bugün
- hesaptan sonra bırakılacak bahşiş miktarı sorunu12
- mevcuttaki sözlük kızı sayısı24
- hayattaki amacınız ne23
- uludağ sözlüğün dirilmesi14
- küresel ıkınma12
- tarikatlara tapan cahil kitle12
- para için birlikte olan kadın10
- normal sözlükte bize mülteci denmesi olayı8
- v a m p i r o v12
- hatundan istemek8
- instagram kullanmayanlar mağarada yaşasın16
- evleniceğin kadını kaybetmek11
- 13 şubat 2025 az alkmaar galatasaray maçı47
- 14 şubat sevgililer günü20
- kahtalı mıçı10
- galatasaray'ın üzerindeki kara bulutlar13
- instagram da stalklayan görülüyor mu9
- uludağ sözlük 2025 hataları29
- normal sözlüğe akın eden uludağ yazarları10
- amerikancılık10
- 14 şubatı yalnız geçirecek yazarlar12
- beybi leydiye 14 şubat hediyesi olarak true almak10
- merve taşkın'ın 14 şubat paylaşımı9
- tüsiad yik başkanına soruşturma açılması16
- garibanlığı savunmak15
- yaşasın kbb den randevu aldım12
- sözlüğün kapandığı gece11
- ilkcahilbukucu ile başlıksız şarkılar10
- şoförle tanışmak11
- nervio18
- gram altın 3410 lira oldu11
- 13 şubat 2025 fenerbahçe anderlecht maçı21
- deniz manzaralı küçük bir kasabaya yerleşme hayali11
- berat kandili14
- erdoğan'ın 3 uçakla asya gezisine gitmesi15
- survivor seda ve pınar arasında yaşanan gerginlik10
- mangal yakamayan erkek11
- güzel kızlarının uzun zamandır sözlüğe girmemesi8
- mansur yavaş vs ekrem imamoğlu15
her suriyelinin evet olmalı diyeceği bir ihtimaldir.
neden?
suriye nin yarısına yakınında varlık gösteren bir örgüte neden sessiz kalsınlar ki?
büyük ihtimalle, devlet yönetimine hakim olduktan sonra sıra ypg ye gelecektir. sonuçta ülke işgal altında sayılır.
türkiye de bunun için her türlü kozunu kullanacaktır ki suriye ve muhaliflerin türkiye den isteyecekleri çok şey var. hem ekonomik hem askeri.
neden?
suriye nin yarısına yakınında varlık gösteren bir örgüte neden sessiz kalsınlar ki?
büyük ihtimalle, devlet yönetimine hakim olduktan sonra sıra ypg ye gelecektir. sonuçta ülke işgal altında sayılır.
türkiye de bunun için her türlü kozunu kullanacaktır ki suriye ve muhaliflerin türkiye den isteyecekleri çok şey var. hem ekonomik hem askeri.
Eğer şuan göründüğü gibi muhalifler usa destekli ise hiç bir zaman olmayacak durumdur.
göründüğü kadarıyla muhalifler abd destekli değildir. abd suriye de herhangi bir askeri güç arıyordu ise ypg vardı. kendisi donattı.
muhalifler olsa olsa abd ile bir anlaşma yapmış olabilirler. temelinde ypg ye saldırmama maddesi olan bir anlaşma.
tabi bu abd açısından güvenilmesi imkansız olması gereken bir anlaşmadır.
muhalifler açısından da basamak basamak hedefe gitmenin ilk adımı için yapılmış bir anlaşma olabilir. önce esad gitmeliydi, onlar açısından.
o hedef tamam. muhalifler artık suriye devleti nin sahibi oldu ve ülke topraklarının yarısına yakını yerel olmayan ypg nin işgalinde.
halkın talepleri ve suriye devleti temsicisi olmak bunu kaldırmayı gerektirecek.
ve de şunu adım gibi biliyorum bu ypgliler asla yüzyüze savaşmaz. bütün savaş araçlarını bırakıp ardlarına bakmadan kaçacaklardır.
