bugün

Kitap bilgi demektir. Bilgi de düşünce ve mantığın temelidir. Kitaptan alıntı yapabilmek kitabın fotokopisini çekmek yerine insan gibi okuduğunu, okuduğunu anladığını, okudukların üzerine düşündüğünün, bahsi geçen konuları geçmişte diğer edindiğin mevcut bilgiler ile kıyaslayıp sonuca ulaşabildiğini, yeri ve konusu gelince de analiz edilmiş bu düşünceyi kitaptan basit bir anlatım ile karşındakine örnekleyecek zeka, akıl ve yetenekte olduğunu gösterir.

En kötü ihtimalle yukarıdaki cümleleri kuracak insan haline gelirsin.

Buna en bilinen örnek Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'dür. Hayatı boyunca okuduğu 3000 Üzeri kitap, haddi hesabı bilinmeyen makale ve çalışmanın her birinden önemli kısımları işaretler, bunları sonra kendi oluşturduğu bir kitapta toplardı. Sadece çıkardığı bu özetler dahi binlerce kitap kadar bilgi ve sayfa içerir.
Sonra bütün bu bilgilerle yaptığı analizlerin sonuçlarını gerçek yaşama uygulardı.

Söylemlerinde de okuduğu kitaplardan, hatta Orhun Kitabeleri gibi yazılı eserlerden faydalandığı gayet açık görülebilir. Tabi bunu görebilmek için okumak ve ayrıca yeterli zeka sahibi olmak gerekir.

Hayatında hiç kitap okunamamış cahilin asla anlayamayacağı bir kapasitedir.
Ağır cahildir. Evet
benimdir efendim. hatta yaklasık 1 dakika önce de kitaptan alıntı yapmalı entry girmisimdir. kitap okumak ya da kitaptan alıntı yapmayı elitistlik sanan sevgili yazar arkadasıma daha fazla kitap olumasını tavsiye eder ve iyi aksamlar dilerim, evet.
Allah'ın Bağcılar'ında yetişmiş keko burada gelmiş elitist takılıyor. Ulan yavşaq ben senin o kaçak aldığın 5 liralık kitapları görmek zorunda mıyım? Evet