bugün

benim gibilerdir efendim. birşeyi eleştirmeden önce iyi bilmek lazımdır. çocukluğumdan beri din ile ilgili anlatılanlarda hep bir eksik hep bir yanlış olduğunu düşündüğüm için kuran ın türkçe mealini defalarca okudum. hayatında kuran okumamış bir iki dua ezberlemiş gerisini sağdon soldan duymuş tatlısu dincilerinden daha müslüman bir ateistim.
edit:bir sonraki hedefim kabe ye giderek bir de orada inceleme yapmak olacak.
yani gelecek başlık:
(bkz: hacca giden ateist)
bilmeden savunan sadece arapçasını okumuş müslümandan hallicedir. helal olsundur.
ne müslüman ne de ateist olarak üç kez arapça bir kaç kez meal olmak üzere okudum. Sonuç masal kitabından hallice g.r.r martin game of thrones serisinde daha başarılı.
maalesef herkesin akıl seviyesi bir değil kimi 2 kere okuyunca anlıyor kimi okumadan kimi 10 kerede.
sıklıkla rastlanandır. çünkü neye karşı olduklarını bilmek isterler, neye inanmadıklarını, neyin mantıksız geldiğini açıklar ve en baba inananı göt ederler. müslümanların büyük çoğunluğu kuranı arapça okuduğu için manasını bilmez ateist kadar, bilse de
-"orada ....... yazıyor ama o aslında ..................................... demek istemiştir." diye yine de okuduğuna değil başkasından duyduğuna inanır. evet birçok atesit istemeden de olsa hatmetmiştir kuranı.
(bkz: okumadan anlamak)
Zaten okumadan ateist oluyorsa ona ateist değil ateistimtrak denir.
ameller niyetlere göredir, hadisi şerifini test etmektedir.
olaya roman gibi bakmıştır. beğendiyse bir daha okur. etkilenmiştir çünkü. romanların gerçek hayattan izler taşıdığını da bilir. tabii fazla abartmaz. sonuçta altı üstü bi romandır. ben de başlamayı düşünüyorum bi ara bakalım. çok methettiler. özellikle yazarını.
niyet önemlidir dindar olsun ateist olsun okuduğunu anlama kapesitesiyle okusa dindarada ateistede faydası olur ,öyle dindarlar var ki hangi ayeti nereye uydursamda yolumu bulsam der ateist nerden ne bulsamda dindarla kafa bulsam ikisinde de sonuç karmaşa .
yaptığı gayet mantıklıdır. Bilgi sahibi olunmadan fiklr sahibi olunmamalıdır.