bugün

merkez koordinatı ışık hızına eşittir ama ben mobilden tam yakalayamadım siz yine bakın, daha hatırlatıcı olur.

bu huzur dolu manzarayla baş başa bırakıyorum sizi.
ışık hızı 299.792.458 metre/saniye
görsel

şimdi asıl cevap şu, demek ki o zaman ışık hızı biliniyordu ve gelecekte bu noktanın ışık hızına denk gelecek koordinat olacağı da biliniyordu ama bunu bilen firavun kahinleri değildi, öyle olsa mısır şu an en ...
4000 bin yıl boyunca dünyanın en uzun yapısı rekoruna sahip olan tek yapımdır.

Bir fransız mimar, belirli bir metreye kadar dışardan, o yükseklikten sonra ise içersen yapıldığı fikrini ortaya atmıştır. Bana da çok mantıklı geldi bu fikir.
Mısır piramitleri içinde en büyük olan piramit. M.Ö 2551-2560 tarihlerinde yapıldığı sanılmaktadır. Dünyanın 7 harikasından biridir. Varlığını günümüze kadar hemen hemen sürdürmüş tek eserdir. Yapımının yaklaşık 20 yıl sürdüğü tahmin edilir. ilk yapıldığında dış kısma taş levhalar ile kaplıydı. Günümüzde bu kaplama mevcut değildir. Piramidin içinde 3 oda saptanabilmiştir. Bunlardan yapının en altındaki oda, muhtemelen bitirilmemiş haldeki, piramidin üzerine inşa edildiği temel kayasının oyulmasıyla oluşturulmuş odadır. Sonradan “kral odası” ve “kraliçe odası” adları yakıştırılan odalar ise piramidal yapının üst kısmında yer alırlar. inşasında 2.3 milyon adet kalker taşı kullanılmıştır. Ağırlıkları 25-80 ton civarındadır.
kendisinin bir de replikası bulunur görsel
hakkında yalan yanlış şeyler yazılan piramit.

blokların taşınması konusu hala tartışmalı olsa da yaygın fikir bir rampa sistemiyle taşınmış olmasıdır. rampaya dizilen ve düzenli olarak ıslatılan odunlar ve kızak üzerine oturtulan bloklarla taşındığı düşünülüyor.

taşların kaynağı birkaç yüz metre ilerdeki taş ocağıdır hatta bu ocakta taşların kesildiği şablok oyuklar hala görülebilir. sadece bazı taşlar uzaktaki ocaklardan gelmiştir, mesela mezar odasındaki granitler gibi. onlar da nil nehrinde taşınmıştır.

karaları iki eşit parçaya bölmesi, pi sayısına ulaşması, yok yoğurt yok su vs vs uydurmadır. onlara girmiyorum bile.

bilim adamlarının zehirlenme sebebi radyoaktivite değil mezar odasında binlerce yıldır duran ve cesetten ötürü zehirlenen havadır. yüksek oranda metan bulunur.

merak edeceksen yüzlerce yıl o coğrafyada hüküm sürüp "ulan bunlar ne ola ki" diyip de araştırmayan osmanlıyı merak et, niye bu adamlar araştırmamış diye sor.
üzerindeki parlak kaplama taşlarının mısır valisi mehmet ali paşa tarafından cami yapımında kullanıldığı söylenir.
Keops 12 ton ağırlığında bloklardan oluşmuştur. Günde on blok yerleştirilirse yapımı tam 664 yıl sürer. En ilginç yanı ise bu blokların temin edilebilecegi en yakin mesafenin yüzlerce km. uzaklikta olmasıdır. Bu taslarin nasil getirildigi bilinmemektedir.
Piramitin üzerinde olduğu meridyen, karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böler.
Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verir.
Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini,
Piramit kimin adina yapildiysa, onun bulundugu odaya, yilda sadece 2 kez günes girmektedir. Bu iki tarihte dogdugu ve tahta çiktigi günlerdir.
Mumyalarda radyoaktif madde bulundugundan; mumyalari ilk kez bulan 12 bilim adami kanserden ölmüstür.
Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalismamaktadir.
Kirletilmis suyu, bir kaç gün Piramit’in içine birakirsaniz;suyu aritilmis olarak bulursunuz.
Piramit’in içerisinde süt, bir kaç gün süreyle taze kalir ve sonunda bozulmadan yogurt haline gelir.
Bitkiler Piramit’in içinde daha hizli büyürler.
Piramitlerin içi yazın soguk, kışın sicak olur.
Piramidin çevresi 365,24 metredir. Yani bir yıl içindeki gün sayısını göstermektedir.
Çevresini yüksekliğin iki katına böldüğümüzde, pi sayısı olan 3.1416′yı bulmaktayız.
bi gun keops piramidini gormeye gidersem yanindan gecerken kesin kosesine serce parmagim carpar.
ayrıca içine girilmesine izin verilmemektedir.

