bugün

Tek tanrı inancı olan tengrizm in ateist bir akim olduğunu öğrendiğimiz başlık

(bkz: bu da benim sikim hüsnü)

Edit:başlık başa.
milliyetçiliğin inançla bir alakası yoktur. japonlar örneğin aşırı milliyetçilerdir ancak nüfuslarının yarısından fazlası ateisttir. Durum buysa o zaman bu başlığın amacı nedir?

Not: kendini milliyetçi olarak tanımlamayan bir ateist.
islam'da kötü bakılan milliyetçilik değil ırkçılıktır. Zaten Vatanını Milletini sevmeyen insandan hiç kimseye hayır gelmez.
aksinin olamayacağı durumdur. dinlerde ümmetçilik vardır. yani sınırlara karşı olup tek bir dini inancı benimseyip onun emirlerini uygulamak. yani dindarlık sosyalizmin kardeşidir.
milliyetçilik tümden dine karşı gelmektir. her milliyetçi ateist olmasa bile muhakkak deist olmalıdır.
Bal gibi de olur.
(bkz: Mustafa Kemal Atatürk) (bkz: Hüseyin Nihal Atsız)
(bkz: Efe Aydal) (bkz: Burhi) (bkz: Burhanettin Mumcuoğlu) (bkz: Jahrein) (bkz: Celal Şengör) (bkz: Bahadırhan Dinçarslan) (bkz: ibrahim Atabey) (bkz: Diamond Tema) (bkz: Ahmet Balyemez) (bkz: Erlik)
Hem ümmetçi hem milliyetçi olunur mu? Olunmaz.
toplumsal refah ve iyi ekonomik durum, özgür, eşitçilik vb özelliklerine sahip olmayan ülkelerin insanlarının milliyetçi olmarına şaşırıyorum.

onun dışında ülkeye tapmak, ve ya ona çok bağlanmak ne denli doğrudur bilmem. ülke lan bu yine sadece sevgi beslersin tamam anlarız.
ateistlerin geneli liboş olduğundan dolayı pek insanların kafasında oturmaz bu terim. çünkü her ülkenin milliyetçiliğinde dini semboller ve terimler kullanılır. ama tabiki milliyetçiler ateist olabilir müslüman olabilir tengrici olabilir yeterki ideolojilerinden sapmasınlar.
bir insanın yaşadığı toplumun çıkarlarını ve geleceğini düşünmesi, bu uğurda çalışması ve gerektiğinde kendini feda etmesi milliyetçilikse, vatanperverlikse, bu halin bir yaratıcıya inanmakla ne ilgisi olmalı ki? böyle bir uyum gereksiz. gayet olabilir. bir insan milliyetçi ve ateist olabilir, dindar ve milliyetçi olabilir vs vs. insan çok kaotik bir mahluk. rengarenk. her şey mümkün.
güncel Önemli Başlıklar