bugün

çok değil 2011 yılında abd senatosunda muhalefetin çıkacak yasaya onay vermemesi üzerine piyasalar alt üst olmuş ve abd nin borçlanması korkutucu boyutlara vardığı fark edilmişti. sonradan yasa çıktı ama iş işten geçtir. bu gün dünyanın girdiği kriz ortamı iktidar mücadelesinin bir sonucuydu.

gelelim türkiyeye. chp ve hdp o günlerde yemin etmeyerek kimlerin uşakları olduklarını göstermişlerdir. son seçimlerde de ingiltere büyük elçisiyle koalisyon önerilerini görüşenleri biliyoruz. olmayacak isteklerle gelerek daha önce anayasa değişikliğine taş koyan chp hdp yardımıyla koalisyon kurmayı hayal etmekte milliyetçiyim diyenlerde bunu makul görmektedir. akp ile koalisyon kurma çabalarında da devenin hendekten atlamasına benzer isteklerde bulunarak sanki en fazla oyu alan parti konumundaymış havalarında bir tuttum sergilediler.

mhp bunlar yaşanırken abd nin 2011 de yaşadığı " biz istemezük" siyaset oyununu türkiye de oynamaya kalkarak ülkeyi krize sokma eğilimi göstermiş ve emsali gibi olmasada bir bunalım dönemine sokmuştur ülkeyi. halbuki akp mhp koalisyonu hem mhp hem ülkeye kazandıracakken aç gözlü davranarak kendileri de kaybetmiş ve ülkeye de kaybettirmiştir. şimdi mhp abd den örnek mi aldı yoksa birileri kulaklarına fısıldadı da böylemi olmasını istedi bilemiyorum ama bu tutumları akp ye kaybettirmeyeceği kanaatindeyim.
Tartışılmaz bir gerçektir. 9 tane onurlu millet vekili hariç hepsi şerefsiz çıkmıştır. Bir dahaki seçimlerle barajı bile geçemeyeceksiniz. Ülkücüleri kaybettiniz.
ülkeyi bu durumdan ancak cem uzan kurtarır.