bunun nedeni koridorların fazla dar ve dik olmasıdır.
içine ilk kimin yoğurt koyupta bir hafta sonra bozulmadığını gözlemlediği merak edilen piramittir.
isa'dan önce 2500 yıllarında yaşamış, Kral Menes'den sonra gelen Firavunun adıdır. Firavun Keops bir buyruk vermiş mezarının yapılmasını istemişti. Bu mezarın adı günümüzde halâ ayakta olan 'Keops Piramidi'dir. Mısır halkı kocaman taş parçalarını sürükleyerek taşımışlar ve üst üste bir kule gibi yığmışlardır. Bu koca taşlar el gücü ile üst üste konmuştur. 30 yıl boyunca 100.000 insan bu piramidin yapımında çalışmıştır.
dünyanın 7 harikasından biridir. Keops piramidi'nin taban alanı dünyayı yataydan ikiye böldüğümüzde ortaya çıkan kesit alanı gibi düşünülürse ve piramidin tabanı dünyanın yarıçapı üzerine oturtulsa, yüksekliği tam kutup noktasına denk gelirdi. Yani burada kusursuz bir oran mevcuttur. ve piramidinin taban çevresini yüksekliğinin iki katına bölündüğünde tam olarak pi=3,1416 sayısı elde edilmektedir.
Keops piramidinin üçgen şeklindeki dört yüzeyinin toplam alanı, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.
Keops piramidiyle dünyanın merkezi arasındaki mesafe, Kuzey kutbuyla arasındaki mesafeye de eşittir.
Lincoln katedrali yapılana kadsr dünya üzerindeki en uzun yapı unvanını taşımış mimari eser.
insanların yapmadığı yapıdır.*
12 ton ağırlığında iki buçuk milyon taş bloktan oluşur. bir tahmin ile, günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl sürdüğü görüşü vardır.
pramitin üstünden geçen meridyen, karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böler. dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunur, yüksekliği 164 m. bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verir, taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesi pi sayısını verir.
matematikçi bir mimarın elinden çıkmış dehşetengiz bir yapı.
Cheops piramidinin tabanı 53 000 metrekaredir. Yapının bitimindeki kutlamalarda, yüksekliği 147 metreydi, bu gün on metre daha kısadır. Ağırlığı 5.5 milyon tondur. 2,3 milyon taş bloktan oluşmaktadır. Ve her bir taş 2.5 ton ağırlığındadır.taşları Nil'in öbür kıyısındaki, Mokadam dağından taşınmışlardır.
-dünyanın yedi harikası içinde günümüze sağlam ulaşan tek eser nedir?
+keops piramidi
(bkz: trivial pursuit)
akıllara durgunluk veren şey.

--spoiler--
Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu, Yüksekliğinin (164 mt) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini, Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini, Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar gibi cihazların çalışmadığını,
Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, Piramidin içerisinde sütün birkaç gün süreyle taze kaldığını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldiğini, Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştığını,Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini,Piramidin içinin yazın soğuk, kışın sıcak olduğunu, Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu, biliyor muydunuz?
--spoiler--
Keops Piramidi Gize'de antik Memfis mezar kentinde bulunan üç piramitten en eski ve geniş olanıdır.M.Ö.yaklşık 2.560 yılında ,20 yıl üzerinde dönemi içeren bir zamanda inşa edildi.Pramidin Mısır'ın dördüncü hanedanı firavun Khufu ya bir mezar olarak inşa edildiğine inanılır. Bugün Mısır'ın başkenti Kahire'nin bir parçasıdır. Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eserdir.

