bugün

Yıldızdaki versiyonunu 4 yılda bitirmenin zor olduğu, ( yada ben ve çevremdeki arkadaşlarım problemli) bunu sağlamak için elinden geleni yapan ayla ve halil hocamızın bizleri tırmalattığı bir bölüm. Çan eğrisi yüzünden halil isimli hocamızdan 100 üzerinden 35 ile dersi geçtiğimiz olmuştur. Bir anıyla devam edeyim. Analiz 1 sınavı bitmiş. ilk sınavımız. Hepimiz süper geçti diye çıktık. Bizim bi arkadaş abi 90 bekliyorum dedi. Koridorda bizi duyan bi abimiz halilden 90 al senin anıtını dikerler dedi. Sonuç olarak arkadaş 30 almıştı, bende 25. Beşiktaşta iken çok eğlendiğimiz, derslere girmek yerine kafelerde king partileri çevirdiğimiz, davutpaşaya sürüldükten sonra eğlenecek bişi olmadığından ders çalışmak zorunda kaldığımız bir bölümdür. Bitirince çoğunluk ya programcı olur ya dershane öğretmeni.Arada istisnalarda vardır. Ama genelde iş bulmakta sıkıntı çekilmeyen bir bölüm olup tavsiyelerimi sunarım. Okulum diye demiyorum iyisiyle kötüsüyle seviyordum.
bu bolumu kazanan ogrencilerini okulun demirbas listesine kaydeden, her muhendislikten ders alip mufredatini yapmis muhendislik bolumu.
beni yüksek lisansa kabul etse ne güzel olurdu dediğim bölüm.
mezun olunca ne iş yaptığını anlamamın 1 sene sürdüğü, neden yazdığımı hatırlamadığım, ama girmektende pişman olmadığım bölüm.
uygulamalı matematikle daha ağırlıklı olarak ilgilenen bölüm. bilgisayar ile ilgili sistem ve yazılım konularında bazı dersler bulunsa da öğrenciler derslerin çoğunluğunun pür matematik olmasından şikayetçidir ancak genellikle bunun uygulamaları anlatılmaya çalışılır, eskiye nazaran şimdi pür matematiğe daha yakın hale geldi, 20 erkekten yalnızca 3 erkeğin 4 senede mezun olabildiği bölümdür ayrıca. kısmetse 3 ay sonra +1 diyebilecek olmanın heyecanını yaşatmaktadır.
(bkz: itü matematik mühendisliği)
şimdilik sadece ytü ve itü'de bulunan bölümdür. ytu matematik mühendisliği'nde matematik dersleri ağır işlenmemektedir. Bölümün sitesinde belirtilen vizyonu şu şekildedir:

"Temel ve uygulamalı matematik bilgisiyle donanımlı; mühendislik, ekonomi ve sosyal hayatta karşılaşılan olayların matematiksel modelini kurabilen ve modelini kurduğu problemlere çözümler üreten, bu amaçla bilgisayar yazılım ve uygulamaları yapabilen mühendisleri yetiştirerek; bütün bu konularda çağdaş gelişmeleri izleyerek bilim üreten öncü bir kurum olmaktır."

Bu düşüncelerin sadece sözde kalmaması için ilk başta önemli derslere giren öğretim görevlilerinin iyileştirilmesi gereklidir.

Başlıca verilen dersleri : Matematik Analiz (1 2 3 4), Lineer Cebir, Matematik Lojik, Analitik Geometri, Statik ve Mukavemet, Nümerik Analiz, Diferansiyel Denklemler,Olasılık Teorisi, Dinamik, Programlama Dilleri (1 2), istatistik, Algoritma ve Veri Yapıları, Veri Yönetimi ve Dosya Yapıları, Akışkanlar Mekaniği, Yöneylem Araştırması, Optimizasyon Teknikleri olarak sayılabilir.

Bir çok seçmeli ders vardır yalnız o dönem hangilerinin açılacağı meçhuldür.

ileriki zamanlarda "Fabrikamıza bir reaktör kurulacak; şu kadar ısı ortaya çıkartıp bu enerjiyi şunun için kullanacağız; bize bu reaktörün optimum boyutlarını, kullanılması gereken metali, şeklini, minimum maliyetle oluşturun" dediği zaman bir fabrikatör; bir matematik mühendisinin çıkıp "Bana 3 ay verin; gerekli modeli kurup; bilgisayar ortamında verileri analiz edip size geri döneceğim*" diyebileceği günü bekliyor olacağım.
geleceğe açılan kapı.
bu mühendisler, matematik bilimcilerin bulduğu, yöntemlerden haberdar olan, bunların ekonomik hayatta hangi konularda kullanılabileceği üzerine çalışmalar yapan mühendislerdir.

yani, soyut matematik bilgilerini, somut alana taşırlar.

bilimsel orgazm için okunası bir bölümdür.
yıldız'da açılan bölüme başta makina, sonra endüstri, en son olarak da değişen kararla bilgisayar mühendisliği dersleri verilmektedir. Öss puanı hayli yüksek olan bölüm, yıldız'da maalesef fazla ödenek ve fazla matematik hocası için açılmıştır.