bugün

Kaçış Sendromu Hastalığı, (Capillary leak syndrome), Kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 40 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa M.Ali Erbil'de rastlanmıştır.
*
kısa zamanda kronikleşen bir rahatsızlık.
sevdiğine bağlanmak istemeyenlerin, bağlanmaktan korkanların ya da bulunduğu ortamda mutlu ve huzurlu olmayanların, canı sıkılanların başvurduğu yoldur. erkekler genelde yasal olmayan kaçışlar seçer ama kadınlar genelde bir kılıf uydurarak kaçar. bu sendromun belirtileri çok küçük yaşlarda görülür. evde çok sıkılan çocuk evden kaçmayı aklına koyar ve daha beş yaşındayken kendini ilkokula yazdırır. büyür, sevgilisine kızar ve onunla evlenmekten kaçmak için kariyer yapar. daha da büyür iş yerindeki dalaverecilerden sıkılır, bunalır işini değiştirir bu kez. evlenir sanal kaçışlar yapar. hiç yapamıyorsa hayal dünyasına kaçar.
mehmet ali erbil'in de yakalandığı hastalık.

http://www.hurriyet.com.t...atti/18457274.asp?gid=381
dünyada sadece 30 kişide olan ve her türlü rahatsızlıkta tetiklenen hastalık.
Mehmet ali erbil sayesinde duyulmuş ve çok ender görülen bir hastalıktır. Damarlardan sıvı kaçması şeklinde seyrettiği için kaçış sendromu olarak adlandırılıyormuş.
ilk duyduğumda psikolojik hastalık sanmıştım. *
güncel Önemli Başlıklar