bugün

saçı ve elleri boyamakta kullanılan, kına ağacının kurutulmuş yapraklarının dövülmesiyle elde edilen toz.
Saçta hoş, elde nahoş duran bitki eldesi.
Şarkıyı bilmiyorum ama sosyal medyada dudak rengini değiştirmek için kullanılıyordu bir ara.
saç ve elleri boyamakta kullanılan, kına ağacının kurutulmuş yapraklarının dövülmesiyle elde edilen toz.
Ben de hep klasik müzik, bir de kpop. Ama kulağa hoş gelen her şarkıyı da dinlerim. Bu şarkı da bir kına gecesi klasiği olacak. Bekle ve gör.
Google, Berna kına, enter.

sürrrekli klasik müzik dinleyen bünyemde şok etkisi yaratan bir tuhaf şarkıdır.
Kına gecelerinin vazgeçilmez şarkısı oldu, Berna diye bir kız söylüyor. Bayılıyorum bu şarkıya. Vallahi tam Kezbanım ben.
(bkz: kınalı)
Avuç içine yakılan minik kınayı çok severim. Kokusunu da severim. Görümcem her kış mutlaka ayaklarına kına yakar. Alternatif tıbba meraklı bir kadın. Kına, Ayak tırnaklarını besliyor, tırnaklardaki sararmayı önlüyormuş. Ayaklarda oluşan ödeme ve ayak yorgunluğuna da birebirmiş. Ayak bakımı için kullandığımız onca krem boşa belki de. Ben de denemeyi düşünüyorum. Faydası olursa yazarım.
Libido killer...
Ayağa yakılmasına siddetle karşı olduğum düğün öncesi gelenegin bitkisi. Ayağa yaktıranlar bence damadın libidosuna suikast düzenleyen elti görümce baldız tayfa olabilir.
Çok iğrenç ya. Nasıl yapıyorsunuz bunu elinize? Damat olursam yaptırmam. Net yani. Balayında falan kınalı ellerle mi gezeceğiz bir de.
Kusursuza yaklaşmıştım ama olmadı.
görsel
Oldu sayalım bence çok güzel.

Renkli bitkidir.
neşet usta 'dan ;

https://www.youtube.com/watch?v=Wd_0eYd0H1I
Çok güzel bir malzemedir. Ben 2019 yılının Eylül ayında eminönü'nden kına almıştım ve sürmüştüm.
Dövmeleri harikulade olabilen...
Eskiden sevmezdim, şimdilerde çok çekici gelmekte.
çocukluğum bundan tiksinerek geçti. bilirsiniz 1 milyoncular ve gratisler yok iken kızlar bununla süslenirdi.

benimse yolum kına ile askerlikte kesişti... malum ortam pis, hava pis, su pis... insanlar daha pis...

botlar akşama kadar yangın yeri. çoraplar tek kullanımlık, ayağımızda adeta eriyip yanıyor.

pudra mudra, antiseptik meptik ı ıhh... hepsi cacık.

bu dediler ayak işinin tek rahatı kınadır. ilk fırsatta hemen bütün o kötü koku ve vıcık vıcıklığın başı çektiği çocukluk travmalarımdan sıyrılıp iki ayağımı iki ayrı poşetin içine şlaps diye daldırdım.

evet şu an kulaklarımızda yankılanan o vıcık vıcık ses!

hepsine değer... o gün bugündür kınaya saygım ve sevgim çok büyük.
Aşırı seksist bir ritüelin ana maddesidir. Yok kocasına kurban olsunmuş da yok bugün onun bayramıymış da. Evliliğin nesini bu kadar büyütüyorsunuz ya. Alt tarafı sevişmek için belediyeden izin istediğin bir olay. Kayıt olsun diye imza falan atılıyor.
Sağlık olarak iyi gelir ben o kısmına bir şey diyemem. Ama o kadınların acınası durumlara düştüğü gecelere aşırı kin duyuyorum. Ben niye başkasına kurban oluyorum. Yıllardır kadınları mal gibi alıp sattığınız için, ellere köle verdiğinizi düşünüp komalık ağlıyorsunuz bir de. Dayaklık.
annemin gönlü olsun diye askere gelirken yaktırdığım madde. 2 ayı geçti halen geçmedi lanet olası.
Sevmediğim madde. Kokusu ve görselini hiç sevmiyorum. Nedense midem bulanıyor. Mümkünse kına yasaklansın bence.
evlilik öncesi geçilmesi elzem " stage "

