bugün

moderatörlerin sürekli dil kurallarına uyulması gerektiği şeklinde baskı yapması neredeyse tamamen yanlış bir eylemdir. basit birkaç örnekle anlatacak olursak;
1. kişi dil kurallarını bilmeyebilir, çok normaldir ve hatta kimse noktalama işaretlerinin nerelerde kullanıldığını bilmekle yükümlü değildir.
2. kişi özgün bir tarzın peşinde de olabilir.(hareket aslında hiç de özgün olmayabilir.) mesela sadece cümle sonlarına .. koyarak cümleyi bitirme alışkanlığı olabilir yada başka birşey. ki birçok yazar vardır özgün tarzlarıyla hatırlanan ve hatta noktalama işaretleri kullanmaması ile anılan yazarlar da vardır-benim okumuşluğum da vardır- (kimsenin burada yazarak oluşturduğu özgün tarzıyla yazar olamayacağını iddia etmek yanlış olur. yada bunların hiçbiri de olmayabilir. yazar bir hiç olduğunun farkında olduğu için de noktayı kullanmayabilir, daha uç örnekle bir nefeslik dünya da nokta koyarak bir nefes almanın zaman kaybı olduğunu da düşünebilir.
kısacası şahsi kanaatim bu tür konularda sınırlayıcı olmak özgünlüğü içinde eritir yönündedir. baskılar tehdit'e kadar varmaya başlamıştır artık, kötü.
(bkz: boşver boşver arkadaş başka bulursun)
size "yazar" sıfatı verdikleri için, gayet doğru bir eylemdir.

1) bir yazar, hele "sözlük" yazmaya niyetlenen bir yazar, imla kurallarını, noktalamayı bilmelidir.

2) özgünlük, noktalama işaretlerini yanlış kullanarak yakalanmaz. üç nokta, tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur.

3) yazılarının okunabilir olması için, paragraf aralarında bir satır boşluk bırakılır.
kesinlikle yürekten desteklediğim durumdur. Kimsenin sahip çıkmadığı türkçe'mize uludağ sözlük olarak sahip çıkmalıyız.
yalnızca bir harf hatası yaptığım için entry'mi düzelttiren moderasyon'a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
çok yerinde ve doğru bir eylemdir. noktalama işaretleri, kullanılan bağlaçlar yazıları daha okunaklı ve anlaşılır yapar, vurguyu doğru yerde vermeyi sağlar. belli bir yaşa gelmiş, çoğunluğun üniversite öğrencisi ya da mezunu olduğu bir ortamda herkesin dil kurallarını bilmesi gerekir, bilmemek bir ayıptır. öğrenmek için ise geç değildir. özgün yazar, seçtiği kelimeler, kullandığı üslupla kendini belli eder.

+abi ben nokta yerine soru işareti, ünlem yerine virgül kullanırım. tarz yaptım. böyle daha etkileyici oluyor ama henüz keşfedilemedim, bekliyoruz.
-vayy sen şimdi "ya da" yı da "yada" diye yazıyorsundur, yeni trend buymuş abi aman unutma!
+yok abi, yeni trendse ben almıyım ben özgün olmalıyım.
kesinlikle gerekli bir eylemdir. birinin bunları kontrol etmesi gerekmektedir. destekliyoruz.
bu kadar dogru bi eylem gorunmemistir , devamını dileriz.
moderasyonla hemfikir olunan ender durumlardandır.
sonuna kadar desteklenesi eylemdir, günümüzde Türkiye'de bu kadar ingilizce özentiliği varken, sözlüğün TDK gibi çalışması gayet takdir edilesi bir durumdur.
"gayet doğru bir eylemdir", "dogRu olan durumduR", "kesinlikle yürekten desteklediğim durumdur", "çok yerinde ve doğru bir eylemdir", "desteklediğim bir eylemdir", "kesinlikle gerekli bir eylemdir", "bu kadar dogru bi eylem gorunmemistir", "kesinlikle olmasi gerekendir", "moderasyonla hemfikir olunan ender durumlardandır", "sözlüğün sürdürülebilirliği için desteklenmesi gereken eylem", "sonuna kadar desteklenesi eylemdir" gibi birbirinden bağımsız, farklı argümanlarla sözlüğü kaosa sürüklemiş, bir konu hakkında binlerce değişik fikrin olabileceğini gözümüze sokmuş aktivite.
burası bir sözlük olduğu için açılması en gereksiz başlıklardan biri olmuştur. forum ya da panel sitesi olsak herneyse diyeceğim ama öylede bir ihtimal yok. imam osurursa cemaat sıçar diyenler boşuna söylememiş arkadaş. moderasyon osurursa biz neler yapmayız kim bilir...
bizi devlet memuru gibi hissettirir.
sözlüğün ne anlatmak istediği belli olmayan entrylerle dolmaması için yapılması gerekendir.
dilimizi doğru kullan(a)mayanları görmenin verdiği üzüntünün yanında bu başlığın açılması da ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur.
aynı özeni açılan başlıklarda da görmek istediğimiz harekettir.
trükceği dorgu ve duzğün gullammag lazum gelmegtedür.