bugün

allahü teala'yı sevmek ancak dinî bizatihi devletin bir müessesesi haline getirmekle mümkün olduğundan ve laikliğin de allahü teala'nın dinini, devletin elinden alması sebebiyle varılabilecek önerme.
(bkz: nolur sus)
yanlıştır.
laiklik der ki; arkadaş senin vicdanınla devletin işi yok. devlet her türlü dinin yaşanacağı ortamı hazırlar ve orda bırakır. ordan sonrası sana kalmış.
aslında allah ' ında dediği bu ama anlasanız işte anlasanız.
(bkz: seviyorsan git konuş)
mallık parayla olmadığından ve beyin de bedava olduğundan bu aptalca düşünceye bile inanan insanlar vardır malesef. laiklik dini inançların devlet yönetiminde yerinin olmaması ve kişilerin inanç ve ibadet özgürlüklerine saygı gösterilmesi demektir. ve son derece gereklidir. allaha inanmak ve ya inanmamak insanın kendi tercihi ve düşüncesidir. ve sadece ona özeldir. başka hiç bir insanın bunu bilmesi gerekmez. bir devleti yönetirken allahın adı kullanmak son derece rezil bir iştir. insanların inançlarını sömürmektir.
(bkz: Şakirtcim yanlış öğretmişler yavrucum)
allah ı sevmek demek de arapça konuşmaya çalışmak değildir söylemeden geçemedim. bu bakış açısına göre cevap verilecek olursa, laiklik insanı sevmektir. çünkü gel gelelim ruhlar aleminde yaşamıyoruz
yanlıştır. aslında laiklik, allahü teala'dan, subuti ve zati sıfatlarından, o'nun dininden, peygamberlerinden, vs. komple nefret etmektir, tiksinmektir. yani bunca yıllık kafirim, laiklerin çırağı bile olamam, o derece yani...
hem laikim, hem allah'ı seviyorum diye tepki vereceğim yargıdır. geriye kalan bu ikisini bir arada yaşayamayan geri zekalıların problemidir.
Yarattığın dünyaya Karışma, bırak o bizim işimiz biz yönetelim demektir.

Hâşâ!