bugün

90'lı yılların en büyük kültürel etkinliklerinden birini gerçekleştiren nesildir.
hiç okumadan raflara koymuş nesildir. sırf dursun vitrinde yer kaplasın diye vardır.
Araştırmayı öğrenen nesildir.
(bkz: ana britannica)
(bkz: meydan larousse)
almış ve hepsini neredeyse bitirmiş olan versiyonuna dahil olduğum nesildir. türkiye gazetesi yeni rehber ansiklopedisi vermişti o vakitler. internet yaygınlaşana kadar en temel bilgi kaynağıydı resmen.

http://www.superalsat.com/images/63/637678_0.jpg
(bkz: junior larousse)larım hala durmaktadır.
rahmetli dedem talih peşinde reno araba kuponu biriktirdi. dedem, her sabah tercüman Gazetesinin şafağında makas ile muntazam küçük bir pencere açardı ve ben o pencereden içeri bakardım. o dönem herkeste bir araba sevdası vardı ve otomobil gönlüm gibi uçar gider idi.
Dahil olduğum nesil. Ne yazık ki geçen sene artık evde diğer kitaplara yer kalmadığı için atmak zorunda kaldık. Çok üzüldüğüm bir gündü. Canım kuşe kağıtlar işe yaramayan bir yığın oldular.
Adam gibi adam olan nesildir. Evet.
aynı zamanda tencere,tava,halı vs almış nesildir.
biz almadık zaten vardı dediğim durum.

ailede okumuş çok olduğundan dolayı bizden önce bilimsel bir ortam hazırdı. peki sen ne oldun okudunda , pozitif bilimci misin ? diye soruyorsunuz biliyorum.Hayır! asla. pozitif bilimleri aştım husserlin dediği gibi "bilimlerin bilimine" yöneldim, yani felsefeye.
okul kütühanesine hediye etmek istedik kabul etmediler, kağıtçıya kiloyla verip mandal neyin aldık aq.
Ansiklopedilerin salt resimlerine bakmaya başladığım evreye denk gelen nesildir. Zamanında efsane değilse gazete kuponuyla kitaptan tutun televizyona kadar envaiçeşit eşya alınıyormuş.
90'larda çocuk olanların anne ve babalarının bulunduğu nesil. çoğunluğu kendi okuyacaklarından, araştırma yapacaklarından değil de işte çocukların işine yarar, ileride faydalı olur düşüncesiyle gazetelerden kupon toplayıp bu ansiklopedileri evlerine dahil etmişlerdir. yalnız bu nesil, bir süre sonra büyük hayallerle alınan bu ansiklopedilere çocuklarının çoğunlukla pek ilgi göstermediğinden ve evin kitaplıklarında sadece süs olarak kaldığından yakınmışlardır.
Hürriyet gazetesinden kesip biriktirdiğimiz kuponlarla alınan, genelde 20 cilt şeklinde verilen ansiklopedilerdir.

Temel Brittanica (20 cildini okudum)
Meydan Larousse (6 cildini okudum. Çünkü daha kalındı ciltleri)
acınası nesildir. allahtan internet diye bir şey var. evet.
kuponla cep telefonu, akai televizyon, buzdolabı ve arcoroc marka kırılmaz tabak takımı almış nesildir.
Gerçekten acınası nesilmişiz. .şimdi internetten iki harf yazıp bulacağımız bilgi o zamanlar o kadar kıymetli idi ki bir cilt ansiklopedi için 30 gün gazete alıp kupon kesmek ve bayilerde sıraya girmek gerekiyordu.
Sabah gazetesinden (şimdiki yalaka sabah depil)Meydan larousse kuponu biriktirirdim ben sonra hürriyet baktı ki gerçekten satışlarda ezilmeye başladı ana britannica vermeye başladı sabah gazetesini kötüleyerek. Gazete kağıdına 1972 den sonraya ait hiç bir güncel bilgi içermeyen larousse almayın diye. Ve lakin maalesef ana britannica da iyiydi hoştu kağıdı baskısı kaliteliydi de asla Br meydan larousse gibi derin bir ansiklopedi de değildi. .
güncel Önemli Başlıklar