dağlara gel dağlara.
muhalifler olsa olsa abd ile bir anlaşma yapmış olabilirler. temelinde ypg ye saldırmama maddesi olan bir anlaşma.
tabi bu abd açısından güvenilmesi imkansız olması gereken bir anlaşmadır.
muhalifler açısından da basamak basamak hedefe gitmenin ilk adımı için yapılmış bir anlaşma olabilir. önce esad gitmeliydi, onlar açısından.
o hedef tamam. muhalifler artık suriye devleti nin sahibi oldu ve ülke topraklarının yarısına yakını yerel olmayan ypg nin işgalinde.
halkın talepleri ve suriye devleti temsicisi olmak bunu kaldırmayı gerektirecek.
ve de şunu adım gibi biliyorum bu ypgliler asla yüzyüze savaşmaz. bütün savaş araçlarını bırakıp ardlarına bakmadan kaçacaklardır.
dağlara gel dağlara.
Muhalif derken kimin kast edildiğine bağlı
Zira Şam'a girenler güneydeki FSA yani Amerika destekli ÖSO
Hama Humus'ta htş
Efrin tel rıfatta smo
Zira Şam'a girenler güneydeki FSA yani Amerika destekli ÖSO
Hama Humus'ta htş
Efrin tel rıfatta smo
anlatmak istediğim şudur.
amerika ırak ta ne kadar kalıcı olduysa, afganistan da ne kadar kalıcı olabildiyse, suriyede de o kadar kalıcı olacaktır.
abd destekli muhalif ya da türkiye destekli muhalif, şu an için farketmez. suriyelilik zamanı geldiğinde ağır basacaktır.
hele ki israil in suriye de mevzi kazanması ihtimali sıfırdır. suriye deki kabul, israil in en büyük düşman olduğudur.
dediğim gibi güneyimizde istikrarlı ve düşman olmayan bir süriye, üzerinde türkiye nin etkinliği olmasa dahi çok faydalıdır. direk pazarımız olacaktır ve tabi ki bundan suriye de faydalanacaktır. emek yoğun sektörler, tekstil, hayvancılık, tarım gibi, suriye ye kayacaktır.
amerika ırak ta ne kadar kalıcı olduysa, afganistan da ne kadar kalıcı olabildiyse, suriyede de o kadar kalıcı olacaktır.
abd destekli muhalif ya da türkiye destekli muhalif, şu an için farketmez. suriyelilik zamanı geldiğinde ağır basacaktır.
hele ki israil in suriye de mevzi kazanması ihtimali sıfırdır. suriye deki kabul, israil in en büyük düşman olduğudur.
dediğim gibi güneyimizde istikrarlı ve düşman olmayan bir süriye, üzerinde türkiye nin etkinliği olmasa dahi çok faydalıdır. direk pazarımız olacaktır ve tabi ki bundan suriye de faydalanacaktır. emek yoğun sektörler, tekstil, hayvancılık, tarım gibi, suriye ye kayacaktır.
Şahsi kanaatim oradaki ypgye ıraktaki gibi siyasi alan açıp, mücadele edecekseniz parti kurun veya ülkeyi terkedin çağrısı yapılacağıdır. Ama hiç bir şekilde silahlı bir yapı olarak orada bulunmalarına izin verilmeyeceğini düşünüyorum.
eşyanın tabiatını aykırı olarak ülkede %10 nufusa sahip olup ülkenin yarısına yakınını kontrol etme hayali matematik olarak saçmadır.
matematik affetmez.
matematik affetmez.
Yalnız ypg\'ye saldıranlar sadece öso ile sınırlı sanırım. Htş\'nin ypg\'ye kurşun sıktığına dair bir habere rastlamadım.
ypg yerini garantiledi gibi kobani abdye gidiyormuş.işin ciddiyetinin farkında olmak lazım.
güncel Önemli Başlıklar