bugün

Hiçbir zaman tam da şurada hissedemeyecek olan kesimdir. Elit olduğu da yoktur.
yine çalıntı bir ekşi başlığı.
müslüm gürses vefat etmeden önce kendi tarzı dışındaki popüler şarkıları, kendi tarzıyla seslendirmiş ve sahiplerinden daha güzel yorumlamıştı hatırlarsanız. ben kendimi bildim bileli dinler, severim; herhangi bir kategoriye girme gereksinimi de duymam. Elit diye nitelendirdiğiniz kesim de Müslüm Baba'yı bu son yorumladığı şarkılarla sevmiş ve benimsemiştir. https://www.youtube.com/watch?v=IWpBzKPjtc0 en basit örneğiyle, rahmetli şunu yaptıktan sonra şarkıyı bir defa bile teoman'dan dinlemedim, dinleyemedim. çünkü şarkının orjinali buymuş da teoman almış batırmış gibi geliyordu, sanatçı öyle bir ruh ve kişilik katmış şarkıya. sözün özü kim neyi ne kadar sahiplenmiş, kim önceden dinliyormuş kim sonradan dinler olmuş boş verelim, bu topraklardan bir müslüm gürses geçtiği için sevinelim, gurur duyalım. ha bana sorarsanız keşke yaşasaydı da daha çok şarkıyı kendi tarzıyla yorumlasaydı biz de bu inanılmaz lezzetlerden mahrum kalmasaydık. kim bilir daha ne güzel işler çıkacaktı ortaya... huzurla uyusun.
zamanında müslüm gürses dinleyen kesimi ''kıro'' diye yaftalayan , gel gör ki ''kör ölür badem gözlü olur.'' düsturundan yola çıkıp şimdilerde sahiplenen kesimdir aynı zamanda. samimiyetsizlik kokar.
müslüm gürses gereksiz bir sanatçıdır. eliti falan yok sahiplenen tipler ezilesi tiplerdir.
marjinal tayfanın Müslüm Gürses'i sahiplenmesi Müslüm Gürses dinleyenlerin kıro olduğu gerçeği değiştirmez.
Gerçek şu ki arabesk/fantezi bir kent müziği idi. Kentlerin (şehirlerin) yapısı değişti. Arabesk de Müslüm Gürses'in yaptığı müzik de değişti. Daha kısıtlı bir kitleye hitap ederken, daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Klasik anlamda "Arabesk" öldü. Özgün-Fantezi-Halk müziğinin, pop müziğinin, kimi zaman rock müziğinin bir karışımı çıktı. Ki zaten Müslüm Gürses'in son dönem yorumladığı eserlerde bunu görebilirsiniz. Bir de o zamanlar "elit" kavramı çok farklıydı. Bugünkü "elit" kavramı çok farkı. Uzun uzadıya girmeye gerek yok.

görsel
Müslüm gürsesin ülke için ne kadar büyük bir değer olduğunu anlayan kesimin sahiplenişidir.
sağken aynı müslümü kırolukla suçlayıp müziğiyle dalga geçerlerdi, akabinde de çok aşırı elit olduklarından fazıl say konserine koşarlardı.
siz buraya şimdi niye fazıl sayı yazıyorsunuz şimdi yazık. fazıl sayda bir değerdir bu ülkenin değeri.
bırakın adamı düşün yakasından be.
yukarıda arkadaş bahsetmiş. filmin etkisidir o. hobbit çıktığı sırada da bir çoğu yüzükçü olmuştu. filmin etkisi geçince unutacaklardır.
Baba baküde konser verdiğinde konsere gelen elit kesim o kadar tepkisiz dinlediki müziği baba konseri yarım bırakmıştı. Müslüm baba istiyorki havada sandalyeler uçsun. Gençler babaya sarılmak için herşeyi göze alsın. Onu seviyordu demek ki adam.
kendisinin '90'lı yıllardan itibaren entelektüel yayınlarda bir arabesk şarkıcısı olduğu kadar, aynı zamanda sosyolojik bir fenomen olarak da ele alınmaya başlaması ile sayısı artmış olan kesimdir.
Eski müslüm hayranları kendini jiletler.
Yeni nesil müslüm hayranı: sürekli "abi Müslümün affet diye bir şarkısını duydum muhteşem yeaa" diyerek beyninizi jiletler.
zırtapoz bir kız vardı lisede. sene 2001-2002 falan. ben müslüm dinliyorum diye sürekli aptal aptal konuşurdu. adamın ne söylediğini anlıyor musun, yok amaçsız, yok tinerci misin falan. daha dün isntagramında müslüm filminin afişini paylaşıyor. babanın hayatını izlemeye geldik diye.
Şöyle ki kıroluk ya da elitlik değil ama sıkça dinlemesem de efendiliğine ve adamlığına saygı duyduğum ve beğendiğim şarkıları olan sanatçı.
Sahiplenmesi gayet normal olan kesimdir.

Siz müslüm gürses’i kendinize zimmetli falan mı zannediyosunuz aq. Neymiş efendim zamanında dinledikleri için hor görülmüşler de bileklerini keserlerken kimse yanlarında yokmuş da şimdi popüler kültüre meze olmuş. Salın insanları ya tamam Müslüm’ü en çok siz seviyosunuz en birinci sizsiniz.
Arabesk müzik, köyden kente göç edip, haksız yere kapattıkları arsalara bir gecede klube diken ve yaşamına burada devam eden, eğitim, gelir ve kültür seviyesi düşük kitlenin müziğidir.

Alt kültürden elitlik olmaz. Muhafazakar iktidar altındaki türkiyenin kültürel çöküşü, köylülerin köylü kalarak zengin olup statü kazanması ve elitizme uymasi gerekirlerken elitizmi kendi çomarlığına kurban etmeleri bu çelişkiyi doğurdu.

Yoksa ahmet kaya dinleyenden, neşet dinleyenden, müslim dinleyenden elit olabilemez.
Gilette fusion kullanan kesimdir .
elit ney ?

elit dediğin, ak-totoş güruhu.

müslüm bir felsefedir,

ak götveren bu işlerden ne anlasın ?

sizin kendi saray yanaşması sanatçılarınız var

onları dinleyin.

ak götlalesi sende müslüm ü anlayacak zeka var mı ki ?

bir de aforizma kasıyorsun.

siz anca deve sidiği içer, şıhın zekerini yalar

reyiz hülooowww dersiniz.

yürüyünde gece vakti saymayalım gelmişinize geçmişinize.
güncel Önemli Başlıklar