burayı başarılı şekilde icra edemezseniz damatlık ve gelinliğiniz sorgulanır. dikkat dikkat hanımefendiler, beyefendiler. kına deyip geçmeyin. öyle ki adını aldığı kına insanların aklına zerre gelmez. varsa yoksa organizasyonun kalitesi, gelinin elbisesi...
bu akşam kuzenim oğlunun kınası vardı.
4-5 tane gelinlik giymiş kız oynuyordu ve biri davul çalıyordu.
köy yerinde ilk kez böyle şey görmüş oldum.
Bileşimindeki etken maddenin proteinlere bağlanmak üzere büyük bir kimyasal ilgiye sahip olması nedeniyle kına bitkisi (“Lawsonia inermis”), tarih boyunca çeşitli uygarlıklarda cilt, saç, tırnak, hayvan derisi, ipek ve yün boyamada kullanılmıştır. Ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın kınalı saçları ünlüydü ve kına daha önceleri de Mısır’da saç boyamada kullanılıyordu. Kınayla ayrıca avuç içleri, ayak tabanları, tırnaklar ve kulak memeleri boyanıyordu. Kına ağacı yapraklarının toz haline getirilmesiyle elde edilen kına, benzer amaçlar için bugün de kullanılmaktadır. Kınanın özellikle böcek sokmaları gibi kaşıntıları dindirici bir etkiye sahip olduğu belirtilmiştir. Doğal kına, ciltte mantar oluşumunu önleyici etkiye sahiptir. Kınanın cilde verdiği renk, kızıl-kahvedir. Taze kına yaprakları hafif asidik bir sıvı ile ezilip kullanılacak olursa cildi boyayabilir. Ticarî kına tozu içine limon suyu, koyu çay ya da hafif asidik sıvılar da karıştırılabilmektedir. Kına karılacağı zaman klorlu su ve sabun kullanılırsa, koyulaşma sürecine olumsuz etkiyebilir; alkalik katkılar ise cildi koyulaştırma sürecini hızlandırır. Kınanın ciltte verdiği renk zamanla solar; ancak bu durum, kına lekesinin bizzat solmasından değil, zamanla cildin soyulmasından kaynaklanır. Kına çiçekleri ise Eskiçağ’lardan beri parfüm yapımında kullanılmıştır.

“Kına gecesi”, genç ve doğurgan kadın ile kına arasında bağlantı kuran, dünya çapında yaygın bir gelenektir. Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar, Zerdüştîler ve başkaca kimi topluluklarda evlenme törenlerinden önce uygulanmaktadır. Ayrıca Nevruz, Mevlid ve kutsal bayramlar gibi özel kutlama ve törenler vesilesi ile de “kına yakılmaktadır”. Sevilen atlara, eşeklere, kurban edilecek koyunların belirli yerlerine de kına sürülmektedir. Savaş zaferleri, yeni doğumlar, sünnet, doğum günleri de kına ile kutlanabilmektedir. Tüm bu etkinliklerde kınaya “bereket ve güzellik getirici” gözüyle bakılmaktadır. Sevincin olduğu her yerde kına vardır ve var olacağa benzemektedir.

“Kara kına”, “siyah kına” ya da “nötür kına” adı altında satılan ürünler kınadan yapılmış olmayıp kısmen mayalandırılıp kurutulmuş indigo bitkisinden (çivit; “Indigofera tinctoria”) ya da “Cassia obovata” bitkisinden türetilmektedir ve içeriğinde bir dizi boya ve kimyasallar bulunabilmektedir. Tek başına indigo bitkisi, cildi siyaha boyamaz. Kına, indigo (çivit) ile karıştırılarak saç ya da deriye uygulanacak (“yakılacak”) olursa, kızıl-kahve değil de mavi-siyah bir renk verir. 1990’larda siyah saç boyası olarak tıpkı doğal kınada olduğu gibi kalın bir hamur şeklinde uygulanmaya başlanan “kara kına”nın bileşimindeki etken madde olan p-fenilendiamin, alerjik tepkilere ve kalıcı cilt yaralanmalarına yol açabilmektedir. Batı ülkelerinde bu etken maddenin saçları siyaha boyamada kullanımı yasadışıdır. Hiçbir doğal kına türü, bunun gibi yarım saatlik süre içinde ciltte siyah renkli lekeler oluşturmaz. Uygulamada kara kına, doğal kına ile karıştırılmış halde saçları siyaha boyamada kullanılabilmektedir. Saç boyası bileşiminde “kara kına” kullanılacak olduğunda karışımdaki oranı yüzde 6’dan daha az olmalı ve uygulandıktan kısa bir süre sonra saçlar iyice yıkanmalıdır.

#kına
Kına gecesi geleneğiyle özdeşleşmiş, bitkisel yeşil toz boya.
Aynı zamanda doğal ve besleyici bir tür saç boyasıdır fakat koyu renk saçı hangi renge dönüştürdüğünü merak ediyorum.
Tek elde avuç ortasında küçücük daire şeklinde olması çok hoşuma gidiyor.

Sürdük bakalım sabah sonucu göreceğiz*.
güncel Önemli Başlıklar