bugün

makine mühendisliği görevini ifşa eden, fabrikaların patrondan sonra olmazsa olmaz elemanı.
angaralı namık ve nane nane ajdarın okudugu bölüm
(bkz: benden bahsediyor)
ve ayrıca
(bkz: ajdar anık)
(bkz: necmettin erbakan)
egitimi en zor, en zevkli, en mekanik, en abazan, en kastiran muhendislik dali. meslegi icra edenler bazen yanlis yollara girmistir malesef. (bkz: ajdar), (bkz: ata tecavuz eden makine muhendisi) *
universiteye girdiği andan itibaren iş sıkıntısı çekmeye başlayan, daha ilk senede bölümünü değiştirmeye ya da okulu bırakmaya çalışan, mezun olduktan sonra fellik fellik iş arayan, şurda burda tanıdık bulurmuyum diye arayışlara giren güzide insandır kendisi
En eski mühendisliklerden biridir. Bölüm , içerisinde doğa'nın dinamiklerini fazlasıyla taşır. Bugün internetten yararlanmamızdan , tuttuğumuz kaşığa , barınma ihtiyacımızdan , ulaşım ihtiyacımıza kadar her alanda söz sahibi olan meslek dalıdır. Akademik düzey de 5 ana bilim dalına ayrılır makine mühendisliği. Bunlar ; termodinamik , mekanik , enerji , konstrüksyon ve imalat ve makine teorisi ve dinamiğidir. Günümüz ihtiyaçları doğrultusunda eğitimin belirli aşamasında öğrencilerin belirli bir bölümde uzmanlaşmaları amaç edinilmiştir. Yine günümüz şartları itibariyle imalat mühendisliği , ısı mühendisliği ve tesisat mühendisliği gibi başlı başına mühendislik bölümleri de çıkagelmiştir.

incelemek için , http://www.mit.edu , http://www.gatech.edu (top 5 amerikan mühendislik okulları)
http://www.odtu.edu.tr , http://www.itu.edu.tr (bizim canavarlarımız)

Mezunları boeing firmasında uçak , nasa da yıldız gemisi yada evlerimiz de kalorifer tesisatı yada tabiri caizse musluk takabilirler(sıhhi tesisat).. Bugün yönetim kademesinde en çok yer bulan mühendis çeşididir(nerden çıkarıyorsun derseniz belge sunamam ama eski bölüm olmasından ve fazla mezun sayısı olmasından bu çıkarımı yapabiliyorum). Dolayısıyla iş bulma sorunu yoktur , istenilen işi bulma sorunu vardır.

Başlıca bölüm dersleri ise , ısı transfer , mukavemet , akışkanlar mekaniği , makine elemanları , sistem dinamiği ve otomatik gibi derslerdir. Belirtmeden geçemem , en fazla ampirik bağıntı , deneysel çıkarım barındıran meslek dalıdır zira bazı derslerde tamamen tablo okumak bulunmuş elde edilmiş sonuçların ve de formüllerin yardımıyla ancak yaklaşık bir sonuca ulaşırsınız. Makine mühendisliği en uygunu , optimumu bulma , çözüm bulma sanatıdır.

Zor olduğu aşikardır ama "kolay" ile hangi insan , hangi millet bir yere gelmiştir ki?

Sosyal açıdan "makine mühendisi" aldığı eleştiri ve karşılaştığı olayları(ajdar anık&at olayı)kesinlikle hak etmeyen kişidir. Ahmet , Mehmet veya Ayşe bazına indirgeyip incelemek lazımdır olayları.. Lakin Çağla Kubat gibi bir makine mühendisi de vardır (buyrun saldırın!?!).
(bkz: ankaralı namık)
nereye koysan işleyen garip mühendis arkadaşlarım.
unıversıtelerın muhendıslık fakultelerınden makına muhendıslıgı bolumunu bıtırmıs kısılerın aldıgı unvan.

(bkz: makına muhendıslıgı)
malum kişinin de makine mühendisi olduğunu öğrendikten sonra almanlar yenilince bizim de yenik sayılmamız misali onlar da aptal sanılmıştır. halbuki (bkz: hiç alakası yok ne alakası var)
anneannelerin dedelerin ve babaannelerin torunlarıyla veya cocuklarıyla gurur duymalarına sebebiyet veren unvan.
(bkz: okan bayülgen)
aptal insan.
edit: bölüme ilk girdiğimde duyduğum sözler hala kulaklarımda;
"insanın aptalı mühendis, daha da aptalı makine mühendisi olur".
(bkz: Allahım ne yaptım ben!)
doğalgaz sektöründe yer bulan mühendislik türü.
mobileti tamir edemezler, "ben sadece imza atarım, işçiler yapar" derler...
Okuması çok zor olan bir mühendislik.Sınıfta kız olmayışı ve abazanlık hat safhadadır.Bütün makinelerden anlar zannedilen ancak okul bittiğinde iyi bir matematikçi olunan zevkli ama kasvetli bir mühendislik.
kombi yakmayı beceremezken koskoca şantiyelerin başına geçirilenleri görülmüştür. allah, işverenine sabır versin diyorum.
günümüzde doğalgazın yayılması ve yeni yeni fabrikalar açılması sebebiyle pek iş sıkıntısı çekilmiycek bi meslektir.
lakin makina mühendisliği gibi bi bölüme girmekte zordur çıkmakta ve bende giren ama hala çıkamayan gruptayım.
üniversitelerdeki en abaza erkek grubu.
Kapılara ''makinacıysağ ölelim mi?'' yazdıran bölümdür...
(bkz: makina muhendisi)
(bkz: açılın ben mühendisim)
atların ve eşeklerin fantezilerini süsleyen okumuş insan tipi*.
hayranı olduğum ve okumayı çok istediğim zor ve güzide bir meslek dalı.
ajdar anık faciasından sonra çok zeki olan makine mühendislerinin dahi "ben makine mühendisliğini bitirdim, zekiyim" diye övünemediği meslek dalı. eğer bunu söylerse alacağı cevap gayet basit olacaktır;

ajdar gibi bi embesil bile bitirebiliyorsa zeka ile çok da alakası yoktur heralde...

tabii ki bu sadece işin makara tarafıdır.
güncel Önemli Başlıklar