bugün

merak edilen gerçektir. Bu amk matematiği yüzünden işsiz kaldım ulan. Onun yerine din dersini artırsanız en azından dinci bir nesil yetişir.
Beynin 3 boyutlu düşünme yeteneğini falan arttırır diyolaaaa.

tabi önce bir beyin gerek!?!?

T:bir arama eylemi sorusu.
tıp, hukuk, psikoloji, mühendislik gibi para kaynağı olan mesleklerin fakültelerini kazandırır.

tabii yapamıyorsanız işsiz kaldınız.
Hangi meslekte olursak olalım matematik bizim için şart. En azından her şeyin parayla döndüğü şu dünyada hesap kitap işleri için matematik oldukça gereklidir. Ayrıca mantematik size bi ufuk katar. Pratikliğinizi arttırır. Beyindeki bağlantıları geliştirir.Matematik gereklidir zannımca.
olum matematik bir işine yaramayacak, matematik sadece zekilerle aptalları ayırt eden bir turnusol, yaparsan zekisin yapamazsan aptalsın bu kadar basit, olaya böyle bakın.
4 işlemi doğru düzgün yapamayan insanlara hayatları boyunca karşısına çıkmayacak türev-integral ve denkeşm öğretilmeye çalışıyor.

3'lü bölme yapamaz sorsak milyonlarca üniversite mezunu var.

Cidden gereksiz sikimsonik konular hayatın boyunca bi bokuna yaramayacak. Ama keşke 4 işlemi öğretselerdi.
Ay sonunu getirmek için mantıklı kararlar vermekte işe yarar. Toplama çıkarma bölme olasılık kombinasyon vs vs hepsi ay sonunu getirmek için gerekli.
MATEMATiK

Eksi,artı,bölü,çarpı.
Bunlar matematiğin kralları,
Çok iyi kavramalı.
işlemlerini yapmalı.

Sıfır her şey yutar,
Süpürge gibi çeker.
Çarpı sayıyı dev gibi yapar,
Bölme ,çıkarmayı emer.

Artı dersin,büyür,
Eksi dersin,küçülür.
Bunlar matematiğin sözüdür,
Dört terime bölünür.
Artı,çarpı,bölü,eksi,
Çok iyi öğrenmeli.

Beste YILMAZ
bak burada başlık açmana yarıyor dolaylı yoldan,
bir yerden başlaman ilazım...
hiç.

sana ibnelik olsun diye öğretiyorlar.
ilkokuldan itibaren dersleri günlük hayat ile bağdaştıran bünyenin sormuş olduğu sorudur.

Şimdi sözlük bu konuda yazmak istediğim çok şey var ama özet geçsem daha faydalı olur.

matematik seviye ve işlem bakımından ikiye ayrılır. matematik 1, daha çok düşünsel ve mantıksal zekayı çalıştıracak problemlere dayanır mesela işçi problemleri, havuz problemleri, fonksiyonlar gibi. matematik 2 ise daha çok pratik zekayı çalıştırır. integral, türev, ispat gibi formüllere dayalı çözüm gerektirir.

matematik genel anlamda beynin farklı fonksiyonlarını çalıştırır. mesela ters orantı kurduğumuzda iki sayının birbirine oranını hesaplarken beynimizin bir noktasını, sonucunu bulurken de farklı bir noktasını çalıştırır. günlük hayatımızda ise herhangi bir problem karşısında daha önceden çalıştırılan bu noktaları tekrar aktif hale getirmektir. buna ek olarak matematiksel düşünmeyi geliştirmek ve çözüm yollarını arttırmaktır.

matematik 1, basit seviyededir tabi basit dediğime bakmayın yapamayan yine yapamayabilir benim gibi. mantık olarak sadece 4 işlem bilinmesi yeterlidir. günlük hayatımız da örnek olarak, bir toplantıya veya yetişilmesi gereken herhangi bir yere gitmek için hazırlanma süresini, yolda geçirilecek süre ve varış süresi içinde neler yapılacağının hesaplanmasıdır.

matematik 2 ise, ileri seviyededir ancak belirli çalışmalar sonucunda öğrenilebilir. mat.1 gibi kesinlikle değildir. öğrenilmesi gereken kurallar ve terimler sayesinde yapılabilir.

matematiğin hayatımıza yarayıp yaramamasından çok, okulda matematiği sadeve soyut kavramlar olarak öğretilmesi ve sayısal zekaya sahip kişilerin genel olarak (istisnalar hariç) hitap yeteneğinin yetersiz olması matematik dersinin önemini sorgulatmaya yetmiştir.

*her ne kadar matematik önemli desek bile, uygulamalı bilimlerde matematik gibi teorik ağırlıklı dersler pek faydalı olmayabilir.
günlük hayatta ot kıvamında yaşayan bünyelerin dramını anlatır..

adam matematiği hayatın hiçbir alanında algılayamamış ki.. dört işlemden muaf gelmiş, muhtemelen de öyle gidecek tiptir..
matematik başarısı kesinlikle büyük oranda mizaçtan, dolayısı ile de doğuştan gelen özel bir yetenek fikrimce.

bugün henüz 10 yaşında, 23 kg ağırlığındaki minik eren, ilk defa gördüğü 1'den 15'e kadar olan sayıların kareleri arasındaki ardışık tek sayı örüntüsünü anında fark etti ve bunun bir formülü olup olmadığını sordu. üstelik arkadaşlarının çoğu sorduğu sorunun ne olduğunu bile anlamazken.

elbette geliştirilebilir ve sevgisi oluşturulabildiği ölçüde öğrenilebilir bir yetenek. fakat, insanın yaşı kaç olursa olsun, fark edebilmek, orada olmak, kendine ait olanı görebilmekle ile ilgili daha çok sanki, bilemedim.

matematik soyut bir bilim olmasına rağmen, hayatta pratik anlamda somut karşılığını bulabilen yegane bilimdir. olayları ve olguları değerlendirirken, sebep- sonuç ilişkileri oluşturulurken, doğru düşünebilme, doğru algoritmaları oluşturabilme ve doğru sonuca ulaşabilme yeteneği kazandırır. hayatınızın sabitlerini ve değişkenlerini bile belirlerken matematik/mantık kullanırsınız.

ve son olarak matematik, zekanın şiirsel halidir efendim ve usta'nın dediği gibi aşktır;

üç kere üç dokuz eder
bilirsin
birin karesi birdir
kare kökü de
bilirsin
“mutlu aşk yoktur”
bilirsin

ama baharda ya da dışarda
sonsuz göğün altında
aşkın aşkla çarpımı
nedendir bilinmez
garip bir biçimde
hep sonsuzdur

kare kökü de yoktur.

(bkz: sibernetik)
analitik düşünme ve çözüme ulaşma yeteneğini geliştirir. günlük hayatın problemleriyle başa çıkarken alternatif yollar yaratmayı ve sonuç alamadığın yöntemden vazgeçmeyi zekaya kodlar.

bunun haricinde iyi okullar ve iyi insanlar, güzel insanlar kazandırır.

ben pek anlamıyorum ama gözlemim bu yönde. geometri çok güzel onu tartışalım.
güncel Önemli Başlıklar