bugün

laikler tarafından yapılan laiklik tanımıdır.
türkiye de maalesef laiklerin katkı yaptığı bir sanrıdır bu. evet laiklik dinsizlik değildir. fakaaat...el oğlu laikliği;

"din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" şekli ile alırken biz;

"dünya işleri ile din işlerinin birbirinden ayrılması" şeklinde alıyoruz.

ve böylece doğal olarak dindar insanlarda laikliği dinsizlik olarak algılıyorlar. bu tamamen laik jakoben, herşeyi ben bilirimci kesimin bir suçu.

laiklik bir yaşam biçimi değil, bir rejimdir. insanların yaşayışlarını hangi dine göre ayaraldıkları devleti ırgalamaz.

laikliği bir yaşam biçimi şeklinde algılayanlar; dinin camiilerin dışına çıkmaması gerektiğini savunurlar mütemadiyen. dini camiiye sıkıştırmak...!

ilginç işler bunlar tabii.
laikliği dinsizlik olarak göstererek dini bütün insanları laiklik karşıtı olmaya kışkırtan eylemler bütününün ortak sloganı;

lakin dindar olan insanlar tarafından anlaşılmayan yönü şudur laiklik dini koruyan bir olğudur misal, ülke nüfusunun %90 nının başka bir dinden olduğunu düşünürsek %10 kesimininde müslüman olduğunu varsayarsak laik sistem diğer dinden olanla müslüman olanı aynı kefede tartmaktadır. ikisi arasında hiç bir ayrım yapmamaktadır örnek fransa modeli. tabi bu modeli verdiğimde bazı dinci ve dincilerin tuzağına düşmüş olan dindar vatandaşlar ama onlar türbanı kamu kurumlarında yasakladılar bu nasıl laiklik diyebilirler laikliğin ana felsefesi şudur; VATANDAŞIN DiNi OLUR DEVLETiN TARAFSIZLIK iLKESi NEDENi iLE DEVLETiN DiNi OLMAZ VE DEVLET KURUMLARINDA BU TARAFSIZLIĞI SAĞLAMAK iÇiN DiNi BiR OLGU OLAN TÜRBAN YASAKTIR, AYNI ŞEKiLDE ONLARIN DiNi SEMBOLLERiDE KAMU KURUMLARINDA YASAKTIR.
her dinsiz laiktir, ancak her laik dinsiz değildir şeklinde kesin ve objektif bir önermeyle nokta konulabilecek konudur.
(bkz: #2361596)
ikisinin de hakkında deforme bilgiye sahip olmak.
güncel Önemli Başlıklar