanım fakat micheal jordanın basketboluna, slash'in notalarına, miljenco mitijevicin büyüleyici sesine, jack nichalson un muhteşem aktörlüğüne... hayranranlığın ötesinde hastayım.
insan olmayı bilen biridir.
ne kadar ilginç düşünceli insanlarla aynı platformda olduğumu tekrardan görmeme vesiledir bahsi geçen söylem. yaşadığım ülkenin hemen hepsi müslüman, nitekim bu şekilde devam edecek baskılar gelecek neslin içinde bulunacağı rahatlıktanda destek alarak inançlarını ve topluma mal olmuş değerleri kaybetmelerine sebep olacaktır.
insan, insan olduktan sonra isterse monitöre tapsın kimseyi bağlamaz. sizler insanları istediğiniz şekle sokup allah katında imana gelen kişi başına prim alcağınızı düşünerek dini, yalnızca kendini g*tünüzü düşündüğünüz için özel sektöre çevirmiş zavallılarsınız.**
güncel Önemli Başlıklar