bugün

mühendisler tek tiptir zira hepsi de asosyaldir.
jeoloji mühendisliği ve diğerleri...
mühendislerin kendi aralarında bu kadar çatışmasını anlamak mümkün değil
zira hepsi yaratıcı işler yapan süper insanlar...
ama tabi ki aralarında ki en güzel dal genetik mühendisliği...
lan olum siz iki tuğla üst üste koyucam diye uğraşırken o neler yapıyor bir bilsen...
daha da ileri gidiyorum

makine mühendisi +
genetik mühendisi -
makine mühendisinin karısı *

+ mine ile çocuk yapıcaz
* evet kararımızı verdik artık denemelere başlıyacağız
- gerek yok ahanda size bebek yeni yaptım... tepe tepe kullanın
/ ingaaaaaa
4 temel mühendislik dalı vardır.
kimya mühendisliği
inşaat mühendisliği
makine mühendisliği
elektrik mühendisliği
hiç birinin de birbirinden üstün olduğu söylenemez.
fizik dersine vazelinle girmek istiyorsan elektrik elektronikle işin olmamalı. onun yerine en kıyağından bir buçuk porsiyon fizik mühendisliği al aklın başına gelir. bir de fizik konusunda ahkam kesenin elektrikçi olması ne yazık. devreye opamp yerleştirebilmek için bile makina mühendislerinin termal açıdan sayısallaştırma analizlerine ihtiyaç duyuyorlar. opamp lan? hani devre senin işindi. devredeki cihazların ısıl işlemlerini hesaplayamıyorsun. devreyi kağıt üstünde çizsen nolur?

sonra kalkıp biz fizik dersi alıyoruz. hadi ya!
laboratuar açısından türkiye'nin en önde gelen fakültelerinden birisine sahip olmak... böyle birşey işte makina mühendisliği. yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçları karşılamakla mühendisliğin ne ölçüde alakası var çok merak ediyorum. o zaman aşçılar en iyi mühendisler. öyle mi? bize şöyle öğretildi mühendislik: doğa olaylarından yola çıkarak kurulan matematiksel modellemeleri fiziksel modellemelere dönüştüren, bu fiziksel modellemelerin de tekrar doğa olaylarına benzeşimle insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere nasıl kullanılacağına dair çözüm üreten disiplin. hariçten gazel okumak başka birşey ama.
(bkz: makine mühendisi/#10028346) sonra eksi oyu aldı tabi. ama düşüncemin doğruluğunu tekrar görmüş oldum.
bizim bölümde de hocalar "3. sınıfta 0 ve 1 lerle dünyayı yaratacağız." "en havası olan meslektir bilgisayar mühendisliği" daha bir sürü palavra sayar. biz ciddiye almıyoruz ama kendilerini ayrı gören makineciler pek ciddi şaşıyorum.
gel hele gardeş bir elektrik elektronik mühendisliğine fizik yüzünden vazelin olmadan dolaşabiliyor musun etrafta, dedirten.
mühendisliğin ne olduğunu bilmeyen bir kişinin mühendislik hakkında yaptığı tanımlamadır. ama normal tabi, adamlara gazı vermezseniz nasıl okur o bölümü, hadi okudu diyelim kaç tanesi o işi yapmak ister? laboratuvar falan gibi pek alternatifleri de yok. sakın burdan diğer mühendislikler süper gibi bir anlam çıkmasın tabi. mühendislik herkesin yapabileceği bir iş değildir. sadece imza atanları veya devlette müfettiş falan olanları saymıyorum tabi. mesleği değil yaptığı iş olarak mühendis olanları kastediyorum. yani bin bir aksaklık çıkarken yüklemeler yetişsin diye pazar günü şu an yaptığım gibi mesainin mesaisini yapmaktan.
yanlış önermedir. ilk insandan bu yana insanların 3 temel ihtiyacı olmuştur. yeme, içme ve barınma. inşaat mühendisliği de işte bu temel ihtiyaçlardan barınmaya çözüm üretir ki bu sadece inşaat mühendisliğinin ufak bir alanı. bunun yanında daha bir çok toplumsal sorunu da inşaat mühendisleri çözer. örnek vermek gerekirse; karayolları, barajlar, havaalanları, limanlar, köprüler, su şebekeleri vs. e yani hal böyleyken de makine mühendislerine bok yemek düşer.
ayrıca:

(bkz: makina)
(bkz: makine)

hatta:

(bkz: atelye)
(bkz: atölye)
madenciler olmasaydı taş devrinden cilalı taşa geçtimi taşta oturup kalacağını bilmeyen makina mühendisi icadı cümle.
yanlış önermedir. illaki bu güzide mühendisliğimiz temelinde bir ayrıma gidilecekse doğrusu mühendisler ikiye ayrılır makineciler ve diğerleridir.
(bkz: Bir makina mühendisinin artistliği) *
makina mühendisliği ile mühendislik eş anlamlıdır hatta. diğerleri teferruat.
sözün aslı; insanlar ikiye ayrılır, doktorlar ve diğerleri. sonra doktorlar da ikiye ayrılır cerrahlar ve diğerleri. şeklinde olan ama makinacı yazarlarımız tarafından saptırılan hede.
bilgisayar muhendisleri olmasa forumun dolayisi ile bu kavganin olmayacagi gercegi vardir birde.
teşhis: post-öss self-supportive kişilik bozukluğu
tedavi: aktif iş hayatı *
makinacıların; 4 senelik programları boyunca kimyacıların gördüğü herşeyi Kimya, Malzeme Bilimi ve Engineering Materials isimli üç kıytırık dersle özetlemesi gerçekten acı verici olmalı.

(bkz: karı kızı geçtim makinayı seçtim)

bırakın bu işleri...

kimya laboratuvarı dersi de cabası...
kimya mühendisliği etrafında biriken abaza kalabalığına bizim kızların hitaplarından biri.
gerek saç sakalın birbirine karışması gerek haşin bakışları sayesinde diğer mühendislikten kolayca ayırtedilebiliyorlar.**
imla:edit
konuyla alakalı;

(bkz: atlar ikiye ayrılır binilenler ve binilenler)
(bkz: 2 cümleli başlık)
(bkz: enteresan)
(bkz: ama hoş)
yeni öğrendiğim bilgilere göre makinacılar da ikiye ayrılır: kostrüksiyoncular ve diğerleri...
(bkz: hücreler ikiye ayrılır)
(bkz: mitoz)
sanayi devriminden sonra makina mühendisliğinin ortaya çıktığı düşünülürse, kısa bir süre için fazla bir ego büyüklüğüdür. inşaat mühendisliği ise tarihin başından beri vardır ve var olmaya devam edecektir.