bugün

yerli sermaye mynet mail hizmeti dururken yabancı mail adreslerini kullanmak.
yok efendim, dandik , yavaş.. adamlar hırs yapmış, emek etmiş siteyi bu günlere getirmiş. mynet mail kullanıp destek versek fena mı olur? mynet i daha güzel yerlere getirsek. ne kadar tık o kadar köfte. bizlere hitap eden bizim olan bizi anlayan bir site ve gelişmiş bir mail hizmeti olsa gururlanmaz mıyız? ama nerde...

--spoiler--

Ailesi, boş bir hayal olarak gördükleri internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon email abonesi olan, 30-40 milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30'la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür.

internetin emekleme dönemi olan 1990'ların ikinci yarısında dahi ne denli büyük fırsatlar sunduğunun en canlı örneklerinden birini Emre Kurttepeli ve şirketi mynet oluşturuyor. Bu girişim Türkiye'de ilklerden ve nadir başarılı örneklerden olduğu için sıradışı bir hikâyeye de sahip. Başlangıçta plan kusursuzdur ancak, küçük bir sorunla karşılaşır: isim... Bir televizyon dizisi imdadına yetişir ve ortaya "mynet" ismi çıkar. Ancak bu alan adının sahibi 18 yaşında bir üniversitelidir. Uzun süren pazarlıktan sonra 50 bin dolara sitenin isim sorunu çözülür. Ticaret Bakanlığı'nın "Türkçe tarif edin" engelini de zorlukla aştıktan sonra mynet Türkiye'nin ilk Türkçe portalı olarak 1999 sonbaharında faaliyete geçer. Google, Microsoft ve Yahoo gibi dev bütçeli internet şirketlerinin arasından sıyrılarak eposta hizmetinde çıtayı sınırsız depolama alanına taşıyan ilk şirket Türkiye'den mynet oldu. E-mail konusunda pazar liderliğini uluslararası rekabete taşıyan şirket, yeni satın almalar ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımlarla 2005'ten itibaren dramatik bir büyüme kaydetti.

Mynet internette iş yapmanın geleceğine inanarak ve ısrarla yatırımlarına devam etmenin meyvesini verdiğinin son örneklerinden biri. Emre Kurttepeli, internete odaklanarak sadece içerik ve e-posta hizmeti sunmaya devam ediyor.
--spoiler--
(bkz: benim internetim internet posta)
(bkz: mynet e-posta)
yabancı mail dururken mynet kullanmak. o mail adresiyle yabancı bir okulla yazışma yapmak. adamların sana hiç bir zaman cevap vermemesi. çünkü mynet'in ozamanlar yurtdışı bağlantılarıyla sorununun olması. güzelim bursu kaçırmak. *
"mynet yerli sermaye de arkadaş adı yerli değil? ayrıca boktan. sürekli mallar tarafından kullanıldığından da, hiç 'cool' değil." gibi nedenler sayılarak mantıklıca açıklanabilecek olan mail seçimidir.

-bebeğim bana mailini ver de, atiyim sana o sunumu. sonra da gel, gidelim bir şeyler içelim.
-tamam canım. entrymaili@mynet.com
-mynet?
-hıı.. ne var?
-tamam canım ben atarım sana o sunumu da, benim aklıma şimdi geldi. benim özel bi işim vardı sonra görüşelim. olur mu?
-tamam. (dumur)

açıklama; abartıyorum, evet. dalga geçiyorum çünkü.
yerli malı haftasını fazla ciddiye alan yurttaşları hüzünlendiren davranıştır.
kendi yabancı olmasa bile, adı yapancı. yabancı sempatizmi.

(bkz: yabancı sempatizanı)
gmail ile kıyaslarsak tam bir fiyaskodur mynet. sayfanın javası yarı yolda bırakır, uploadın yarım kalır ve ne kadar spam mail varsa hepsi mynet üzerinden yapılır (bkz: smtp). öncelikle bunları bi aş öyle gel bakalım. sırf sen parayı buldun başarılı oldun diye gelip senden mail alamam, bak ben bu yollardan geçtim koskoca şirket oldum herkes biliyor sitemi diyecek olursan (bkz: http://www.gmail.com) burası senden daha çok tanınıyor.
çok doğru bir seçimdir. mynet mail çok kolay hacklenebilir.*
güncel Önemli Başlıklar