Piramitler, yedi harikanın en yaşlısı. Üstelik sapasağlam ayakta kalan tek harika bu, düşünürseniz biraz ironik. Ayrıca insanların en çok karıştırdığı harika da bu; listenin tepesinde sadece antik Giza şehrinde bulunan Keops piramidi var, diğer iki büyük piramit değil. Bu durumda "Mısır Piramitleri" şeklinde kullanılan genel geçer tabir doğru olmuyor.

Giza, krallığın dördüncü hanedanlığının ikinci imparatoru Khufu tarafından milattan önce 2560'da, öldüğünde kabir olarak kullanılması için yaptırılmış. inşaasının 20 yıl sürdüğü düşünülüyor. Önce temeller kazılmış (100,000 işçi tarafından elle), sonra kesilen tanesi iki tonluk iki milyon taş taşınmış (100,000 işçi tarafından elle) ve son olarak üstüste dizilmiş (bilin bakalım). Bu piramitte kullanılan taşlarla Fransa'nın çevresine üç metre yüksekliğinde bir duvar çekilebilirmiş. Son olarak yüzeyin pürüzsüz olması için bir dış kaplama yapılmış ama sanıyoruz güneş, klor, egzoz ve kum fırtınaları dış kaplamaları pek bir yıpratıyor. işte size tam ahkâmlık bir bilgi daha: Piramitler merdivenli değil, düz bir yüzey şeklinde inşaa ediliyormuş aslında.

Taşların 145 metre (yıllar içinde 10 metresi törpülenmiş) üstüste nasıl taşındığı hâlâ bir sır, en mantıklı iddia çamurdan yapılmış ve yükselen bir rampa kullanıldığı, en sevdiğimiz iddia ise uzaylıların yardım ettiği. Herodot'un yazdığına göre bu rampanın inşaası da 10 yıl sürmüş. Uzaylılar, eserlerinin turistler yaslanıp fotoğraf çektirsin diye kullanıldığını görüyorlar mıdır acaba? Keops Piramidi, 1300'e kadar dünyanın en yüksek yapısıymış. Eğimi 51 dereceymiş, kenar uzunluğu 229 metreymiş ve geometrik hata oranı %0,1'den bile azmış.

Giza Büyük piramidi yapı kompleksinin ana parçası olup,Khufu'nun onurunda iki ölüye ait tapınağı ihtiva eder (biri pramidin , diğeri ise Nil Nehri'nin yakınındadır). Üç küçük piramid Khufu'nun eşleri içindir ve küçük Mastaba(Antik Mısır'da dikdörtgen egik yapılar olup,pekçok seçkin Mısırlı'nın gömüldükleri yerdir) mezarlar,pramidi yüceliğinden dolayı çevreler.Küçük piramidlerden biri kraliçe Hetepheresin mezarını (1925 yılında keşfedildi),kızkardeşini ve Sneferu nun eşi ve Khufu'nun annesini kapsar.Giza'da çalışanlar için bir kasaba vardı,bu kasaba bir fırın,bira imalathanesi ve bakır eritme kompleksini içeriyordu. Pekçok yapı ve kompleks Giza Haritalama Projesi ile keşfedilmektedir. Büyük Piramidin birkaç yüz metre güney batısında bir parça daha küçük Kefren Piramidi,Khufu'nun ardıllarından biri genel olarak Great Sphink Büyük Sfenks'in inşaatçısı,ve bir kaç yüz metre sonrası güney batıda Menkaure piramidi Khafre'nin ardılı yaklaşık yarısı uzunluğunda. Khufu nun veziri Hemen veya Hemiunu'nun, Büyük Piramidin bazılarının mimarı olabileceğine inalılır.

