bugün

diğer dünyada kendilerine fayda getireceğini sanıp mezar taşına hakim,doktor gibi meslekler yazılmakta,pek fayda sağlamıyacak hadise
genelde doktorlar için geçerlidir.
neden mühendisler özellikle de gemi makinaları işletme mühendisliği mezunları için bu yapılmaz. haksızlıktır abi der geçeriz.
ölünün artık hesaba çekiliyor olduğundan pek umursamadığı, ama kraldan fazla kralcı var sözünden yola çıkılarak o yakının ölmesinden bile ders alamayarak şu 3 günlük dünya hayatında ünvan, şöhret ve sınıf farkı gözeten insanların yapması muhtemel eylemdir. esefle kınanmalıdır.
(bkz: El fatiha)
(bkz: padişah vahdettin'in 28.kuşaktan torunu makina mühendisi, lions klubü üyesi)*
ünvanın, yanısıra, pekala şanın ve şöhretin hiç işe yaramayacağı tek yüzeydir. genelde merhumun gazeteye ölüm ilanını verilirken başvurulan hadisedir.
geçmiş hayatında da hep meseleğiyle tanınmış, gittiği her yerde kendisini " ben dr. sağlıkcan" diye tanıtmış, apartman ziline de mesleğini yazmış insanlardır bunlar efendim. Halk içinde de herkes tarafından dr. ya da hakim olarak tanınmışlardır.
bu kişiler kendilerini çok üstün gördüğünden değil, meslekleri gereği sıfatlarını hep kullanırlar. herkes tarafından doktor diye çağırılan birinin mezar taşında da isminin sıfatıyla birlikte yazılması gayet doğaldır.
(bkz: mezarcı ahmet efendi)*
Osmanlı zamanındaki mezar taşlarında da kişilerin görev ve statülerine göre mezar taşına sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda kültürel bir gelenek olduğu, kişiye ölümünden sonra da yaşamında geldiği konuma saygı gösterilmesi gerektiği düşüncesiyle bağdaştığı söylenebilir.
komik adamlardır.ölmüşlerdir akrabaları hala marka peşinde koşuyorlardır. genel cerrah tanju bişey mesela.ölmüş lan adam genel cerrah olsa ne yazar ölmüş.artık tek sıfatı mefta dır ne yazık.dünyanın geçiciliği makam mevki dinlememektedir.
ölenin ne insiyatifi vardır ki bu durumda.yakınları yazdırmışsa.