bugün

mühendislerin zeki olması su götürmez bir gerçektir.beyinleri hızlı çalışır ve çok değişken şartlara göre bile hızlı ve en mantıklı kararı verebilir, analitik düşünebilirler. mühendislerin şansızlığı türkiye de yaşamaları, okulda iyi eğitim almamaları ve sayılarının çok olmasıdır.
(bkz: ben aptal değilim makine mühendisiyim)
Türkiye' deki eğitim sistemi göz önüne alındığında tamamen yanlış bir önermedir, her zeki insanın mühendis olmadığı gibi mühendis olmanın insanı zeki yapmadığı aşikardır.
(bkz: ben aptal değilim makine mühendisiyim)
(bkz: doğal seleksiyon)
(bkz: tabi tabi)
aptalca bir önyargıdır.

Makine arıza verdiğinde, göstergelere ve kadranlara bakmadan makinenin tamir edilmesi gerektiği kanısına vararak, tornavidalara dayanıp bir güzel sıçmaya son derece meyillidirler.

Amele çavuşlarıdırlar, bundan mütevellit sosyal zekaları bir süre sonra geri geri gitmeye başlar.

Dünyanın karmaşık bir sayı sistemi ve sofistike mekanik bir düzenden ibaret olduğunu zannederler.

Olaylar ve sorunlar karşısında aptal aptal yorumlar yapıp, bu dangalaklığa da kendilerini inandırabilirler.

Para hiç bitmez zannederler. Şöyle ki, üretim için gerekli olan makinenin veya mekanik iyileştirmenin, üretim ve karlılık için gerekli olup olmadığı yönünde verimlilik hesabı yapamayacak kadar beyinsizdirler.
doğrudur. aksi halde abant'ın en güzel atını seçermiydi mühendis bey. bir de seviye tutturma tekniği var ki ancak bir mühendisin yapabileceğidir.
mühendisler gibisinden bir genellemenin yanlış olacağı önermedir. ne çevre, ne jeofizik mühendisleri gördü bu gözler. istatistiki bir rakam vermek yaralı olacaktır. mühendis mühendise, doktor doktora, iktisatçı iktisatçıya zeki gelebilir. çünkü paylaştıkları bir olgu vardır. amma velakin mühendislerin olaya yaklaşımları daha farklıdır.
mühendisler analitik düşünce yeteneğine sahiplerdir. (analitik düşünce yeteneği nedir, o hala tartışılır)

(bkz: analitik düşünce)
Zeki mi amele mi bilmem fakat ilgilendikleri konular benim hiç ilgimi çekmeyen karmaşık şeyler.