bugün

yeni sağlık kanununa göre gerçekleşecek olaydır. yetmedi özel hastanelere çekilen peşkeşler şimdi de ecza sektörüne el atıyor yeşil sermaye. bilinen bir gerçek ki büyük market zincirlerinin büyük bir çoğunluğu yeşil sermaye aracılığı ve desteğiyle kurulmuştur. islami holding sahiplerinin el altından desteklediği bu uygulama ile artık eczacılık sektörü de tekelleşme yolunda uygun adım ilerlemekte ve islamı sermayenin mihenk taşlarından biri olmaktadır.
eczacı'ları bitirmek adına yapılacak olan uygulamadır. zaten yıllardır bu uygulamayı getirmek için akla karayı seçmiştir hükümet. yakalşık 3-4 yıldır ''marketlerde satılsın'' diyip diyip durmuşlardır. eczacılar karşısında durduğu için hiçbir şey yapamamış olan hükümet ezcacıların dükkan kapatma,eylem yapma, hükümetin ''şunu yapacaksınız'' talimatına uymama gibi nedenlerle kendilerince hükümet artık yapabiliceklerini düşünmüşlerdir.

zincirleme eczane açmak yeşil sermayenin ve büyük market sahiplerinin iştahını açan bir durumdur. rte onlara çk güzel hizmet etmektedir. hazır eczacı olmayan kişilerin eline teslim edecekken bu sektörü eczacılık fakültelerini de kapatsın da bari okuyanlar ve okuyacak olanlar perişan olmasın!
ülkemizde eczacılık yapmak kadar kolay bir meslek yoktur. eczacılık da değil artık bu mesleğin adı, bana göre, eczane işletmeciliğidir. eczacı olmak zordur, fakültesini kazanabilmek, o fakülteyi bitirebilmek gerçekten önemli, takdir edilir başarılardır fakat eczacılık fakültelerinde öğrendikleri önemli bilgilerin büyük kısmını mesleki olarak kullanmamaktadırlar. daha çok gözlemlediğim kadarıyla, ilaç depolarından gelen araçlar içindeki ilaçları dükkana alıyorlar, elinde reçetesiyle gelen vatandaşa ilaç veriyorlar, varsa farkını istiyorlar. dikkatimi çeken diğer bir olay ise eczane içinde eczacı yerine günün büyük bir kısmında kalfa ve çırakları görmek. eczacı abimiz kahvede batak atar, ablamız da evinde keyif yapar. akşam olunca da kasayı toparlar ve bir gün daha kar ile bitmiştir. zarar etmek gibi bir durum çok küçük ihtimal. sürekli, fazla emek harcanmadan, al malzemeyi/sat malzemeyi.. yani bu insanlar altı ya da yedi sene bunu yapabilmek için mi okuyor? bu kadar okumalarına gerek yok bence. eskiden eczacılar ilaç yaparlarmış, merhem yaparlarmış, doktorun olmadığı yerde doktor gibi görev alırlarmış vs. yani bugün çıkıp ''hükümet mesleği öldürüyor'' derken hiç aklınıza gelmiyor mu, eczacı arkadaşlar, peki tek suçlu burada hükümet mi, ben mesleğime neler kattım, onu nasıl geliştirebilmek üzerine en azından kafa yordum? muhtemelen gelmiyordur. kahvede batak atmak, evde yan gelip yatıp televizyon izlemek varken.. nasıl olsa kalfa para üstü vermeyi biliyor en kötü.. boş zamanlarında da fal açıyordur bilgisayarda.. ama olsun, olur o kadar. onun da hakkı, o da yoruluyor değil mi?!.
marketlerde ilaç satılsın arkadaş. daha ucuza satılacaksa satılsın. a.b.d, a.b ülkeleri yapıyor bunu. ne garip bir şey bu, ne de anlamsız. hükümetin kendi çıkarları vs. bu tarafından bakmıyorum olaya ben. hükümetin de bu işi insani kaygılar yüzünden gerçekleştireceğini düşünmüyorum. muhtemelen kendi çevresinde konuşlanmış sermaye sahiplerini sevindirecektir bu durum fakat bir vatandaşın cebindeki para ilaç almasına yetecekse marketten, bakkaldan ben bundan mutlu olurum.
Er ya da geç gerçekleşip eczacıların pabucunu dama atacak olaydır. Gerçekleşecek diyorum çünkü 2. ve 1.dünya ülkelerinin standartı bu şekilde, Türkiye de yavaş yavaş da olsa 3.dünya ülkeliğinden terfi etmek üzere. Anlayacağınız eczacıların 2012'si diyorum ben bu olaya. Zaten 11-12 yıl önce avrupa ve amerika bu sisteme geçince de bir sürü eczacı ayaklanmıştı. Şimdi bu süreçten geçme süresi bize geliyor. Sonuç tabi ki artan işsizlik olacaktır.
Madem ABD'e başkan olamıyorum, başbakanı olduğum ülkeyi ABD'e çeviririm söylemindeki bir adam tanıyorum, o da kendi ülkesinde aynı uygulamayı başlatacakmış.
" nöbetçi market uygulaması olucak mı ? " sorusunu akıllara getiren bir olaydır.
Prezervatif satılıyorsa, ilaç neden satılmasın efendim.
herkes kafasına göre alırsa ilaç zehirlenmelerinin artacağının göstergesi.