bugün

çeşit çeşit insandır.

1) kişisel gelişim kitabı yazarı: bu insan piyasadaki kişisel gelişim kitaplarını elden geçirmiş olup "yahu ne kadar da sıkıcı, tekdüze kitaplar bunlar, çok banal!.. dur ben bir kitap yazayım, iddialısından da bir isim bulayım kitabıma(örn: "kişisel gelişimin allah belasını versin" gibi), sonra değmeyin keyfime, siz ne anlarsınız gelişimden, okumuyorum lan kitabınızı, bu işi en iyi ben bilirim." şeklinde nidalar eşliğinde kisisel gelisim kitabi okumayı bırakır ve yazarlık hayatına başlar.

2)hayatını belli kriterlere uyarak sürdüren insan: hayatını belli kriterlere uyarak sürdüren insan da bu insan olabilir pekala. kişisel gelişim adamın hayat görüşüne ters olabilir, olamaz mı?

3)herhangi bir kişisel gelişim kitabına göz atıp mantıksız bulan insan: bu insana bir daha asla bu tür kitapları okutamazsın, vardır böyleleri: "bu kitap daha ilk cümleden saçma kardeşim." aslında yazarın ilk cümlede iddialı olmasının amacı marjinal bir imaj yaratmak, akabinde parayı kırmaktır ama neyse...

ahmet şerif izgören, erdal demirkıran gibi ekmek teknesi "kişisel gelişim" olan adamlar bu insanlardan pek haz etmezler.

(bkz: entry sonu)

mesela ben hiç okumadım.*
bir de niyetine girip okuyamayanları vardır. kitap onlara yeni bir şey söylemez, aradığını bulamaz, kitaptan kişilik geliştirenleri heyecanlı bir şaşkınlıkla izler olağan üstü gelişimlerine seyirci kalırken bildiğini okur mütemadiyen. bi de kitaba küfreder ki çok kınanır.
kişisel gelişimin kitaplardan öğrenilmeyeceğini, yaşayarak kişiliğini geliştireceğini bilen insanlardır.
Ne yazık ki gerçek hayat, o kitaplardan öğrenilecek kadar basit ve kolay değil.
Okumaz okumaz yani.
okumayan okumaz.
laf salatasına tahammülü olmayan insan olması kuvvetle muhtemeldir.
kişisel gelişim kitaplarının insanları tekdüzeliğe sürüklediğini düşünen ve iyi bir şey yapan insandır. bu konuyla ilgili bülent akyürek'in kişisel gerileyiş kitabı ise yazar tavsiyesidir.
http://inciswf.com/1298717011.swf
pek bir şey kaybetmemiştir. zira çoğu herkesin bildiği önerileri bilimsel dille anlatmaktan öte gidemiyor.
hayat; kitaplarda yazılanlardan daha çok şey öğrettiği için okumuyor olabilir.
kişisel gelişimini çevre olgularıyla geliştirir kitaplardaki kişisel düşüncelerle geliştirmeyi tercih etmez.
kişisel gelişim kitabı okumaya ihtiyaÇ duymayan insandır. kişinin kendisini geliştirmesi diye bi kavramın tartışılır olmadığını kimse idda edemeyeceği gibi geliştirme sürecini de bu kitaplara bağlamak bir o kadar sığ ve cahilcedir.
zamanında okuyup kişisel gelişim için kitaplara gerek olmadığını çözen insan.
ben kendi kendime yeterim diyen insandir.
gelişmeye daha meyilli olan insandır. bir kişisel gelişim kitabıyla gelişemeyeceğini bilen aklı başında biridir.
gelişimin tamamlamış insandır.
pozitif düşün pozitif sonuçlar elde et gibi bir ana düşünceye hasiktir lan diyen insandır.
hayat tecrübeleriyle her şeyi öğrenebilen insandır.