bugün

ne kadar abuk olursa olsun hatırladıkça eski günleri getirdiği için özlediğim dizi. ama diziyi değil onu izlediğimiz günleri.
fadime öldü ya yangında orda dizi bitti abicim.

yok lan şaka şaka, sevilecek bi tarafı yoktu, ayrıca ilkokul günlerini hatırlatır. ertesi gün matematik sınavı falan. pffffff
dizide muhtarın kızı olan aydan burhan dizi bittikten sonra soyunmuştu bir dergiye ve sünmüş , şekilsiz memeleri ile imajı fena sarsılmıştı.
(bkz: terör varken mahallenin muhtarı konuşan it)*
gençliğimin katili. psikolojik sorunlarımın temelini atan dizidir.
yıllarca bıkmadan usanmadan takip ettiğimiz, çekimlerinin istanbl maltepede yapıldığı, çocukluğumuzun, gençliğimizin dizisi, herkesde bir hüzün bırakan bir vayy be ne günlerdi dedirten dizi.
''bir de kızı var diyor o daha beter muhtar'' gibi bir müziği olan bebeliğimzin dizisidir. ozamanlar reyting meyting yoktu, 9 sene mi ne devam etti. tabi ağzımızı ayıra ayıra izledik orası da ayrı. (bkz: anaaa hüzünlendim ya la)
taksici ali gibi bir kanaat önderine sahip diziydi. ebleh temel'i korur, kollar karısı ve çocuğuyla uyum sorunu yaşamazdı. bu haliyle perihan abla dizisinde ercan yazgan'ın canlandırdığı meraklı melahat'ın sevdiceği şoför ismet'i anımsatırdı.
erkan can gibi bir oyuncuyu on yıla aşkın süredir temel karakteriyle harcayan dizi.
meltem tv'de saat 13:30'da tekrar bölümleri var nostalji yaşamak isteyenler izleyebilir.
baya baya bbg gibiydi bu dizi bizim çocukluğumuzda. bütün bir mahallenin dedikodusunu izlerdik. çaydanluktan korkardım küçükken ben lan.
salı günlerinin vazgeçilmez dizisiydi bir zamanlar.
gece gece aklıma gelen, bendenizi her şeyin güzel olduğu o günlere götüren, çocukluğumuzun vazgeçilmez dizisi.

'''kandemir konduk yazdı filiz kaynak yönetti''.
büyük maltepe camisinden dümdüz sahile doğru yardırıp tren yolu alt geçitinden geçtikten sonra hemen karşıda bulunan meşhur temelin kahvesinin bulunduğu ve o bölgenin ortamı ortamı güzel olan dizi. yamulmuyosam dizinin şuan ki örneği akasya durağı dizisinin mahalle yapısı ve arka sokaklar dizisinin basitliği olarak gösterilebilir.

temelin kahvesine önden bakarken sol taraftaki yolun sağdan ikinci yada üçüncü dükkanı olan tarihi maltepe beşçeşmeler simit fırının bir ayrı güzelliği vardır. temelin kahvesi şu an cafe modunda işletilmektedir keza cafenin etrafındaki çarşı esanafıda bir nevi dizinin kaymağını yemektedirler zira artık bu durum alışılagelmiş ve yaz kış geniş bi ortamda hem meyhane ve çay bahçesi edasında bir görünüm ortaya çıkmıştır.
(bkz: kandemir konduk yazdı)
(bkz: filiz kaynak yönetti) dizisidir.
"çok ısrar ederlerse bir türkü daha okurum demi muhtar emmi?" diyen çocuk ne oldu acaba?
psikopat bir diziydi. esas kız fadime yanarak ölmüş ve diziden çıkmıştı. sonra onun aşkından ölen temel sanki hiç bir sikim olmamış gibi çaydanluk maydanluk diye hayatına devam etmiş hatta şirin diye bir kıza yaslanmaya çalışmıştı.
90'lı yıllarda özel tv kanalarının artmasıyla birlikte dizi sektörüde artmıştır. işte mahallenin muhtarları'da 90'lı yılarda hayatımıza giren en iyi yerli dizilerden biridir. atv'de yayınlanan mahallenin muhtarları yayınlandığı dönemlerde reytinglerde en çok izlenen yapımların başında geliyordu.erkan can,aydan burhan, cihat tamer gibi birçok ünlü oyuncu bu dizi sayesinde daha popüler olmuştur. günümüzde meltem tv'de eski bölümleri yayınlanan dizi aslında biraz da, perihan abla, bizim mahalle, bizimkiler gibi trt dizilerine benzeyen bir aile dizisi olduğu için çok tutmuştur.
ayrıca (bkz: çaydanlık).
Erkan can, fadime, birde maymunu hatirliyorum. Cocuktum, bu arada ogrendim ki insan buyuyunce yardimci oyunculari felan unutuyormus.
Eski bir dizi.

Ulan ara ara düşünüyorumda böyle sikimsonik, siktirimtrak bir şeyi nasıl izledik o kadar ulan.
küçük büyük ihtiyar gençler delikanlılar ve sevimli çocuklar herkes yerini alsın bizim dizi başlıyor sanki gerçek hayatta bu mahalle yaşıyor diyerek benim jenerasyonumdaki herkesi bir dönem bağladılar. içinde geçen her olaya uydurma şarkı sözleri yazarlardı. mesela günün birinde temel'in başı yine bi derde girmiştir kadim dostu şöför ali ve muhtar haberi alır almaz birbirinden habersiz koşuştururlar kıvırcığı kurtarmaya ve bahsettiğim trt ankara çocuk korosu misali uyduruk şarkı girer devreye. şöför aliy'le muhtar da karşılaştılar bu garip rastlantının sonu hayırlı olaaa. birde fadime karakterini oynayan (ayhan burhan) parayı az bulur ve diziden çıkıp yangın ayşe adındaki serdar ortaç gereksizinin jenerik müzikli uyduruk dizisine transfer olur fakat buradada ardığını bulamayan burhan soyunmayıda dener oda olmaz yakın tarihlerde dini kanallara uyduruk oyunculuğunu sergilemeye devam eder...
herkese renkli günler
mahallenin muhtaraları nedir bilmeyenler var bu ulkede...

süper baba.. husamettin cindoruk vs..
(bkz: kandemir konduk)
müzikal bir yanı da vardı bu dizinin. belki de ilk müzikal dizidir. olay örgüsünü mutlaka bağlıyorlardı.
samimiyet adı altında cıvıtan sıkıcı diziler zincirinden bir halka daha. başka bir tanesi için (bkz: bizimkiler)
güncel Önemli Başlıklar