bugün

bu konuya parmak basarak bilim dünyasına yeni bir soluk getirmek benim için bir onurdur. bu yazıyı okuduktan sonra aydınlanacak, evinizin bahçesinde vişne, kayısı, şeftali, akdeniz kokteyli, karışık meyve, tropikal meyveler ağacı yetiştirebileceksiniz.

"nasıl?" dediğinizi duyar gibiyim. sizi daha fazla merakta bırakmadan anlatmaya başlıyorum.

ahali, bize ortaokulda lisede öğretilenlere göre bir meyve-sebzenin oluşabilmesi için iki ayrı meyvenin dna'sı gerekmektedir.

bize ortaokulda lisede öğretilenlere göre canlılar hücrelerden oluşur, bu hücrelerin içinde de çekirdek vardır. çekirdekte de dna vardır.

yani, eğer iki meyvenin hücresini çiftleştirebildiğimiz takdirde, bunlar dna'larındaki kromozomlarla yeni bir meyve oluşturacaklardır. dimes, tamek, cappy gibi markaların bizlere sunduğu meyve sularında en az %30-35 meyve konsantresi bulunmaktadır. o halde, meyve suyundaki meyve hücrelerini birbiriyle çiftleştirip toprağa gömersek ya da nemli bir pamuk altında oşa'da* ağacın oluşmaya başlayacağı şüphesiz bir gerçektir.

"peki neden meyve suyu şişe içindeyken, hücreler çiftleşip de ağaç oluşturmuyor?" diyor olabilirsiniz. sizce neden "içmeden önce çalkalayın." yazıyor ambalajların üzerinde? neden marketten aldığımız gibi çalkalamamızı söylemiyorlar? çünkü içim öncesinden evvel çalkalanırsa çekirdeklerdeki dna'lar birbirlerini bulur ve çiftleşir. bu da olur olmadık yerlerde ağaç oluşumuna sebebiyet verir.

bir üst paragraftaki açıklamam yeterli gelmedi mi? peki o halde başka bir açıdan ele alalım. hücreler de bizi oluşturdukları için canlıdır. bizim gibi gelenek görenekleri vardır. onca hücrenin içinde çiftleşmeleri ahlak sınırlarını zorlayan bir hadisedir. hiçbir hücre, diğer hücrelerin bakışları arasında çiftleşmezler. size şu soruyu yöneltiyorum, siz hiç insanlar içinde çocuk yapma girişiminde bulunan bir çift gördünüz mü?
ancak yakın zamanda amerika bu fikre de kendi payını katıp, sadece bir kez tohum veren meyve suları üretecektir.
ancak yakın zamanda amerika bu fikre de kendi payını katıp, sadece bir kez tohum veren meyve suları üretecektir.
küçükken silgi tozlarından silgi yapmaya çalışmamız..düz mantık.