bugün

2003-2004 yıllarında beni karikatür denen olguyla tanıştıran karikatür dergisi.

Çoğu köşesini unutmamla birlikte ıslak köpek, 0070 Cabbar baba, robinson&cuma, ayı kardeşler, güzel ikili, ezik şarkıcı Aytuğ, zıçan adam gibi bi dolu çok güzel serüvenleri ve yazıları vardı. Bokatizi, dumur gibi bölümler de çok eğlenceliydi. Mizahı bu kahramanlara öğrendim. Hey gidi 17-18 yaşım.
leman dergisi sonrası en büyük heyecanımızdı.

ilk keşfettiğimizde lise sıralarına yeni ısınıyorduk. bir öglen sıra arkadasımı oturmus l manyak okurken gördüğümde nerden bilebilirdim ki müptelası olacagımı. kötü kedi şerafettin ile başlayıp kunteper canavarı ile ilerleyen konu salağı, götünden konuşanlar, robinson ile cuma derken başından zor ayrılabildiginiz kaç tane mizah dergisi vardı o zaman?

her biri kendi adına dergi sattırabilecek kadar güçlü bir o kadar da yeniydi bize.

(bkz: kötü kedi şerafettin/@byoser)
(bkz: konu salağı/@byoser)

yıllar sonra çalısma arkadasımla netten ilk iki sayıyı pdf olarak buldugumda çocuklar gibi sevinmiştik, hay amk ne güzelmiş lan ilk sayılar diyorduk. her birimizin odasından kahkaha sesleri yukseliyordu. katıla katıla gülmemizin sebep belli idi; şero!
türkiye'nin en güzel mizah dergisidir bence. ''yok kardeşim uykusuz penguen varken lmanyak mı kalmış artık.'' diyenleri duyunca daha bi sahipleniyorum bu dergiyi.
ağustos sayısında uzun süredir yayınlanmayan atina'nın çakallarıyla sevindirmiş aylık mizah dergisi.
okunuşu itibariyle arkasında bim' in olduğunu düşündüğüm.
(bkz: le leblebi)
(bkz: le fer)
(bkz: le cola)
mizahla ilk tanıştığım dergi. robinson ve cuma, kötü kedi şerafettin, daha sonra 0070 cabbar baba sahsi kanaatim bu tiplemelerin üstüne hala yoktur. lombak'ın çıkması ile bölündüler daha sonra duyulmaz oldu adı. ama ben hep l-manyak'ı sevdim...
Penguen ve bir dönem cici dergisinin çizerlerinden yüşa yalçıntaş ın dahil oldugu dergıdır.
penguen ve uykusuz gibi habire satirik, habire politik, habire siyasi yazıp da kasmadığı için sevdiğim, saçma sapan bölümleri de olsa arada, gerçekten efsane olan dergidir. tabiki kötü kedi şerafettin'li zamanları favorimizdi, ama hala güzel dergi. ezik şarkıcı altuğ, zıçan adam, 0070 cabbar baba gibi efsane bölümlerinin yanında dedektif sanlı'sıyla da kırıp geçiren dergidir. severiz. ilk göz ağrımızdır (en azından benim).
i robot'un devam filmi.
yazarlarından biri arkadaşım olan mizah dergisi
yerini, gırgır, uykusuz ve penguen dergilerine bırakan manyak dergi.
3 dönemde incelenebilecek dergidir. ilk 6 sayısı alışılmışın dışında biraz amatör bir ruhla hazırlanmış ama samimiydi. 6. sayı ile lombak dergisi çıkana kadar olan sayılarda ise altın devrini yaşadı. hak ederek mizah dünyasında iyi bir noktaya yerleşti. önce lombak sonra da penguen çıkınca ise düşüşe geçti. en son ramazan bayramında hurriyet'e bayram eki olması ile cenazesini bayram namazında kıldık ve gömdük.
en güzel karikatürlerini leman'ın diğer dergilerine veren aylık karikatür dergisi. robinson ve cuma, ezik şarkıcı altuğ en favori karikatürleriydi.
en iyi çizerleri şu sıralar yeni yayınlanmaya başlayan fermuar adlı dergide olan bir zamanların en iyi aylık karikatür dergisiydi.
en arkasında bulmaca kısmı olan karikatür dergisi.
türkiye'nin en güzel karikatür dergisidir.

eskiden daha güzeldi gerçi, deli cevat* vardı kötü kedi şerafettin* vardı..
leman dergisinin aylık versiyonu
nisan 2006 itibari ile 112435. sayısını yayınlayan karikatür dergisi.

edit: yok öyle birşey
(bkz: sarhos sarhos entry girmek)