bugün

- tahtaya sınavda çıkması olası soruların formüllerini bastıra bastıra yazıp sonra silgiyle hafifçe silmek (aynı şekilde sıraya da).
- mikro uç kutularının arkasına, silginin üzerine, kalemkutunun içine,kolunuza (tabi uzun kollu gömlek giyilecek)ufak ufak notlar almak.
- eteğin iç kısmına kopya kağıdı yapıştırmak (çok dikkatli olunması gereken bir kopya çekme türüdür, ayağa kalkıldığında kopyanın etekten düşmesi olasıdır - tecrübeyle sabittir.)
- kıravatın uç kısmına kopya kağıdı sokmak
- mesajla kopya çekmek
- sınav esnasında fazladan 1 sınav kagıdı daha alarak hoca arkasını döndüğünde kağıdı camdan yan sınıfa uzatıp o sınıftan bir ineğe yaptırtmak ve sonra da o kagıt geri alındıktan sonra kağıdın caktırmadan sınıfta dolasması
- sınav esnasında bir tembel tenekeyle sınıfın ineğinin, inek sınavı bitirdikten sonra değiş-tokuş etmesi
- sınav esnasında sol el alna koyularak yan gözle yanda oturan öğrencinin kağıdına çaktırmadan bakılması
sınav test ise, inek arkadaşa bize kopya vercen diye yüklenirir. bu arkadastan cevap alma taktikleri silgi veya kursun kalem yapılarak olur, 1 yönü belirtici bir cizgiye sahip 5 yönlü * kalem kullanılır. kalemin çizginin solundan başlayarak dişleme yöntemi ile cevaplar dişlenir. bir kalem en az 15 soruyu taşıyabilir, solu sağı şaşıran eleman varsa zaten salaktır çalışsa da kopya çeksede yanlış yapacaktır. silgi yönteminde ise yine ikilik/beslik kodlama yöntemi esastır, ayrıntılar kalem yöntemine benzer, genelde karıştırılmasın diye silginin bir tarafı kalemle karalanmıştır. günümüz nesli artık uçlu kalem kullandığından kurşun kalem yöntemi unutulmaya yüztutmuştur. silgi yöntemi ise günümüz silgilerinin boyutunun en aza inmesi dolayısı ile efektif sonuç vermeyecektir.
kızlar için en vazgeçilmezi her daim bacağa yazmak ya da yapıştırmaktır hiç şüphesiz.
bi de şimdi cep telefonları var tabi teknolojiden de faydalanmak lazım.
benim harika bir taktiğim var. öncelikle bir şişe suyu alıyorum ve kağıdını yapışkanlı yerinden zedelemeden kaldırıyorum. sonra o kağıdın ölçülerinden bir dosya kağıdı kesiyorum. bu kestiğim kağıda kopyayı yazıyorum. su şisesinden aldığım kağıdın içine kopya kağıdını yerleştirip( bant veya uhuya gerek yok su kağıdının üstündeki yapışkan yetiyor)ikisini aynı şekilde doluyorum. su seviyesi eğer bu kağıtların üstündeyse su büyüteç görevi görüyor. o yüzden ben su seviyesini kağıdın aşağısına kadar döküp, o şekilde kopya mı çekiyorum. ***
1-bacak bacak üstüne atıp.çorabınızın içine yerleştirdiğiniz kağıdı okumak hiç şüphe uyandırmayacak ve en ii çekilecek kopya yöntemlerinden biridir..2-tabiki önünüze aldığınız iri kıyım bi arkadaşınızın arkasına yerleşip---şiiittt lan kabak çiçeği açsana...talimatıyla onun sizin görünmenizi iice engelleyip çektiğiniz kopyayı arkadan arkadaşınıza okumanızda mümkündür..3-arkadaşların dediği gibi sınavdan yarım saat önce sınıfa girip oturacağınız yeri kestirdikten sora çıkması muhtemel yerleri sıraya döşedikten sora soru kağıyla üstünü kapamakta etkili taktikdir.4-test sınavlarında daha önceden sınava çok ii hazırlanmış bi arkadaşınızın çaprazına geçerek işaretlediği şıkların üstüne silgi ya da kalem kapağı koydurma yoluyla hangi şıkkı işaretlediğini rahatlıkla anlayabilirsiniz..5-yada hoca sizi uyarana kadar pişkinliğe vurup çekebildiğinizi sizi uyarana kadar çekip.,kağıdınız almak istediği zaman büyük bi pişkinlikle kağıdı vermeyip sınava devam etmek ayrı bi taktiktir..6-içi gözküken atlas uçlu kalemlerini alıp içine döşemiş olduğunuz kopyayı rulo yapıp koyarız..hatta bu kalemlerden farklı renklerde (konulara göre)hazırlayıp konuları çoğaltabiliriz..
