bugün

Bırakın, o taze kafaları dogmalarla doldurmayın, bırakın cocuklar cocuklugunu yasasin.
elbetteki, ağaç yaşken eğilir. insanın ise daha küçüklükten itibaren beyni yıkanır.
Kabuğu öğretilir ama ruhu asla. Yetiskinlerin ne kadarı din, tanrı vs gibi kavramları doğru idrak edebiliyor ki çocuklar etsin ya da o yetişkinler doğruyu kendileri bilmezken çocuklara ne aktarabilirler.
Açıkçası insanın yaratıcıyı bulmak veya hissetmek için herhangi birinden bunu öğrenmeye ya da duymaya ihtiyacı bile yoktur. Tek basina bir adada büyüyen bir çocuk bile eğer yaratıcıya ihtiyaç duyarsa onu bulur bir şekilde.

Tanrı varsa bile ki bence var dinlerle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Dinlerin hepsi insan mahsulü.
çocuğa bilgi verilir ve sorgulama kapatistesi geliştirilir. çocuk belli bir yaşa geldiğinde araştırır ve hangi dini aklına uygun görüyorsa onu seçer. siz küçükken bir dini çocuğa empoze ettikten sonra bu çocuk neyi araştıracak? zaten dininin en doğru olduğuna iman edip gram şüphesi olmayacak ve bu çocuğu araştırmaya iten hiçbir şey de olmayacak.
ayrıca küçük yaşta birine dini empoze etmek seçim midir? müslümanlar dinini seçmiş midir? amerikada doğsa ve hıristiyanlık ona aşılansa bu insanın inancına biz seçim diyebilir miydik?
siz önce inandırıp sonra o çocukların inandıklarına temel aramasını sağlıyorsunuz. o yüzden bu denli kör oluyorlar ve bu algıyı yıkmak için çok çaba harcamaları gerek.
oysa çocuğa hiçbir dini aşılamasan o çocuğun sorgulama becerisini geliştirsen o çocuk büyüyüp sorgulasa belki gene islamı seçecek. mantıklı gelecek çünkü. böyle babadan görme dindar olmayacak en azından. araştırıp bir sürü şeyi önce kendi kafasında sorgulayacak, cevap üretecek ve ne görse gerçek islam bu değil deyip mal mal ortalarda dolanmayacak.
görsel
Kucuk cocuklar din ogretilebir. Sikinti o dinin islamiyet olup olmamasi.
(bkz: çocuk istismarı)
Evet öğretilebilir ancak illa benim çocuğum din öğrensin diye onu baskı altına alıp onu dinden soğutmamaları gereken bir durumdur. Ebeveynlerin bu konuda titiz olmadıklarıda aşikardır.