bugün

son günlerde bir çok kişinin siyasi görüşünü tanımlarken kullandığı kavramlar bütünüdür. çoklu ideoloji olarak tanımlıyorlar ancak müslümanlık bir ideoloji olmamakla beraber gayri müslimler için geçerli olmayan bir kavramdır.
(bkz: ismet ozel)
herşeyi olmak istersen bir bok olamazsın sözünü akıllara getiren başlık. ki sanırım böyle biri olmak isteyen kişi büyük ihtimalle hiçbirinin ne olduğunu bilmiyordur. ve yine büyük ihtimalle bir bok olamayacaktır. hayatı boyunca.
(bkz: muammer kaddafi)

ayrıca bakınız:

(bkz: yaz türlüsü)
çelişkinin daniskasıdır.
(bkz: üçü bir arada)
ortaya karışık yanar döner.
ne olduğunu tam çözememiştir herhal.
(bkz: faşistlik yapma lan komunist)
(bkz: kimlik bunalımı)
uludag sozluk yazarlarının "bir kısmı" * * * *
bir zamanlar 'kıraç' söylemiştir bu cümleyi efendim. bizde kaba yerlerimizle gülmüştük. hem komunist hem milliyetçi hem de müslüman...
musluman milliyetci kominist:
(bkz: çorba)
kavram kargaşasıdır. demogojilerle doldurulan geçmiş 50 yıllık politikanın, günümüz insanının aklında oluşturduğu karmaşadır.
komünizm= dinsizlik, vatanseverlik=milliyetçilik, müslümanlık= devlet sistemi olarak anlatıldığı ve algılandığı için, kişi müslümanlığa inanıyor, işçilerin sosyal haklarının daha güçlü korunmasını istiyor, devletin eğilip bükülmeden siyaset yapmasını istiyorsa, kendini komünist, milliyetçi ve müslüman olarak tanımlıyor. Sonuçta, Türkiye'nin en temel sorunlarından birini, sivil toplum örgütlenmesi içinde aydınlar, kurumlar ve kitleler arasında siyasi etkileşimin olmaması olduğunu da düşünmek gerekiyor. Çözüm bireysel tepkilerle üretilmeye çalışıldığı için kavram kargaşası büyüyor, çoklu ideoloji gibi terimlerle aydın terminolojisi geliştirilirken, kitlelerden uzaklaşma da artıyor.