bugün

Çok fazla faydası var. Bir kaç tane sayacak olursam kelime daracığına yeni kelimeler ekleniyor gündelik hayatta kullanabileceğiniz, hazır cevaplar,hızlı konuşma,hızlı konuşma,hızlı düşünme..
Başka hayatlara suni olsa da dokunma şansı yakalayabilmektir. Ne kadar çok hayat, o kadar çok bilgi ve tecrübe demektir. Bize verilen sınırlı yaşam süresinde her türlü deneyim ve bilgiyi sığdıramayabiliriz. Bazen sadece okuyarak ulaşabileceğimiz şeyler vardır. Her kitap gerçekleri içermek zorunda değildir, bazen de birilerinin iç dünyasına yolculuk yaparken bulabiliriz kendimizi. Öznel fanteziler, düşler, hayalkırıklıkları, arzulanan şeyler.. çoğu kitap, yazarının kişiliği hakkında büyük ipuçları barındırır. Yeni insan tanımayı sevenler, kitap okumayı da bir miktar sevebilir.
Aklın içinde başka hayatları seyretmek, sadece aklının içinde hayat bulan insanlar tanımak. Yüzlerini hayal etmek onlarla birlikte ağlamak onlara kızmak eğlenmek şaşırmak. Seyahatlere çıkmak. Bilmediğin odaların pencerelerinden süzülmek. Bazen kitaptaki karakterlere çok alışıp bitmesin diye sayfaları yavaş çevirmek. Yüzlerce mekan var zihnimde gitmediğim ülkelerden bilmediğim sokaklarından. Gitmedim ama biliyorum Venedikteki dar sokakları. Afrika'da kurulan bir pazarı. Rusya'daki düğün gününü. Pencerede sevdiğini bekleyen bir kadını Hatta galaksiler arası uzay seyahati bile, Atlantisin keşfi, küçük prensin gezegenini... Tüm bunlarla birlikte Zihninin içinde başka zihinlerin içini okuyabilmek. Gerçek hayatta yapılamayacak olanı deneyimi (bkz: ilahi bakış açısı) dizi veya filmden farkı gidişatı belli olsa bile dekor ve oyuncu seçimi ve yönetmenlik senin. Hayal gücünü iyi kullanabilen herkes için bulunmaz nimettir.
yaşamadıklarını da tecrübe etme imkanı sunar.
Konuşurken, fikir beyan ederken desteksiz sallama oranını ciddi anlamda düşürmeyi de kapsar.
Mal mal şeylerden uzaklaşmanızı sağlar.
her şeyden ve herkesten kısa da olsa uzaklaşmanızı sağlar.
50 yıllık hayat tecrübesini 30-40 lira para verip satın alabilmektir.
Kitap okumak zaman makinesine binmek gibidir.
500 yıl geriye ya da 500 yıl ileriye gidebilirsiniz.
Çok kitap okumanın getirdikleri.
Anlayana sivrisinek saz anlamayana xxx soksan az..
anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünerek zekayı ve kendini geliştirmek. eleştirel olmak, doğru ve yanlışı ayırt edebilmek, bilinemeyecek olanlara ve bilmediğiniz varolanların farkına varmak. özgüven, anlayış, çevreye doğru bakış. merak, keşfetme duygusu, enerji. okumak sizin oturuşunuzu, yürüyüşünüzü, mimik ve gözlerinizdeki bakışı bile değiştirir.
Hayatında kitap kapağı görmemiş, anlamını önceden bilmeyip, sosyal medyadan görüp “ay ben ‘sapyoseksüel’im diyenleri etkilemeye yarar.
Kitap kurtlarını etkileyemez çünkü ; )
Çok ilginç ama herşey güzelleşiyor. Herşey deyince anlam, nitelik düşmesin çok orijinal değerli bir durum. Basit bir örnek; kalkıp su içmek için mutfağa gidiyorum herşey gözüme güzel görünüyor. Koltuklarım, yürüyüşüm, mutfak, bardak, su, suyun sesi, tadı, bardağın duruşu, rengi vs işte . Okuyun iyice diye uzattım biraz saygılar.
insanın hayal gücünü genişletir okuma hızını arttırır ve en önemlisi bilgisini arttırır.
zihni açar, fikir sahibi yapar, dili geliştirir. kreaktiflik katar.

