bugün

ekonomi yönetimi tarafından yaklaşık 10 milyar tl'lik kaynak ayrılmıştır.
aslında kobiler fiyatlamadan daha çok teminat göstermede sıkıntı çektikleri için ( ki mallarının çoğu ipoteklidir. ) uygulamada rahatlık sağlayabilecektir.
kredi garanti fonu(kgf) denen kuruluş türkiye'de pek iş yapmaz..

bir firma bankadan kredi talep ettiğinde banka müşteriden teminat ister. müşteri teminat gösterirse ve kredi yeterliliğine haizse müşteriye kredi tahsis edilir. bu kredi karşılığında banka müşteriden komisyon ücreti alır.

müşteri teminat veremiyorsa kredi garanti fonu müşteri adına bankaya kredi için garanti verir. yani müşteri krediyi ödemezse kredi, kgf tarafından ödenir. bu garanti işlemi karşılığında müşteri kgf'ye belli bir komisyon ödemek zorundadır. en son bu komisyonun oranı yüzde 2 civarındaydı. yüzde 2 komisyon vermek çoğu müşteri için mantıksızdır. müşteri bankadan daha ucuz maliyetle kredi temin edebilir..

bu fiyatlamalar yüzünden kgf türkiye'de işlemez..
devletin kredi teminatı için oluşturdğu avantajlı ortamdan yararlanmayı bilmeyen kobidir.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25009733/
KGF teminatından yararlanabilmek için; bankasına, KGF kefaletinden yararlanmak istediğini bildirmesi ve dosyasını KGF'na gönderilmesine muvafakat etmenisi yeterli. Banka tarafından kredi başvurusu uygun bulunduğu takdirde iletilen kefalet talebi yaklaşık 2 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
güncel Önemli Başlıklar