bugün

artık eskimiş, soruları elden ele dolaşıp ygs ye hazırlanır gibi hazırlanılan testtir.

sağlıklı bir test değildir yani. alternatiflere yönelin.
aynı soruyu on farklı şekilde soruyor sıkıcı ama dürüst ol. benim sonuçlarda 'iş mülakatına giren tipleme' olarak çıkmıştı. her cevaba en ideal olanını vermiştim.
Girmiş olduğum testlerden biri 500 den fazla soru vardır soruların bazıları birbiriyle çelişkilidir.
değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibi yazarlardan mesaj beklediğim envanter.
eşcinsellerin psikologta, çürük raporu verilmesinde, hayatında en az bir kez karşılaştığı testtir. tabi eşcinselliği mf( maskülen-feminen) kategorisi belirler. ama 500 ü aşkın soru vardır. ve kategori diye ayrılmamıştır. araya ayırıcı ve belirleyici sorular serpiştirerek, ve aynı soruyu bir kez kez sorarak sizi yanıltabilicek, dikkatte isteyen bi testtir. sorulara evet- hayır şeklinde cevap verilir. bilmiyorum seçeneğinin var olduğu iddia edilse de genelde yoktur. eğer çürük raporu almak için başvuruyorsanız bu testi pasif ve oldukça feminen bir gay gibi çözmeniz gerekir. sanatla ilgili olmanız, feminen olmanız vs tüm bir erkeğe göre zıt olabilecek şeyleri işaret etmeniz lazım. çünkü escinselsiniz diye narin ve hassas olmanız istenmekte. bunu da bastıra bastıra her soruda belirtmeniz gerek.

http://fbemoodle.emu.edu....ile.php/566/MMPI_Trke.pdf
az dikkati olanın kendini sorunsuz ya da sorunlu çıkarması elinde olan basit sıkıcı gereksiz testimsi.
nedenini anlayamadığım bir şekilde kız tavlama potansiyeli çok yüksek olan testtir.*
kişilik özelliklerini ve uyum sürecini değerlendiren öz bildirim aracıdır.Dilimize Savaşır(1980)tarafından uyarlanmıştır. Mmpı'in içinde 10 tane klinik 3 tane geçerlik testi bulunur.
geçerlik testleri;
1.yalan
2.geçerlik-ego gücü
3.savunuculuk
psikopatolojiyi masrafsız yoldan saptama amacıyla geliştirilmiş ölçektir.(1940'lı yıllar)
"çok yönlü" olarak adlandırılması, birden fazla bozukluğu aynı zamanda değerlendirme özelliğinden kaynaklanmaktadır.
sanılanın aksine yanıltması çok zordur çünkü aynı soruları ters çevirir ordan burdan farklı açılardan sorar ve birinde yanıltabilirsiniz ama hepsinde asla. bu yüzden de sıkıcıdır, şayet çok sayıda soruyu cevaplamak zorunda kalırsınız. geçerlik ve güvenilirliği de çok yüksektir.
(bkz: kişilik testi)
(bkz: psikolojik testler)
testi manipüle edip etmediğinizi aynı soruları belli aralıklarla 4 kere soran bir testtir ki 'sıkıldım lan kafadan atıp çıkayım' diyerek sallayan arkadaşların test sonuçlarının 'manipulated' olması pek muhtemeldir.
(bkz: my name is henry gale i m from minnesota)
klinik alt testlerin yanı sıra L(yalan), F(psikopatoloji) ve K(savunucu tutum) olmak üzere 3 alt test mevcuttur. geçerlik alt testleri kişinin kendini daha iyi ya da daha kötü gösterme ve savunma eğilimlerini, zayıflıklarını kabul etme cesareti gösterip gösteremediğini ölçmektedir.
askeri alanlarda house tree person drawings testinden daha fazla tercih edilir. beş yüz küsür tane soru içerir.
kendisi psikolojinin en uzun ve en sıkıcı testlerinden biridir. buna karşın, psikolojik testler arasında doğruluğu en fazla olan test olma özelliğine sahiptir.
(Minnesota Multiphasic Personality Inventory ; MMPI) 1939 yılında geliştirilen klinik amaçlı kullanılmakta olan, bireyin kişisel ve toplumsal uyumunu nesnel açıdan değerlendirmeyi hedefleyen bir kişilik envanteridir. amerika'da sık olarak kullanılmaktadır. toplam 566 maddeden oluşmaktadır. maddeler doğru, yanlış yada bilmiyorum şeklinde cevaplandırılmaktadır.
test 10 faktörlü alt testten oluşmakta. bunlar:
1. Hs (Hipokondri)
2. D (depresyon)
3. Hy (Histeri)
4. Pd (Psikopatik sapma)
5. Mf (Maskulmite feminite)
6. Pa (Paranoya)
7. Pr (Psikasteni)
8. Se (Sizofreni)
9. Ma (Pipomani)
en son geliştirilen alt test ise
10- Si (Sosyal içedönüklük)