gözlüklü bir öğrencinin yanına oturmak iyi bir taktiktir .
öncelikle gerekli olan malzemeler
1 adet raptiye
1 adet ince kartondan beyaz kağıt
1 adet kalem
1 adet silgi
1 adet öğrenci
1 adet sıra

malzemeleri tamamladıktan sonra yapılması gereken kopya için gerekli olan bilgileri kartona yazmak daha sonra hafif boşluk bırakarak sıranın altına raptiyelemek. bu aşamadan sonra kartona vurduğun anda dönebilitesi var mı? yok mu? diye kontrol etmek gereklidir eğer karton bi parmak hareketi ile dönüyorsa başarılmış demektir. hoca uzaklaştığında karton vurularak önüne doğru getirilir daha sonra hoca gelince yine vurularak sıranın altına doğru döndürülür ve işte başarı.
3-4 parmak eninde kağıtlara kopyalar yazılır. kağıdın üzeri bantla kaplanarak kolay dönmesi sağlanır ve bileklik gibi bileğe takılır. uzun kollu giyinildiğinde döndüre döndüre okursunuz herşeyi.
sadece bir radyo ve küçük bi fm verici devresi. radyoyu heryerde bulmak cok kalay fm veriçi ise bir elektronik bölümünde okuyan bir öğrenci için yapılması hiçte zor bişey değil. sadece sınava girerken radyonuzzu fm vericinizin frenkansına ayarlıyosunuz sonra arkadaşını dinliyonuz sınavda derste radyo dinlemek kadar kolay ve rahat ayrılca arkadaşınız yamuk yapmassa dersten kalmakta mümkün değil.
(bkz: hangi birimiz kopya çekmedik ki)
-kopya kagıdını, etegın altına koymak.
-küçük not bloklara yazılan kopyayı katlayıp ,eteğin pilesine sokmak...
Sınavdan bir kaç ders önce hocaya kitaptaki soruları sorarak çalışkan izlenimi verdirerek sınav esnasında gerçekten çalışkan bir öğrencinin yanına oturtulma şansına sahip olup, çalışkan arkadaşın bilgilerinden istifade etmek bunlardan biridir.
bu taktik çok zorda kaldığınızda kullanılabilir.
önce gömlek kolları güzelce kıvrılır. hazırlanan kopya kağıdı * kıvırdığınız gömlek koluna güzelce yerleştirilir. artık gerisi size kalmış. *
bir adet şeffaf dosya sıranın altına, eşyaların koyulduğu gözün üst kısmına ağzı bize bakacak şekilde yapıştırılır, bantlanır. zira bu işçilik isyeten bir iştir, sınavdan bir gün önce yapılması işi kolaylaştıracaktır. temiz a4 kağıda güzelce istenen bilgiler yazılır ve sınav günü şeffaf dosyaya teker teker itina ile yerleştirilir. zira sayfalar ve bilginin nerede olduğu kafada indekslenirse daha kolay ulaşılır hale gelir. sınav sırasında ise yavaşça kopya yazılı kağıt çıkarılır, zaten hoca oturuyor ise de rahatça kopya çekilir zira ayakta geziyor ise olay uygulayanın profesyonelitesine kalmıştır.

