bugün

Kısmet olmamıştır. Küstüm. Daha da yüksek lisansa başvurmam
farklı üniversitede yüksek lisans yapmaktan daha kolaydır, hocalarla sorununuz yoksa tabii. hocalar genelde lisans üstünde de kendi yetiştirdikleri öğrencilerle çalışmak isterler çünkü.
şu an için tek arzumdur. eskişehir anadolu üniversitesi'nde uluslararası işletmecilik veya pazarlama üzerine yüksek lisans yapan arkadaşlar var ise tecrübelerini fışkırtmaları çok şükela olur doğrusu.
hocalar tanindigi icin daha kolaydir. Dersler devam niteleligindedir bazen. Hic bilinmedik bir universiteden daha iyidir ama kisinin vizyonunu ne kadar degistirir, onu tartismak gerekir.
keyifli olmayan bir olaydır. hele üniversite sevmediğiniz bir şehirde ise zulüm olur. (bkz: yaşadım ordan biliyorum)
imkansızdır. vasatın altında not ortalamasıyla mezun ettiğimize şükret bir daha buralarda görmiyim seni demektedir.
iyidir. güzeldir.
herkesin öcü gibi yaklaşmaya korktuğu hocalarla kanka olunur.
y.rrak gibidir afedersin. en iyisi yuksek lisans bokuna hic bulasmamaktir. valla benden soylemesi..
boğaziçi, ege, odtü ya da marmara vb. haricinde yapılmaması iş bulma açısından daha iyidir.
göreceli olarak iyi diyebileceğim bir durum.

en başta hocaları tanıyorsun, bir muhabbet var yani aranızda.bu yüzden hocaların etinden, sütünden, notundan yararlanmak daha kolay olabiliyor.

ama bazısının da uyuzluğu tutmuyor değil.bir diyalogla açıklayalım:

"-hocam lisansta aldım ben bu dersi, hemde sizden aldım.
+olsun bir daha al, hem bilgilerin tazelenmiş olur.
-...."

böyle durumlar da olmuyor değil şahsımın başına gelmiştir.

kötü tarafları da yok değil tabi. ya bikere başka okulda yüksek yapmak daha eğlencelidir diye düşünüyorum. daha doğrusu yüksek lisans yapmak istenilen bölümün iyi olduğu okullara bakılmalı. diyelim ki teknik üniversiteden makine mezunu olan birinin illa kendi okulumda kalacağım diyerek iktisat masterini aynı teknik üniversitede yapması çokta anlaşılır değildir. sadece zaman geçirmek için yüksek lisans yapılmamalı, gerçekten birşeyler öğrenmek için emek verilmeli.aksi durumda zamana, emeğe, paraya yazık..
iyi bişeydir. ben yaptım ordan biliyorum.
boşa vakit kaybetmektir. erkek için askerden kaçmak için yapılmışsa daha bir boş eylemdir. eğer doktora ve devamında profesörlüğe kadar gidecek yola çıkılacaksa yerinde eylemdir fakat sadece yüksek lisans yapılıp bırakılacaksa turp sıkmak gerekir o kaybedilen 2 yıla.
sağlam dil varmış hacı iyi yalamışsın yorumları yapılır.
üniversitesinden son derece memnun olan öğrenci davranışıdır.
"Kafama sıçayım kafama" dedirten hadisedir. yaz yaz, çöz çöz bitmiyor anasını satayım.
okulu bitirememe gercegini ailene, okulda kalıp yuksek yapcam şeklinde ifade etmektir.
o üni de çok olayların dönmüşse, eski aşkların kol geziyorsa, sevmediğin insanlar doluysa okulu bitirmek için götünü sıkarsın. tamam bitti yüksek lisans da sıra amk hadiseli okulumda mı yapcam yine siktir git dediği andır insanın. gidersin başka şehirde yaparsın. orda da olaylar olur. başka şehre, daha başka, daha başka derken amk yaa ne yükseği sokarım lisans bitmiş diplomayı almışım. kafam güzel umrumda mı dünya der yükseği bi kenara koyar siklemezsin. işte yüksek lisansın ütopik hali budur. yapana da helal olsun. ama yalakalıktan başka bişi değildir. Profların işine geldiği bi durum * asistan - prof sevişirken yakalandı hesabı 69 prof * *
üniversitede araştırma görevlisi olup mevki olarak yükselmek isteyenler için büyük fırsattır.faydalıdır.çünkü o üniversiteyi biliyorsunuzdur.ortamını,havasını,binalarını,öğrenci durumunu...
eğer yüksek ücretli bir programa başvuruluyorsa en akıllıcasıdır.

zira okulların bir çoğu lisans mezunlarına indirim yapmaktadır.
bir yandan iyi bir yandan kötüdür. iyidir çünkü, bilirsin ortamı, yeni yerlere alışmak zorunda kalmazsın. kaldığın yerden devam edersin, lisanstaki evinde yaşar gidersin. henüz okulu bitirmeyen arkadaşların da varsa yalnızlık da çekmezsin. kötü yanı da, zaten değişiklik olmayışıdır. yani sabitliği seviyorsan çok iyi ama hayatında değişiklik arayan biriysen sıkılacağını da bilmelisin. tecrübeyle sabittir.

edit: ayrıca lisanstayken hayranı olduğun hocaların, beş para etmez şerefsiz olduklarını görüp hayal kırıklığına da uğrayabilirsin. y. lisansta herşey çok değişiyormuş hakikaten.
(bkz: ilköğretim bitirilen okulda hademelik yapmak)
akademik kariyerde o üniversitede edilir.
lisans bitirilen üni (üni) itü, odtü gibi bir üniyse pek mantıklı değildir açıkçası. asistan olamayabilirsin, yüksek bitince doktoraya kabul edilmeyebilirsin, doktoraya kabul edildikten sonra kadroya alınmayabilirsin. azimli insan işi bu.