bugün

bir çok faydası vardır. saymakla bitmez.
dostoyevski'yi okumanın verdiği hazzın ötesinde az şey vardır.
kitap okumak insana kendi hayatından sıyrılıp başka hayatlara dahil olma onları gözlemleme imkanı veren sihirli bir olaydır.
faydaları zararından azdır yalnız bırakır bu cahil toplumda.
kesinlikle diksiyona katkısı var, konuşmada güçlük çeken biri bol bol kitap okumalı.
okumaya henüz başlamadığım dönemdeki mallığımın farkına varmamı sağlamasıdır.
diksiyona ciddi anlamda katkı sağlar. ayrıca okunan kitapların içeriğine bağlı olarak belli bir süreç sonunda iyi bir bilgi-kültür birikimi sahibi olabilirsiniz. bunun yanında bir bakıma terapi gibidir, günlük hayatın rutininde size nefes aldırabilir...
her derde devadır. kitaplardan cevabı alınamayacak soru ve sorun yoktur. en iyi dost tanımlaması yerindedir, doğrudur. kitaplar size her zaman gerçeği söylerler. yapmanız gereken tek şey ise okumak okumak okumak... unutmayın! kitaplar hayatın sayfalara dökülmüş şeklidir.
düşünmeyi öğretendir , hayal gücünü geliştirendir .* *
kelime dağarcığını genişletir. güzel konuşturur. öyle mal mal insanların suratına bakmazsınız.
insanın hayal dünyasını geliştirir. iyi bir gözlemci olmasını sağlar.
adam eder.
ama o boş kitaplar değil, öyle twilight falan okumakla kitap okumuş olunmaz. adam gibi kitaplar adam eder.
zararları da vardır, bi sardı mı yeminlen sınavlarda sıçarsınız. liseli ünili olun fark etmez, çalışma sisteminizin amına koyar, bayanlardan özür diliyorum ama bu kadar net konuşacak başka kelime bulamadım.
insanı geliştirmesi vb. vb. faydalarının yanında * sıkıldığın, konuşmak istemediğin insanların olduğu bir ortamda süper bir kaçış yöntemidir.
Yalnız olmadığını hissettirmesidir, çoğu zaman insanın en yakın arkadaşıdır, kimi zaman ailesinden biri, kimi zaman komşusu.
başka biri olmanın nasıl bir şey olduğunu kısa bir süre için bile olsa hissetirebilmesi.
ÖSS, KPSS gibi bilimum sınavlarda türkçede paragraf sorularını anlama ve daha hızlı çözebilme kabiliyetinizi artırır.
Normalde rastlayamayacağınız insanları kitaplar sayesinde tanırsınız. Hatta o kadar çok alışırsınız ki onlara sanki sohbet ediyormuş gibi olursunuz onlarla. Sanki oturmuş film izler gibi okursunuz. içinizde kitaplarla yeni bir dünya kurulur.
türkçe'de okuma-anlama sorularından full'e yakın çıkarmak.
TANISTIGIN INSANLARIN SANA ZARARI OLMAZ GULERSI EGLENIRSIN ISI BITINCE GIDER TEKRAR GULMEK EGLENMEK DUSUNMEK ISTERSEN ACARSIN TAKRAR OKURUSN.
mantıklı düşünüp konuşmak kesinlikle. Bir konu konuşurken hep eğlenceye vurdurmak değil de, daha gerçekçi ve bilgi veren yorumlar yapmaktır.
kitaplarda okunan karakterlerden birisi mutlaka kişinin olmak istediği kişidir. muhtemelen de kendini o kişi yerine koyarak okursun kitabı. hayal gücünü bol bol kullanırsın ve en önemlisi huzurlu ve sakinsindir kitap okuduğun süreçte.
kalıcı faydaları ise yeni kelimeler öğrenmektir.

bunlar sadece bir kaçı.
Diksiyona tartışılmaz derecede katkısı, okuduğunu daha çabuk kavrama, konuşurken kendini doğru ifade edebilmenin yanında tamamen farklı bir dünyada kendini bulmanın keyfini yaşatır.
Gözünüzü bozmaya yarar.
Abartıp günde 400-500 sayfa okursanız eğer.
kitap okuma alışkanlığı kazanmak, kişiyi ilk önce bilgi birikimi ile donatır. zengin bir kelme hazinesi olur. konuşurken sürekli, eeee, yani ,şey, efendime söyliyeyem...gibi basmakalıp sözlere başvumaz, belli bir dünya görüşü oluşur. ama taraflı ve yanlı okumamak kaydıyla. herşeyi okumalı kişi, onları özümsemeli ve sonucunda zaten doğru yolu bulur.insan psikolojisi hakkında da birşeyler öğrenir. kısaca hep'öğrenir'
güncel Önemli Başlıklar