bugün

ben sunu bi turlu anlayamıyorum. turkiye cumhuriyet'i bir demokrasi ve hukuk ulkesidir ve benimde kendime göre dogru buldugum ve desteklediğim bir parti var. lakin, saygı duyulmamasını anlayamıyorum ben burada o parti hakkında bişey soylediğim zaman eksi oy atan arkadaslar var neden ne acaba ? ve bu parti yuzde 50 ye yakın bir oy oranıyla iktidardır. (bkz: iktidar). madem ki aynı tarafta değilsin, senden istenen tek şey saygı duyman...
ya sev ya terket
(bkz: saygı)
(bkz: itaat)

saygı duymak erdemli ve huzurun devamı için mutlak bir kavramdır. itaat etmek ise boyun eğmek, hizmet etmek anlamında kullanılan bir kelimedir.

sonuç: insan saygı duyduğu her fikre itaat etmek zorunda değildir.

eğer bu iki kelime aynı cümlede bu şekilde kurulacaksa örneğin; travestilerin tercihine saygı duyan bir kişi onlara hizmet vermelidir.

sonuçsal: e sen öyle yap o zaman.
demokrasi diye tutturmuş gidiyorlar. dinci, abd uşağı, tarikat yalakası olmaktan gurur duyan insanlarla aynı havayı solumak acı veren bir olaydır. nükleer silahı olan ülkelerin bize atom bombası atması gerektiği durumdur, çünkü bu kadar dışa bağlı, işemeye bile abd nin kararlarıyla giden bir ülkenin varlığı türk milletini üzmemeye başlamıştır. özgürce yaşayamıyorsam, yok olmaya razıyım hesabı.
(bkz: madem ki yobaz değilsin ülkeyi terk et)**
yüzde 47 almış bir partinin hala yanlış olduğunu savunmak zıtlık değildir... * önce saygı duy, sonra itaat et.
demokrasi ülkesi olan yurdumda, aynı görüşte olmadığım zaman itaat etmem gerekteğini, demokrasinin aslında monarşi gibi itaat gerektiren bir yönetim biçmi olduğunu bana öğreten başlıktır. karşıt görüşlere herzaman saygı duyarım ama asla kendi görüşümden olan birine bile itaat etmem. işte bunun adı demokrasidir.
(bkz: yeni başlayanlar için demokrasi)
bu sözü söyleyen kişi , güç karşıdaki kişiye geçtiği zaman , karşısındaki kişi de aynı sözü kendisine söylerse nasıl bir durum ortaya çıkacağını düşünmesi gerekir.

dolayısı ile hukuk ve demokrasi herkes için lazımdır.
tı allah kahretmesin.

madem ki aynı görüşte değilsin, tuzla da onlarca işçi ölsün, için cız etmesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, demokrasi, hukuk senin için değil, ebeni s.kenler için işlesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, mezarda emeklisin.
madem ki aynı görüşte değilsin, hastanede rehin, piyasada stajyer olarak geberip gidesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, dön g.tünü onlar s.ksin.

sandıkta eksi oy atarım bir de. geçen haftanın en beğenilen partileri... hey allam ya.

ya höt ya zöt.
bir kölenin sahibine, bir kulun allah´ina, bir köpegin bakicisina söylenen sözdür itaat etmek. (bir de bazilari vardir ki bunu tam anlamiyla yerine getirirler)

görüse saygi olur; hatta iki görüs arasindaki farklar (ahlaki bir düzen icinde) tartisilir.
bu da; karsi tarafin düsüncesine saygi duyuldugunu; fakat kendi düsüncesinin kendisi icin iyi oldugunu, yine de ne olursa olsun "benim düsüncem benim dogrumdur" demektir.

susup karsi tarafin düsüncesine kafa sallamak ise, o kisinin düsüncesini kabullenmek demektir; olmamali.

(bkz: kabul etmek)
(bkz: pes etmek)
birilerinin demokrasiden ne kadar anladığını gösteren sözcüktür. komik la bunlar. *
ben aynı görüşte olmak zorunda değilim biriyle. bu doğrudur. fakat eksi oy vermem ve ya tartısmaya gitmem için zaten farklı görüşte olmam gerekmez mi benim?
küfür mü ediyorum da bana saygı duymuyorsun diyebiliyorsun?
benim yurdumda benim devrimlerim çiğnenmeye yüz tutarsa sayet, benim devrimlerim zarar görmeye baslarsa ve bunun sonunda iktidar baslıgı cıkarsa benim karsıma olabildiği heryerde tepkimi koyarım ben... uludag sozlukte eksiyse eksidir bu tepki... ''saygı'' cercevesindedir bu tepkim. kaldı ki etrafımda tepki gösterenlerede bunun öğretildiğinin farkındayım. genel konusabilirim o yüzden.

saygıyı ya sev ya terket olarak adlandırdıgınız sürece sizin düşüncelerinize saygı duymam ben kimse kusura bakmasın.
kendi içinde çelişen organizmaların haykırış cümlesi.
önce sen beyan ettiğin fikirdeki çelişkiyi ortadan kaldır ki savunabilesin.
o fikri savunulabilecek hale getir ki başkalarını yerecek ya da eleştirecek hakkın olsun.
belki o zaman, eksi oy vermekten vazgeçebilirler.
gücetapan iktidar aşıkları için: sus ve akapeyi yalamaya devam et tadında bir ifadedir.

