bugün

seçilmiş muhalif liderleri hedef alan kadük siyasi operasyonlar,
muhalif milyonlara karşı saygısızlık ve saldırganlıklar,
devlet hastanelerinde,
aselsanda,
roketsanda,
baykar da,
tai de,
otosan da çalışan yüz binlerce mühendis ve doktorun yavaş yavaş ülkeyi terk edeceği anlamına geliyor. beş sene önce başlayan beyin göçü ivmelenerek artacak.
O kadar gelişmiş ülkeyiz ki entelektüel kitleyi bile ihraç ediyoruz abi. Giderlerse gitsinler ya biz de mühendis, doktor çok.
onlarca seneye yayılmış kurumsal kültürle nitelikli ve tecrübeli çalışanları yurt dışına kaptırmak,
özünde üremekten kesilmekle aynı şeydir,
bakın japonya ya,
doğum oranları yerinde sayıyor,
ve ithal edilen göçmenler bilimsel müesseselere özgü kurumsal kültürü çözümleyemediği için,
çin,
güney kore gibi ülkelerin gerisinde kaldılar.

ki japonya abd den sonraki en büyük süper güç olarak tahayyül ediliyordu bir zamanlar!

türkiye nin durumuysa tam anlamıyla fecaat! ekonomi büsbütün kanserleşmiş vaziyette!
Ben mühendisim bir yere de gitmiyorum. Burdayım be burdayım!
Bende gidecem de ha diyince memlekete gelemem amk. Aslında benim yerim burası değil.
Her gün mallarla niteliksiz yetersiz çaba göstermeyenlerle çalışmaktan sinir oluyorum. iş yarım kalmasın diye bekliyorum yoksa basacam istifayı.
şuan mühendis, doktor meslek grupları bir metafor olarak bu serzenişe uyuyor ama aslında sermayemiz ve insan gücümüz gidiyor. Olay artık meslek gruplarıyla alakalı değil. Daha 1 saat önce yine muhalif belediyenin başkanları gözaltına alındı. Bu ortamda sermaye gitmeyecek de ne yapacak. Bizim gibiler ufaklıktan beri halkçı ve milli duygularla aşılandığı için bağımızı koparmıyoruz ancak ramak kaldı. Ben de yakında yurt dışına yerleşmeyi düşünüyorum, düşüncem inşallah eyleme dönüşmez.
mühendisi bırak nitelikli işçi bile yok doğru dürüst. bu şartlarda kim çalışır devlet hem hayvan gibi vergi kesiyor hem de işçinin hakkını korumuyor ve şartlarını iyileştirmiyor. elde vasıfsız çomarlar ve boktan ünilerden mezun mühendisler kaldı onlarla ne yapılır bilinmez.
teknofest te her yıl birinci ve ikinci seçilen ekiplerle,
liderlerini yurt dışına kaçırıyorsanız boku yemişsiniz demektir!
https://www.youtube.com/watch?v=EOCqd2K0Qhs
görsel
görsel
görsel
Liyakat yerine sadakatin önemsendiği ülkelerden ve milletlerden hayır bekleme. Onlar konuşur, AK Parti yapar.
Bir ülkeyi kontrol altına alıp sömürmek istiyorsanız akıllı eğitimli entelektüel kesimini yok edersiniz.
Almanların Polonya’yı işgal ettikten sonra yaptıkları ilk şey de buydu. Polonya hala kendine gelemedi.
Ilim ve bilim kaçıyor adamlardan. Cehaletin merkezi.
sitmişim mühendisini doktorunu. ülkesini seven, ve devletine yatırım yapmak isteyen, para kazanırken devlete de faydam olsun diyen iş adamları olduğu sürece batmayız.
Burda kalıp ne yapacaklar? Lise mezunu olup olmadığı bile belirsiz torpille ve babasının parasiyla patronluk taslayan vasat adamlardan vatanseverlik masalları mı dinleyecekler?