Binlerce yıl boyunca Keops Piramidi'nin bir mezar olduğuna inanılmıştır. Keops Piramidi'nin 30 yılda yapıldığı düşünülmektedir. Her biri yaklaşık 2 ile 10 ton arasında değişen yaklaşık 3 milyon adet taş bloktan yapılmıştır. Önce bir kent yapılmış taş bloklar taşınmış ve yığılmıştır. Yüzeyin düzleştirilmesi için uzun zaman çalışıldığı sanılıyor. Taş blokların nasıl yerleştirildiği henüz anlaşılmış değil çeşitli kuramlar üretilmektedir. Bir kurama göre yapılan spiral bir rampadan çıkarılan taş bloklar üst üste konuyordu. Rampa çamur kaplanıyor sulanıyor ve taş bloklar itilerek kaydırılabiliyordu. Diğer bir kurama göre taş bloklar dev manivelalarla kaldırılıyordu.Tarihçi Herodot'a göre, ağır granit blokları, piramidin üst bölümlerine çıkarmak için 925 metre boyunda, 19 metre genişlikte bir rampa yapılmıştır. Sadece bu rampanın yapılması bile 10 yıl sürmüştür.

ilk yapıldığında 145,75 metre olduğu düşünülen Keops piramidi'nin bu güne kadar 10 metresini kaybettiği düşünülmektedir. 43 yüzyıl boyunca dünyanın en yüksek yapısı olarak kalmış ancak 19. yüzyılda geçilebilmiştir. Eğimi 54 derece 54 dakikadır. Bir kenarı 227 metre olan dörtgen tabanı 50.524 metrekarelik bir alanı kaplar. Piramidin iç ortasında, tepeden 100 metre kadar aşağıda ve tabandan 40 metre kadar yukarıda firavunun odası vardır. Firavunun mumyası, hazinesi ve özel eşyası bu odaya konmuştur. Oda 10,5 metre uzunlukta, 5 metre genişlikte ve 6 metre yüksekliktedir. Buraya 50 metrelik bir dehlizden girilir. Biri kraliçeye ait olan iki oda daha vardır. Piramidin her biri birkaç ton ağırlığında olan iki milyon taş bloktan yapıldığı sanılmaktadır. Eski Mısırlıların neslinden gelen bir azınlık olan Kıptilerin inancına göre, bu piramit Tanrıların Çağına ait bilgilerin bir birleşimidir. *

görsel
Yapımının 20 yılı aştığı sanılmaktadır. Piramit yapıldığında 145,75 metre yüksekliğindeydi. Yapıldığından itibaren 43 yüzyıl boyunca dünyadaki en yüksek yapı olarak kayıtlara geçmiştir. Keops Piramidi ilk inşa edilen olmasına rağmen dünyanın yedi harikası arasında günümüzde ayakta duran tek yapıdır.
Mısır'ın El gizeh arazisindedir.
m.ö 2580 yılında yapıldı ve 146.5 metre yüksekliğe sahip.
http://www.medresim.com/k...iramidi-resimleri-137.htm
http://resim.turkcebilgi.com/Keops_Piramidi
görmek isteyenler
için.
küfürlere konu olan piramit.

keops piramidi dötüne girsin emiii...
dünyanın yedi harikası içinde günümüze sağlam ulaşan tek eserdir. kahire yakınlarında nil nehri nin batısında bulunan giza yaylası ndadır.büyük piramit denen keops piramidi, m.ö. 2800 yıllarında hüküm süren mısır hükümdarı keops un mezarıdır. piramit 12 ton ağırlığındaki,2.5 milyon bloktan oluşmaktadır.-şu anki teknolojiyle günde 10 blok yerleştirilmesi durumunda;yapımı 664 yıl sürecektir.-
*piramidin aritmetiği; piramidin üstünden bir meridyen geçerse, kara ve denizleri iki eşit parçaya böleceği hesaplanmıştır. ayrıca 164 metre olan yüksekliğinin 1.000.000.000 la çarpımı dünya nın güneş e uzaklığını verir. taban alanının,yüksekliğin iki katına bölünmesi pi sayısını verir.
mısır'daki en büyük üç piramitten birinin adıdır.
diğerleri için:
(bkz: kefren)
(bkz: mikerinos)
güncel Önemli Başlıklar