bugün

yaklaşık 1 ay önce işe giderken otobüsteki yaşlı teyzenin tavsiyesi üzerine denediğim ve işe yaradığını gördüğüm ilginç olay. kaynayan çaydan yükselen buhara gözlerimizi iyice açarak 1 2 dakika öylece tutmakla uygulanır.
kaşın, gözün haşlanmasıyla son bulan safsata.
bu çayında birçok faydası var arkadaş. gözde arpacık çıkınca pamuğu ılık çaya batırıp göze sürünce bir müddet sonra patlatıyor, geçiriyor.
(bkz: vay anasını sayın seyirciler)
çay bubarı kaynarsa plazma mı oluyor diye sorduran fizik dışı olay ama burna gelen etki varsa ve içine huzur katılabilirse ağrı ortadan kaldırabilir etkidir.
(bkz: oynama şu çaydanlıkla)
bunu alıyorsun kaynattıktan sonra suyunu içiyorsun o suyla banyo yapıyorsun gusül felan derken kalan tanelerini de sarıp boynuna asıyorsun. 3 vakte kadar baş ağrın geçip kocanla iyi geçinmeye başlamazsan ve ikizleriniz olmazsa gel yüzüme tükür.
baş ağrısının burunla alakalı olabileceğini akla getirir.
(bkz: buğuseptil)
Heleki çay demlenirken salavat getirilmişse etkisi çok daha yüksek olur.

(bkz: islami usullere göre çay demlemek)
sadece baş ağrısına değil, sivilcelere de iyi gelir.
aynı uygulamanın antideprasan olarak da fayda sağladığı iddia edilmektedir.
baş ağrısı sinüzitten meydana geliyorsa kesinlikle işe yarayacak eylemdir. diğer bir yöntem için;

kaynar su alınır içine taze nane yaprakları atılır. gözler kapalı olarak yüz buhara dönülür. başın üzerinden de bir havlu atılır ki buhar yüze tam temas sağlasın. 5-10 dakika yapılırsa sinüs yollarının açıldığını ve ağrınızın azaldığını fark edebilirsiniz.
güncel Önemli Başlıklar