edit: bu entry'de üç defa zira kullanılmıştır. yuhtur, ohadır.
önde oturan bonus saçlı arkadaşın saçları arasına kopya kağıtlarını saklamak
en güzeli tahtaya yazmaktır. *.
sıra üzerinde boş bulunan tüm alana çalışmadığımız bütün bilgilerin yazılması ve neyazıkki sınavda hiçbirinin çıkmaması sonucu hüsrana uğradığımız acı durum.(based on a true story)
bir şişe su alınır(0.5 litre) ortasındaki jelatin itinayla çıkarılır, jelatinin içine istenildiği kadar kopya yazılır, aynen geri yapıştırılır, sıranın üstüne konur, paşa paşa kopya çekilir* *
küçükene, uçlu kalem ya da iğne yardımıyla, normal kurşun kalemin üstüne, önemli yerleri yazarak (daha doğrusu kazıyarak) ve sınav esnasında bu kopya döşenmiş kalemi kullanırken bir yandan da kopya çektiğim, yüzde yüz başarı garantili tekniktir. kopya çekilesi çok şey varsa birden çok kalem kullanabilir ayrıca bu sayede yedek kalem ihtiyacınızı da giderebilirsiniz.

uyarı: bu yöntemin başarısızlıkla sonuçlanacağı tek durum: kalemi evde unutmaktır. bu nedenle sınava kalemsiz gelip milletten kalem dilenen biriyseniz bu yönteme başvurmayın.
sınavda kafadan 4 soru yazmak ve hocam bu soruları sormadınızmı? ayağına yatmak.(denenmiş onaylanmış bir taktiktir 50 yaş üzeri hocalarda 100 de 99 başarı sağlar)
insanliga cok faydasi olan tekniklerdir. bunlar arasinda en sevdigim ve basit olani "mavi di$ operasyonu"dur (copy rights, trade mark).
malum bir cok telefonun kamerasi ve bluetooth fasilitesi mevcut. sayisal bir bolumdeyseniz hesap makinesi kullanmaniza izin verilir. lakin genelde hesap makinasi yerine cep telefonlari kullanilir hesaplamalar icin. hah bu noktada operasyon ba$lar. soruyu cozen ki$i telefon ile cevabin resmini ceker bluetooth ile diger cete elemanlarina yollar. zincirleme reaksiyon i$te. cok faideli bu teknoloji.
Sıra arkadaşının kağıdına bakmak en populeri ve kolayıdır.
tüm sınıfın hizmetine sunulmak üzere sınıf panosuna itina ile iğnelenen kopyalar, 'kalem açıyorum, çöpe mendil atıyorum' ayağına sınav esnasında çöp tenekesinin yanına gidilmek suretiyle gözden geçirilir, faydalanılır. ancak sınıf eşrafının bu durumu bir hayli abartmasından kıllanan hoca, 'ne oluyo olm burda' diyip de panonun yanına gidecek olursa, eciş bücüş yazılmış kopyaları fark edip toplu kopya çekme eyleminden tüm sınıfa anında sıfırı dayayabilir.bu raddeden sonra 'aman hoca, yaman hoca, biz ettik, sen etme' gibilerinden yalvarışlar kar etmeyecek, bilakis haysiyeti elden bırakmaksızın mağrurca durumu kabullenmek daha akıllıca olacaktır.
önde oturan arkadaşın ceketi, sırt orta hattındaki dikişleri maket bıçağı ile teker teker kesilmek suretiyle sökülür. açılan yarığa minik kopya kağıtları sıkıştırılır. sınav esnasında kopyalar buradan çıkarılarak kullanılır, arkadaşa ve tabi hocaya çaktırmadan geri yerine yerleştirilir. ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, sınav bitiminde soru sormak amacı ile hocanın peşine takılan arkadaş sıkı takip edilmeli, 'aferin olm' şeklinde sırtını sıvazlayan hoca tarafından kopyaların yere dökülmesine izin verilmemelidir.
(bkz: kopya çekerken hocaya yakalanmak)