tabi bunlar kitaptan kitaba değişir. her kuşun eti yenmediği gibi her kitapta okunmaz.
çok akıcı konuşuyorsun. çok pratik düşünüyorsun. birden bir söz aklına geliyor ve söylediğinde karşındaki bön bön bakıyor.
Okuduğunuz kitaba bağlı olarak değişir. Edebiyatın kanayan yarası Wattpad uygulamasından çıkan şeyleri okumak zaman israfı.
Yazara göre hızlı laf sokma sanatı.
Sosyal medyada gezinmekten kurtuluyorsunuz, sürekli milletin tatil fotolarını görmüyorsunuz iyi oluyor.
insana iyi bir diksiyon ve akıcı bir konuşma kazandırıyor.
görsel

"Kitap okumanın faydası nedir?'' diyenlere...

Bir defasında hocama dedim ki: “Bir kitap okudum ama zihnimde kitaptan hiçbir şey kalmadı.”

Bana bir meyve uzattı ve dedi ki: “Bunu ağzında çiğneyip ye.”
Yedikten sonra sordu:
”Şimdi sen büyüdün mü?
” Hayır,” dedim.
Dedi ki: “Büyümedin ama o vücuduna dağıldı; et oldu, kemik oldu, sinir oldu, deri oldu, tırnak oldu, hücre oldu…”

Anladım ki, okuduğum kitap da öyle dağılıyor:

Bir kısmı kelime dağarcığını zenginleştiriyor. Bir kısmı bilgi ve irfanını artırıyor, bir kısmı ahlakını güzelleştiriyor, bir kısmı yazı ve konuşmada üslubuna incelik katıyor, bir kısmı hayata farklı bakmanı sağlıyor, bir kısmı içindeki sevgi-merhameti arttırıyor, bir kısmı özgüvenini arttırıyor, düşünmeni, sorgulamanı tetikliyor, olaylar karşısında nasıl davranman gerektiğini öğretiyor… her ne kadar sen bunların farkında olmasan da.

Kitap okumak bir şeye yaramaz, çünkü kitap okumak çok şeye yarar! O kadar çok şeye yarar ki neye yaradığını söylemek imkansızdır.

“iyi dostlar, iyi kitaplar, bir de huzurlu bir vicdan: işte ideal hayat.”

-Alıntı-
hiçbir faydası yoktur. kitap okuyarak kendini kültürlü görenlere gerçekten gülüyorum. hayreti mucip. evet.
*beyni çalıştırır ve geliştirir
*düşünmeyi ve anlamayı geliştirir
*kelimeleri kullanabilmeyi, cümle kurabilmeyi ve iletişimi geliştirir
*dil bilgisi kurallarını öğretir
*yeni bilgiler öğrenilmesini ve kullanılmasını sağlar
*yaratıcılığı artırır
*bakış açısını geliştirir
*doğruyla yanlışı iyiyle kötüyü ayırt edebilmeyi sağlar
*eski öğrenilmiş bilgileri hatırlatır ve yeni bilgilerin bağlantısıyla bütünlük kurmayı sağlar
*odaklanma kapitesini geliştirir
*faydalı ve yararlı bir aktivitedir vb.
Kitaplardan her şeyi öğrenebileceğimiz kanaatindeyim. Ve üstelik kitapların karakterimizi davranışlarımızı fikirlerimizi ve hayallerimizi değiştirebileceğini düşünüyorum. Yeryüzünde kaç milyar insan var yaşayan veya yaşamış. Siz bu insanların tecrübelerini okuyup kendinize ders çıkartabiliyorsunuz ve üstelik entelektüel kişilik kazanıyorsunuz sonunda. Mükemmel.
sosyal ortamlarda sevişme olasılığınızı arttırır.

yoksa yaşayıp görmek, deneyimlenmek her şeyin ötesindedir.

ekmeği bolca yemek istiyorsanız şairlere bakın, şiir ezberleyin.

baudelaire, rilke falan benden tavsiye.