bugün

2 duble viski daha içtikten sonra geleceğim kıvam.
bu kıvam ağız ile bakılır en güzel. mümkünse arkadan yaşlaşarak kısa kısa nefes alıp vermeleri falan hissedecek sonra o kulak memesini ağzına alacaksın hafif emeceksin hafif ısırıklar falan. kıvam arttırıcı için.

- mehmet kulağıma terbiyesiz şeyler fısılda.
tahrik eden kıvam.
özellikle hamurişi tariflerinde kullanılan bir tabirdir, hamuru yoğuran kişiyi bunalıma sokar, Şöyle ki; sol el kulak memesinde sağ el ise hamurun içinde kıvam tutturulmaya çalışılır.
büyük ihtimalle kıvam çeşitliliğinin kısır oldugu dönemlerde arayıp arayıp anca boylesi bulunan kıvam türü.*
kişiye göre değişen kıvamdır. çünkü her kulağın kendine has bir yumuşaklığı vardır.
kulak memesi ile diger memenin karıştırılması sonucunda yapılacak hamurun tutmama olasıslığının çok yüksek oldugu,ince kıvam çizgisidir.
aynı kıvam tacikistan'da el bileğiyle baş parmağın birleştiği yerde ki derinin çimdiklenmesi ve kıvamın ona göre ayarlanması ile vücut bulmaktadır.
bi de soganlar pembelesinceye kadar diye bi tarif sekli vardirki kulliyen yalandir. o sogan hic pembelesmez. pembelessede surekli sogana bakan goz bu renk degisimini farkedemez. artik yapilmasi gereken balkon kapisini acip yanik kokusunun cikmasini beklemektir.
kendi kulağımda denediğimde taş gibi olan hamur. hiç anlamadım bu meme nasıl bi yumuşak.*
(bkz: turk olcu birimleri)
kivamlarin hasi. insanda kulak memesini isirma hissi uyandiran kivam.
her hamurun mutlaka ulaşması gerektiği kıvam.hamurun ilahi irade tarafından konulan yaşam amacıdır. hamur ve onu yapan kişi hırsla bu kıvama ulaşmaya çalışırlar. bazen hamurun inat ettiği de görülmüştür. kontrolü ise şöyle yapılır: sağ ele iki parmak arasına sığacak uygunlukta bir hamur alınır bu arada sol el kulak memesine götürülür ve her iki eldeki madde ovalanaraktan test edilir.
ne sert ne de yumuşak olan kıvam.
anneler hariç kimse tarafından bilinmeyen kıvam. coca kolanın formülü gibi bu kıvama kimse erişemiyor.
arkadaşınızın kulak memesi çenesine kadar inebiliyorsa, hiç dikkate almamanız gereken kavramdır aynı zamanda. o nasıl kulak memesidir, o nasıl çenedir dedirtmiştir.
acaba kulak mememiz olmasa neremizin kıvamına göre yemek yapacaktık şeklinde kendi kendimi soru yağmuruna tutmama sebep veren tahmin ölçeği...
(bkz: muallak)
ele yapışmayacak kadar yumuşak olması gereken hamur için kulanılan kıvam.
annelerin bildikleri çok önemli sırlardan biridir. anne olmadan asla tutturulamaz ayarlardandır.
süt ve su yerine yumurta ve margarinin tercih edildiği genellikle kurabiye yapmak için hazırlanan hamurların kıvamını belirtmek için kullanılır.kıvamın nası bişey olduğunu anlamak için en az 100 kez anne hamur yoğururken izlenir bi 15 20 kez de kurabiye yapmak amacıyla hazırlanan hamur mahvedilir.fakat sonunda bütün gençkızlarımız bu kıvamı öğrenecektir
nasıl tutturuldugu konusunda cekincelerim olan kıvamdır,
hatun kişi yemek, ıvır zıvır pasta corek yaparken nasıl tahmin ediyor bu kıvamı? acaba işe girişmeden once mi talim mi yapıyor kendi kulak memesiyle yoksa tek eliyle yaparken tek eliyle de kulagını mı kontrol ediyor?**
yemek tariflerinin vazgeçilmez terimi olan kulak memesi kıvamı, tam anlamı ile ne yumuşak ne de sert ifadesiyle kullanılır. özellikle hamurişi yemeklerin yapımı aşamasında hamurun kıvamını tutturabilmek için kullanılan terimin çıkış noktası ise şu şekildedir; insanların birbirlerini yedikleri dönemlerde, özellikle kafa bölgesi ziyadesiyle rağbet görmektedir. ailenin en büyüğüne veya topluluğun en saygın insanına yenilen kişinin kafası verilmektedir. fakat kafa bilindiği üzere sert ve yemesi zordur, bu sebeple ağıza en kolay gelen, en rahat çiğnenen ve hatta çiğnenmeden hemen ağızda dağılan kısım kulak memesi olduğu için insanlar asırlarca komple kafayı o kıvama getirmek ve o saygın kişiye o yumuşaklıkta sunmak için bu terimi kullanıp bu pişirme usulünü uygulamaya başlamıştır. *