bugün

muzıkte bir diziyi olusturan her sesin, o diziye ozgu ilişki ve işlevleri oldugunu ve aynı sesin değişik dizilerde değişik ilişki ve işlevleri surdurmesidir.

örnegin do major dizisinde durucu bir ses olan mi sesi fa major dizisinde yuruyucu yıne, yine do major dizisinde yuruyucu bir ses olan si sesi si major yada si minör dizilerinde durucudur.
(bkz: modulasyon cesitleri)
(bkz: i just want you)
(bkz: i ll be there for you)
Düşük frekanslı sinyalleri çok uzaklara iletebilmek için yüksek frekanslı sinyallerin üzerine bindirilme işlemidir. Faz modülasyonu, pals modülasyonu gibi çeşitleri olmasına rağmen en çok kullanılan tipleri genlik ve frekans modülasyonudur. Karasal tv vericileri genlik modülasyonu, karasal radyo vericileri frekans modülasyonu (FM) kullanır.
zamanda çarpma demektir. bir sinyalin genliğinin, diğer sinyalin genliği ile zamanda çarpmaktır.

(bkz: genlik modülasyonu)
müzikte bir ton içindeyken başka bir tona geçilmesi olayıdır. piyasa parçalarda sık sık rastlanır. monotonluğu gidermek için kullanılır..
planlı modülasyon ve anarmonik modülasyon gibi çeşitleri vardır.
bilgi sinyallerinin uzak mesafelere bozulmadan, minimum kayıpta alıcı taraflara göndermek için yüksek frekanslı taşıyıcı sinyallerin üzerine bindirilmesi işlemidir. sayısal modülasyon ve analog modülasyon olarak ikiye ayrılır.
(bkz: modülasyon çeşitleri)
(bkz: demodülasyon)
en basit mantık ile, bir sinyalin frekansının değişmesini sağlamaktır (türlü yollarla). bir tane frekansı modüle ederek, başka frekanslarda da onu kullanmamıza olanak sağlar. ayrıca anten uzunluğu ile de yakından ilgilidir, zira düşük frekansların anten boyları yüksek, yüksek frekansların anten boyları küçük olur. telefonlar ilk çıktığında 20 30 mhz olsaydı zaten anteni telefonu geçerdi.
eurovision şarkı yarışmasında yarışan şarkıların yarısından çoğunun uğradığı ton değişimidir.
müzikte modülasyon, diyatonik modülasyon ve kromatik modülasyon olarak ayrılır. transpoze ile genellikle karıştırılan modülasyon, transpozenin aksine şarkı içinde başka bir tonaliteye geçilmesidir. bu vekil akorlar ya da geçiş sesleri vasıtasıyla yapılabildiği gibi pat diye geçişler de mümkündür. fakat daha çok türk pop müziğinde gördüğümüz geçiş kadansları kullanmadan direk modüle durumu pek hoş karşılanmaz.
iletişim teknolojisinde (yayıncılıkta) kullanılan bir yöntemdir. Yöntem başlarda anten yoluyla yapılan yayınlar için öngörülmüş ise de, günümüzde kablolu. kablosuz her tür iletişimde kullanılmaktadır.
uludağ sözlük te olanlar bunlar değil mi ? hani siliyorlar falan.