bugün

en güzel alışkanlıktır.

edit:eksileyen insanın aklından şüphe duyarım.
okudukça alışıyosun.
edit: göz korkutmayacak ince bir kitaptan veya ilgili olduğunuz konuyla alakalı kitaplardan başlarsanız daha kolay olabilir başlamak.
kim elindeki telefonu, tableti bırakacak da kitap okuyacak. yazık değil mi kitap okurken kaybedilen zamana. oyun oynamak, mesajlaşmak daha eğlenceli değil mi.

yersen.
kitap okuma alışkanlığı edinmenin en kolay yolunu bulmamız lazım.
ya da direkt duygularla anlaşalım.
hiç okuma yazma meselesi olmaması gerek.
güzel bir alışkanlıktır.
Eskıden daha fazla kitap okunurken akıllı telefon tabletin çıkması ile azalmış kitap fiyatlarının artması ile dibe vurmuştur.
Söyle 5 10 tl ye satılsa daha fazla kitap okuyan çıkacaktır ama 25 30 tl olunca kitap ücretleri maalesef yanına bile yaklaşamıyorsun.
en kalıcı şekilde çocukken başarılabilen alışkanlık. kitap okuma alışkanlığı çocukken edinildiğinde bir daha bırakılamaz.
Geç kaldığımı düşündüğüm alışkanlık. 17 yaşındayım birkaç seneye sınava gireceğim hangi kitaplardan başlasam bilemiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. Evet.
Zor bir eylem. Evet.
21 gün sadece 21 gün okuyun belirli saatlerde otomatikman eliniz kitaba gidicek alışmak istiyorsanız ilk önce sürükleyici kitaplardan başlayın polisiye falan tarzı sonrasında ilgi alanınız ne ise ona yönelin o yönde kendinizi geliştirin sonrasında dünyaca ünlü kitapları okursunuz lütfen boş kitap okumayın şimdi diyecekler boş kitap olur mu evet okumanızı geliştirir ama bir kitap size bir şey katmıyorsa okumayın arkadaş örnek kötü çocuk ya da şu önüne gelen kişilerin kitap çıkarması almayın okumayın yunus günçe mesela saba tümer bu kişilerin çıkardığı kitaplar tamamiyle boş tamamiyle para kazanma amacı güden şeyler.
Tekrardan bu alışkanlığı kazanmama sebep olan kitaba ve yazarına minnettarım. Kitap okuma alışkanlığını yeniden kazandığım günden beri hayatım daha güzel.
bir insanın kendi için yapabileceği en güzel şeylerden biridir.
mütefekkir salih mirzabeyoğlu ''marifetname'' adlı eserinde;
''okuyorsan, ne karşındakileri susturmak ve bilgiçlik satmak için, ne her okuduğuna körükörüne inanmak, ne de konuşmalarına mevzu bulmak için oku.
kitap vardır, ancak tadına bakmak içindir; kitap vardır yutulmak, kitap vardır çiğnenmek ve özümlemek içindir…

başka ifadeyle; kimi kitapların ancak birkaç bölümüne göz atmalı, kimisini baştan sona şöyle bir okuyup geçmeli, pek azını da her ayrıntı üzerinde titizlikle durarak adamakıllı okumalı.'' der ve ekler;
''okuduğunuz kitabı arkadaşınızı seçermiş gibi seçin''

aynı eserin devamında, yine kitap okuma bahsinde ; ''olgun bir okuyucu, çok kez başkasının yazdıklarında, yazarın düşünmediği güzellikler bulur, okuduklarına daha zengin manâlar ve renkler kazandırır'' diye belirtir.