bugün

zaten sıstem duzgun olmadıgı ıcın kullanmak zorundadır. yasamasınmı be kardesım!
(bkz: komınıstler cıplak gezsın kampanyası)
vejeteryan olup hamburger yemek, cicege alerjisi olup gul koklamak gibi bise...
açlığı burger king kapısında bastıran komünistin yapacağı iş.
(bkz: nokia 3110)
(bkz: takoz)
adamlara söyleyelim o zaman hiç telefon kullanmasınlar, hatta teknolojinin hiç bir nimetinden faydalanmasınlar. tarih öncesi devirde yaşayıp gitsinler.veya sen söyle ne marka telefon kullanmasını istiyorsun,ona göre telefon alsınlar. (bkz: saçmalık)
gayet normal olan hadisedir. kardeşim bu adam nokia değil de sony ericson'da kullandığında bir şekilde kapitalist sisteme hizmet eden firmayı kalkındırmış olmayacak mı ? nokia tek mi yani dünyada ? o zaman adamlar hiç cep telefonu kullanmasınlar dumanla ya da güvercinle haberleşsinler. komünler ya.
günün şartlarına uysa da yaman bir çelişkidir. aslında hayatın kendisi de en yamanından bir çelişki değil mi?
kapitalizme nefret kusan komünizmin ayakta kalabilmek için çağın gereklerine yani kapitalizme ayak uydurması en büyük çelişki aynı zamanda haksızlık ve yazık değil mi? kapitalizm kaleyi içten fetetmişken, kale kapitalizme yenik düşmüşken kalenin içinde biryerlerde kapitelizme kin beslemek, besletmek zor olmaz mı? engellemek kolay mıdır? kalenin içten fetedildiği ayrımına varılmış mıdır? görülebilmiş midir? görülse de anlaşılabilinmiş midir? anlayacak kapasiteye sahip midir kişi? anlasa elinden bir şey gelir mi? gelsin ya da gelmesin birşeyler yapmak ister mi? yapabilir mi? yandaş bulabilir mi? zihnine isteyerek ya da istemeyerek yerleşmiş kapitalist düşünceden vazgeçebilir mi?
ona bakarsanız bütün telefon firmaları kapitalisttir. ama cep telefonu hayat için çok gerekli vazgeçilmez bir alettir.bu telefon nokia, sony- ericsson, motorola olabilir bir farkı yok çünkü bunların hepsi kapitalisttir. ne yani komünist bir insanın teknolojiden uzak mı durması gerekir? ne kadar dar açıdan bakıyorsunuz olaylara ya.
bir de şu var adidas, nike vs. insan haklarına saygı duymuyorlar kapitalistler. çocuk işçileri 3 kuruşa çalıştırıp maliyeti azaltıyorlar. tamam biz bunu protesto edip almayalım. peki elektrik santrallerinde ve madenlerde işçilerin ne şartlarda çalıştığından haberiniz var mı en ağır şartlarda. peki biz ne yapmalıyız? protesto etmek için elektrik , doğalgaz, kömür kullanmayalım mı?
lütfen tartışma yaratamak için böyle boş konular açmayınız ya.
(bkz: komünistin yaşama hakkı yoktur diyen insan modeli)
aslinda bir insan kafası boyutundaki aselsan telefonları kullanmaları gerekir zira onlar komünisttir.
"devrimle sonuçlanan organize isyan hareketinin başlama emrini nokia telefondan veren komünist önder" için hiçbir sakıncası olmayan durumdur.

ayrıca böylesine istisnai olmayan komünistler için de bir sakıncası olduğunu sanmıyorum.

ama özellikle nokia telefonun vurgulanmasında da inceden bir reklam kokusu sezmiyor da değilim. hem kuzey kore nokia dan iyi telefon üretti de komünistler kullanmadı mı?
efendim naomi klein'e canlı telefon bağlantısı yapıyoruz ve hanfendi buyuruyor ki,

" kapitalist küreselleşme ve onun getirdiği sömürüye karşıt olmak, onun markalarının hiçbirini kullanmamak değildir. günümüzde böyle bir ayrıcalığa erişebilmek çok fazla maddi külfeti beraberinde getirmektedir. çok uluslu markalar, üretimlerini 3. dünya ülkelerinde büyük emek sömürüsüyle gerçekleştiriyorlar ve de bu mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlardan biri fakat ben markalı hiçbir ürün kullanmıyorum diyebilmek de günümüz için çok da gerçekçi bir tutum değil."

şimdi biz niye bağlandık bu hanıma onu da açıklayalım;

(bkz: no logo)
nurcu olup batıdan gelen herhangi bir eşyayı kullanmak diyelim tam olsun zırvası. hani biz batıdan sadece ahlaksızlık aldık ya o bakımdan.
çelişki içeren durumdur. ama üzerinde düşünüldüğünde aslında yapılmaması gereken durumdur(ilkelerinize göre). <<ama şu devirde hangi şey tam anlamıyla inanılarak yapılıyor ki!>> düşüncesi ağır basar onlar için ve yaptıkları her açıdan doğru demesem de düşüncelerindeki mantık gerçekten mantıklıdır. doğrudur. ama bu sizin bir istisna olamayacağınızı göstermez yine de, ne kadar kaideyi bozamasanızda.
kavgam ne komunistlerle, ne görüşüm dışındaki kardeşlerimle. kavgam, atama, değerlerime, özgürlüğüme dil uzatanlarladır. eğer bir marka protesto edilecekse bu ülkenin her bir evladı protesto etmelidir. komunist nokia almamalıdır, milliyetçi citroen e binmemelidir gibi önermelere soğuk bakıyorum. hangi birimiz aydın doğanın televizyonunu izlemiyoruz, gazetelerini almıyoruz. hangimiz alışveriş merkezlerinde emperyalizme hizmet etmeyip bakkallara koştu... * hepimizin bildiği şeyleri uzatmak istemiyorum. herkesin aklı başındadır umarım. özellikle kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde. Ha bir de

(bkz: nokia connecting people)
komunist tüketmez diye bir kural yoktur. cep telefonu olmadan kaçımız evden çıkabiliyoruz? kaçımız huzursuz hissetmiyoruz onsuz?

şimdi marka diyeceksiniz. Afedersiniz ama mahalle arasındaki kundura dükkanları, küçük üretim atölyeleri turgut özaldönemiyle beraber birer birer kapandı bu ülkede. madem büyük şirketlere açtık pazarımızı, katlanacağız arkadaşım.

hıı ortak pazar için sloganı hatırlatalım.

(bkz: onlar ortak biz pazar)
Donsuz mu gezsinler?
komunist standartlari enstitusunun belirledigi standartlara gore, devrim siariyla kullaniyor olmak kaydiyla caizdir.
(bkz: komünistleri tanıyan köpek)
(bkz: esen yel)