bugün

Teknoloji Fakültesi'nde okuyanların bir kısmı daha mezun olmadan iş bulabiliyormuş. Çünkü orada amaç sektörü daha iyi bilen mühendisler yetiştirmek.
mühendislik fakültelerinde teoriye agirlik verilir, pratik laboratuvar stajlariyla giderilir.
teknoloji fakültelerinde ise pratige (uygulamaya) agirlik verilir, teori derslere de girilir.

eger ileride master, doktora gibi kariyer elde etmek icin egitime devam edilecekse mühendislik fakültesi secilmelidir.
is hayatina atilip; endüstride, sanayide vb. yerlerde hemen calismaya baslanilacaksa teknoloji fakülteleri tercih edilebilinir.

bir mühendislik alaninda ikisinde de ayni konular islenir.

isverenler genelde hangi tip fakülteden mezun olduguna bakmazlar. sonucta her is yeri elemanini tekrar kendisine göre egitir.
öncelikle şunu söylemeliyim öğretim görevlisi bakımından çoğu üniversitede iki fakülte arasında hocalar değişimli olarak eğitim verirler. yani müh. fakültesinde ders veren bir prof. teknoloji fak. de de derse girer. öyle öğretmen vs. yalan arkadaşlar. kendimden biliyorum. daha sonra şu imza olayına değinmek istiyorum. eğer bir tek. fakültesine giderseniz ve imza olayını sorarsanız size bakanlıktan imzalı çerçeveletilmiş ve teknoloji fak. nden mezun mühendislerin imza haklarını koruyan bir yazı gösterirler. yani bu konuda endişe etmenize gerek yok. ayrıca günümüzde bazı üniversitelerde tek. fakültesi puanları müh. fakültesi puanlarını geçmiş durumda. hal böyle olunca bu puanla yerleşen insanın da bu hakkıdır. ayrıca bildiğim kadarıyla verilen bir ayrıcalık geri alınamaz.
güncel Önemli Başlıklar