bugün

"dım tıs dım tıss, ooo yeah" ritmindeki müziktir.
mağazanın kalitesine göre coco jambo olabilecek müziktir.

(bkz: adi mağazalarda çalan yüz yıllık şarkılar)
sıradan mağazalarda sıradanken , pazarlamadan anlayan mağazalarda ise tamamen bir pazarlama stratejisidir. gün ve saatlere göre ağırlıkta olan müşterilerin sevebileceği * * ve onları daha çok mağazada tutup daha çok alışveriş yapmalarını sağlayacak müziklerdir.
ortama modernize katma amacli calinan muziklerdir.
kimler tarafından calındıgı kameralarla tespit edilip hemen polise basvurulmasına neden olan aciz kacırılmış beni sabah sabah sacmalatmış müziktir.
telif haklarına* aykırı bir durum olmasına rağmen göz ardı edilerek çalınan müziktir.
küçük mağazalarda çalınan şarkıların kalitesizliği ve sesin sonuna kadar açılması sonucu afedersiniz ama resmen kafa* bir olaydır.
$ayet zevke hitap ediyosa alışveriş sonrası eve gelindiğinde poşetleri tepe aşağı sallamak vasıtasıyla abidik gubidik (annemin deyimi ile kıytırık) şeylerin dökülmesiyle hönk dedirtmek vasıtasıyla faturaları şöyle bi göz attıktan sonra "hay kafama..." dedirtmesi muhtemel olayın azmettiricisi olabiliyor hattızatında.
(bkz: kendimden biliyorum)
ortama gore ve musteri potansiyeline gore degisiklik gosteren muziktir.
örnegin havalimaninda almanci yolcular geldiginde türkçe,arabesk-fantezi müzük çalanken,yabancı yolcular geldiginde etnik-geleneksel müzikler calinir.
yayın yapabilmeniz adına sizin için gerekli durumu ayarlayan ve izinleri alan $irketlerden biriyle anla$arak çalınması gereken müziktir. yoksa dendiği gibi telif haklarına * aykırı olduğundan göte kaçabilecek durum yaratır.
(bkz: let s get up)
(bkz: steal this album)
çoğu kez kafa ütüleyen müzik. nasıl bir pazarlama stratejisi ise ne zaman bangır bangır çalan bir yer denk gelse hiç girmem içeri.
müziği tuttuysam alışverişi uzattığım ortam.
genellikle tekno trance tarzı müziklerdir. fakat bir gün teknosaların birinde call of ktulu çaldığına şahit olmuşluğum var.
genelde alışveriş merkezlerinde güney amerika müzikleri (sadece enstrüman) çalınır. müzikler tavsiye edilesi ve dinlenesidir.
podyum havası yaratan müziktir. ne giyseniz havanızda olduğunuz için yakışştı sanarsınız. aslında amaç ticarettir. size çuval giydirip "çok tarz oldunuz" deyip sattırırlar. arkada da "faktıs faktıs" bir müzik çalmaktadır. haliyle alırsınız.

eve gelip, eve giren araba kornalarının sesi eşliğinde giyince doğru olanı anlarsınız.
müşteriyi soyunma kabininde ritmik bir şekilde soyunmaya teşvik eden müziklerdir.
vakti zamanında mağazanın dj'i olarak bizzat tarafımca çalınan müziktir. ancak mağaza müşterilerinin mutluluğundan çok zilli patronun mutluluğu için çaldığımı hatırlıyorum hep.
gecen gün gördüğümde caddenin en işlek noktasındaki mağazanın vitrinine DJ koymuşlar olay cıktı!
insanların bilinçaltına işlemeyi amaçlayan müziktir. mesela burger king'i düşünelim; burger'da, sürekli coldplay'in talk'u ve kimin olduğunu bilmediğim big city life diye salak ama popüler bir şarkı çalar. bunun haricinde birkaç tane daha parça çalarlar ki bunlar sürekli döner, hem de burger king'in her restaurantında. buradaki amaç; o çalınan şarkılar restaurant dışında duyulduğunda akla burger king'i getirmektir. başarılı da olur.
ayda 10 liraya spotify üyeliği alıp bilgisayardan yasal olarak açabilirsiniz. keriz gibi 20 bin bayılmanın gereği yok.
temsili:

https://www.youtube.com/watch?v=YVjm7CNbHuQ