madem ki aynı görüşte değilim, neden görüşümün mantığını ispata götürmüyorum?

madem ki sizin durmadan devam ettiğiniz yolda yürümek istemiyorum,
neden bir yol yapmıyorum sonu "özde modern laik demokratik bir türk cumhuriyeti"ne giden?
darbe isteyen ve destekleyen insanların zihinsel hastalığıdır.
spor karsilasmasina pankart hazirlar gibi olaya girmektir. itaat etmek nerede, saygi duymak nerede? bak yavrum ne diyecegim, sen benim gorusumde degilsen gel once bana saygi duy, sonra itaat et. muameleni begenirsem yalamaya devam edebilir, hatta uslu bir cocuk olursan uzerine bile oturabilirsin.

bence oldu bu da.

eger herkes koyun gibi cobanin birine itaat edecekse, sozu edilen haklar nerede? girmek istedigin bir kalip varsa ve herkesle bir ornek olmak istiyorsan, ozgurluk nerede? madem ki ayni goruste degilsin, once dusun, sen neden farkli gorustesin, sonra biz senin gorusune bakalim, sayginligi var mi. ama itaat etmek bambaskadir. bir kitleyi buyuruk altina sokmak senin gibisini zorlar, yikar, parcalar.
(bkz: bincem sırtına vurcam kırbacı vurcam kırbacı)
saçma öneri. sen kimsin sana itaat edelim , senin düşüncenden bize ne ki sana itaat edelim , sen böyle şeyler söyleyip böyle saçmalıklarla gelirsen karşımıza saygı bile duymayız. bakın açık açık söylüyorum. itaat etmek nereden çıktı ya hu. bu tayyip sizi yanlış yönlendiriyor olmasın sakın.o işçiye emekçiye ananıda al git diyebilir , şehitlere kelle diyebilir ama sen bize diyemezsin çünkü aklı başında hiçbir insan birbirine itaat etmez. düşünceye saygı nın bununla alakası zaten yoktur.
cumhuriyetle yönetilen bir ülkede iktidarda bulunanlar (bkz: iktidar) cumhuriyete ve laikliğe saygı duyup itaat etmiyorken, (bkz: saygı duymak), (bkz: itaat etmek), böyle bir cümleyi nasıl sarfediyorlar diye düşündüren cümle.
edit: ne dedim lan ben cümlemi dedim!
bunca yil bunca zaman saygi duyduk da n'oldu! diye cevap verilesi emir cumlesidir.

saygi hak edilir zorla alinamaz. ve artik bir takim goruslere saygi duyulmuyorsa bu ulkede can sikintisindan olmadigi asikardir. futursuzca harcanmistir o saygi, sonsuz bir hazine gibi, hic yitirilmeyecekmis gibi.

bakiniz ata ne guzel soylemis;

Her fert istedigini düsünmek, istedigine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtigi bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

yetmediyse bir de buradan yakiniz;

Bizim devlet idaresinde takip ettigimiz prensipleri, gokten indigi sanilan kitaplarin dogmalariyla asla bir tutmamalidir. Biz, ilhamlarimizi, gokten ve gaipten degil, dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz.

itaat meselesine gelince; buna herhangi bir ozlu sozle cevap vermek yerine sadece hadi oradan demek uygundur zannimca.
(bkz: cümlenin sonunda bi köpek eksik)
saygı ve itaat arasndaki baglantıyı anlayamadm. sen kimsin ki ben sana itaat edicem ulan. ülkesinin parça parça satıldığını anlamayan bir adama saygı da göstermem. ileride çocuğunun yüzüne, "evet yavrum, yanımızda oturan israilli/fransız/ingiliz i yanımıza oturtan bnm oy attğm partiydi, ama mahalledeki tek türk olacağımızı vallah billaha bilmiyodum" mu diyeceksin. %127 olun yurtdışından da oy adamı getirtelim size ama allah aşkına aklınızı başınıza toplayın biraz.
böylece yeni bir felsefe daha doğuyor: " diz çökerek yaşamaktansa, itaat edip boyun eğerek yaşamak daha iyidir." alın size tepe tepe kullanın. biz bunu kabul etmeyiz yalnızca bu kadar.
kimsin lan sen diye sorarlar adama. saygı duyulurda boyun eğmek neymiş.
Niye terk etmem gerektiğini anlamadım ? Doğrularım için savaşmaktansa niye bu ülkeyi sizin gibilere bırakıyım ki? Bir de itaat edicek mişim.. yahu sen niye peki bize itaat etmiyorsun bakıyım aynı görüşte değiliz di mi ? demokrasiyi ne zannediyorsunuz acaba 4 yılda bir çoğunluğun oyunu alıp iktidara gelmek mi demokrasi. Eğer düşüncen buysa git kitap oku arkadaşım sonra gel karşımıza, asabımızı da daha germe..
(bkz: ananıda al git lan)
demek kolaydır ama insan hangi durumlar karşısında verceği tepkiyi bilmediğinden bu kadar kesin yargılar konamaz.
güncel Önemli Başlıklar