bugün

Kürtajın bir cinayet olmadığını aksine cinayetlerin altında yatan süreçlere olumlu etkide bulunduğunu söyleyen önermedir.

Simdi siyasi ve dini kimliklerimizi bir kenara bırakalım kürtajı inceleyelim, kürtaj; ceninin döl yatağından kazınmasıdır, zor bir operasyon olmamakla beraber anneye herhangi bir zararı da yoktur.
Kürtaj ilk olarak 1920 yılında Rusya da yasal hale getirilmiştir, ülkemizde ise 1965 yılında kürtaj yasal hale gelir ve 1983 yılında 10 hafta sınırı getirilir. Türkiye'de 1965 den bu yana son 20 yılda yoğunlaşarak ortalama 700.000 kürtaj operasyonu gerçekleştirilmiştir.

Bir psikolog adayı olarak ebeveyn sevgisinin ve ilgisinin, çocukta ve çocuğun geleceğinde %60 lık bir paya sahip olduğunu söylemek kabul edilebilirliği yüksek bir düşüncedir.

Ebeveynleri tarafından ilgiden ve sevgiden yoksun bırakılmış bir çocuk hem kendi psikolojik gelişimi konusunda, hem de toplum içerisinde yer edinme ve topluma uyum sağlamak konusunda problemler yaşayabilir.

Kürtaj ile alınması istenilen çocuk, basitçe bu dünyaya gelmesi istenilmeyen çocuktur. istenmeyen çocuklar ise ailelerinin sevgisi ve ilgisinden yoksun bırakılacaklardır, belki de babasının bile kim olduğu belli değilken dünyaya gelen bu çocuklar topluma faydalı birey olmak konusunda zorluklar çekecek, hatta birçoğu toplum aleyhine gelişim gösterecektir. Çocukluk dönemlerini ebeveyn sevgisi ve ilgisinden yoksun gelişim gösteren kişiler topluma gerek ahlak gerek huzur yönünden zarar vermek konusunda potansiyel kimseler olacaktır.

Şimdi sizinle beraber bir çocukluk incelemesi yapalım;
Pedro alonzo Lopez ; Kolombiya'da bir fahişenin 13 çocuğundan 7. Si olarak dünyaya geldi. Annesinin geçmişi ve babasının kim olduğunun belli olmaması nedeniyle daha dünyayı anlama döneminde çeşitli olumsuz etkiler yaşayacak durumlarla karşılaştı. Koruyucu bir babanın olmaması ve annenin sorumsuzlukları neticesinde kendi öz kız kardeşine tecavüz edilmesine tanık oldu. Çocukluğunun tamamında bu ve buna benzer psikolojik sorunlar yaratacak bir çok durumla karşılaştı. Bu şekilde geçirmiş olduğu çocukluk dönemi 300 den fazla cinayet ile alonzo lopez'in andes canavarı lakaplı bir seri katil olmasına neden oldu.

Şimdi alonzo Lopez kadar Onu dünyaya getirip gerekli sorumlulukları yerine getirmeyen annesi şuan Lopez'den daha tiksinç görünmektedir.

istenmeyen çocuklar; katil, hırsız, tecavüzcü vb. toplum ahlak ve huzuruna zarar verecek kimseler olmaya daha eğilimlidir.

Her geçen yıl tecavüz, cinayet, hırsızlık oranları ülkemizde azalmaktadır, yalnız 1980 yılından sonra bir önceki yıla nazaran bu oran çok daha düşük hale gelmiştir. önceki yılların belli bir ortalama ile düşüşü devam ederken 1980den sonra ne olmuştu da bu suçlar oranı 2-3 kat daha düşük bir oran haline dönüşmüştü? Nedenin anlamak çok da zor değil; kürtaj 1965 de yasal hale gelir ve istenmeyen çocuklar o yıldan bu yana artarak daha az dünyaya geliyorlardı ve bunun yansımaları 1980 den sonra kendisini göstermişti.

Dünyaya geldiğinde 300 kişiyi öldürüleceği bilinse o çocuğun dünyaya gelmesini hiçbir yasa kabul etmezdi. işte günümüz sosyologları ve psikologları bu ön tahminde bulunurken kürtajın cinayet olarak kabul edilmesine destek çıkmak bir insanlık gösterimimi yoksa ayıbı mıdır? düşündürücüdür.

17 yaşında karnındaki gayrimeşru çocuğu sebebiyle öldürülen Fatma'nın cinayeti haklı bir cinayet midir? Belki Fatma kürtajla o çocuğu aldırmış olmuş olsa cinayete kurban gitmeyecekti, burada kürtaj hayat kurtarıcı rolünde değil midir? Fatma'nın sergilemiş olduğu davranışın ahlaksal boyutu yaşamıyla karşı kefeye konulduğunda modern bir insan için hangisi ağır basmalıdır? Bunlarıda düşünmek gerekir.
belki adam çocuğu yaparken zengindi ama çocuk anne karnında 12 haftalıkken adam iflas etti.
şimdi bu adam o çocuğu kürtaj etse haklı mı değil mi?
kürtaj bir cinayettir.

(img:#280393)