bugün

devlet bahçeli döneminde adımadım gerçekleşen ve en son referandum ile ayyuka çıkan süreçtir.
devlet bahçelinin chp çizgisine seyahat eden serüvenini irdeleyen entrydir.
13. eylül de bara altını inecek oyları ile siyasete muhtemelen veda edecek olan bahçelinin ergenekona sonkıyağıdır.
(bkz: kıyakçılığın sonu ayakçılıktır)
(bkz: mehmet ağar)
(bkz: erkan mumcu)
nihayete ermiş süreçtir.hayırlı olsun.
peygamberine verilen ayar sonucu zaten bünyesinde bulanan 70 ıqsunu da kaybetmiş yazarın saçma beyanatı. bi de türkiye'nin yüzde 15'ini şamanist yapanlarda var ki onlar daha da vahim.
her ne kadar bünyesinde barındırdığı zeka ile aynı şeyleri tekrarlayan adamlara laf anlatmak istemesem de birşeyler yazacak olursak;

yoktur öyle bir süreç. olsaydı da birşey olmazdı zaten. mhp'de bir değişiklik olmamıştır. sadece ülkücülüğün içine sızan ümmetçi ajanlar bu referandum sayesinde kendini açığa vurmuş ve partiden ayrılmıştır.
chp'nin mhp'leşme süreciyle paraleldir.
şaşılmaması gereken durum. şöyle ki;
Tabanların birbirine benzemesi ancak ve ancak ortak hedefler doğrultusunda olur. ortak hedefleri olan iki parti için benzeşmelerinden daha doğal ne olabilir ki?
(bkz: türkiyedeki muhalaefet kavramı)
chp'nin mhp'leşme sürecine eşdeğer hadise.
Akıllıca atılmış bir adımdır. Çünkü bu çağda saf milliyetçilikle iktidara gelinmez. 80 öncesinin soğuk savaş ideolojisiyle hiç bir yere gelinmez.

Ayrıca MHP'nin yaptığı şey tam olarak CHP'lileşmek de denemez. Daha çok aşırı radikallikten * merkeze doğru bir kayış olarak tanımlanabilir. Bunun yanında Tabii ki MHP ile CHP bazı ortak paydalarda birleşirler. Ancak iki partinin de bire bir aynı olduğunu söylemek gülünçtür.
rte'nin mhp seçmeninin oylarına göz diktiğinin göstergesi olan suni süreçtir. ne hikmetse bu ülkede akp'e hariç tüm siyasi partiler chp'leşiyor, dsp'leşiyor, bbp'leşiyor.

islami istismar kesmedi, şimdi de halkın korkularını istismar etmeye başladılar. yazık ki ne yazık.
30 yıl evvel birbirlerini sokakta görseler olay çıkarırlardı.Kenan paşa bunları mapusta tame etmiştir.Ehlileşince geçişkenlik arttı.Geçen seçimlerde komşu ziyareti hesabına birbirlerine oy vermişlikleri bile vardır.
(bkz: hantepe heron ihaneti iddiasına sessiz kalan mhp)
(bkz: mhp nin kökü chp dir)

(bkz: laiklik chp nin ve mhp nin dinidir)
(bkz: özüne dönmek)

mhp zaten doğuş itibarı ile chp içinden doğmuştur. çoğu insana garip gelebilir fakat ilk cunta ismet inönü'ye karşı kurulmuştur. ismet inönü atatürk'ün ölüm yıllarında soktukları laiklik ile inançlı kesime baskıları sertleştikçe asker içinde hem dindar hem milliyetçi kesimler birlikte davranmaya başlamışlardı. 1944'de turancılığın yasaklanması ile bu tepki iyice doruğa ulaşmıştır. bir çok turancı hapishanelere atılıp işkenceden geçirilmiştir. 1946 yıllarında ismet inönü'yü darbe ile indirme düşüncesi ortaya çıkmış olsa da hemen o sene çok partili siyasi sisteme geçiş, şu bu gibi bahanelerle inönü üzerine gelen tehlikeyi oyalamayı becermiştir. hatta altı ok'un çok sert uygulandığını kabul etmiş, bunları anayasadan çıkarma sözü vermiştir. yıllardır açılmayan din eğitimi verilen yerler açılmıştır.

hatta çok garip gelecektir söylemlerde de olsa demokrat parti, chp'den daha çok atatürkçü ve laik kalmıştır. böylelikle cunta yön değiştirmiş ve gerileyen milliyetçiliğin suçlusu olarak demokrat partiyi görmeye başlamıştır. sonunda olan demokrat partiye oldu. inönü'yü devirecek cunta durdu durdu demokrat partiyi vurdu. dikkatinizi çektiyse dp'ye hiçbir zaman irticacı, dinci suçlaması yapılmamıştır. darbeciler de sol kesimin de desteğini almak için biz solculara karşıyız demediler ve salak solcuların desteğini aldılar. inönü sağolsun. bu darbe dp'ye olduğu kadar bize de karşıdır demedi ve kendine pay çıkarmayı tercih etti.

mhp'de cuntacılardan alparslan türkeş'in partisidir. özü itibariyle atatürk milliyetçiliği ile dini bir potada eriten insanlardır. chp'de laikliği önemseyen tayfa kalırken mhp bunların daha dindar kısmıdır. derin devlet de aynı şekilde hem chp hem mhp'ye ait iki ayrı derin devlet vardır. susurluk da mhp'li derin devleti görürken 28 şubat'da laikler dikkat çeker.

bazen bu da bir oyun mu diye düşünürüm. çünkü chp sadece ulaşabildiği % 30'luk kısmı ele geçirebilmişken, geri kalan dindar kısmı ele geçirecek atatürkçü bir yapı lazımdı. onu da mhp oyları bölerek zayıflatırsa % 30 her zaman iktidara ortak olabilirdi. maalesef mhp'de insanları fazla kandıramadı. ancak % 15 lerde kaldı. geri kalan % 55 lk kısmı bölebilirlerse ne ala, bölemezlerse hayat boyu muhalefet kalırlar. bazen dyp gibi liberalleri kapsayan bir atatürkçü parti de ortaya çıksa bile yüzünü gösterdiği an halk onlardan yüzünü çevirmekte. üç koldan halkı iknaya çabalıyorlar. birazı solcu(chp-dsp) birazı sağcı(mhp), biraz da liberallere ulaşmaya çalışan partiler. liberaller adı üstünde iberal olduğundan katı milliyetçiler gibi sabit durmazlar hemen yön çevirirler. ama chp eşittir mhp zaten. birleştiklerinde güçlerini artırırlar mı? tabi ki artıramazlar. chp biz solcuyuz diye insanları kandırırken, mhp milliyetçi muhafazakarın diyerek yapmakta. zıt yönlerde iki kutbu ellerine almışlar. liberalleri de arasıra kandırabilecek ve bölecek insanları araya sokarlarsa üçlü bir koalisyon kurarlar.
tamamlanmak üzere olan süreçtir.
her basamakta mhp seçmenini başka partilere yönlendirmektedir.

mhp,yani gerçek olanı chp gibi değildir.
misal referanduma karşı çıkmamalıydı mhp. bu yüzden seçmenini kaybedecek.
yanlış olan önermedir. chp akp koalisyonu biraz daha fazla konuşulmaya başlanınca farkına varılacaktır.
akp nin bdp leşme sürecinden etkilenmiş olabilir diye düşünüyor insan.
devlet bahçeli zeki adamdır.
ülkenin vatanseverler cephesinin,dışarıdan gelen tehlikelere karşı birleşmeleri doğaldır.