bugün

koskoca karadeniz fuat saka, volkan konak, kazım koyuncu haricinnde sanatının hakkını verebilen sanatçı çıkmaması sorunsalını irdeleyen entrydir.
karadeniz tv ve radyolarını şarlatanlar istila etmiştir.
yalandır kaliteli şarkı yapan adamlar vardır.karadeniz müziğini kaliteli yapamayabilirler ama diğer türlerde on numara sanatçıları vardır.bir kere tarkan her türlü dünyaya mal olmuştur.
illa karadeniz müziğini kapsıyorsa bu sorunsal 1. entry çok çok haklıdır. karadenizli olup kaliteli şarkıcı aranıyorsa zikredilen sanatçılara ilave olarak tarkan tüm karadenize yeter. başka aramaya gerek yok. adam türkiyeye yetiyor zira.
(bkz: erkan ocaklı)
(bkz: kazım koyuncu)

edit: ne oldu oğlum zoruna mı gitti? kamil sönmez de sana kapak olsun bari.
kastedilen karadeniz müziği ise eğer karadeniz den genellkle türkü çıkar ve yaşayan çok kaliteli türkücüler mevcuttur. Kastedilen popüler kültürle kemençeyi birbirine bulamış zıpır tipler ise diyecek lafım yok.
(bkz: efkan şeşen) derim ve köşeme çekilirim. açıklama yapmama gerek yok sanırsam.
şevval sam'ı da es geçmemek gerekir.
illa karadeniz müziği yapmak zorunda değilse zülfü livaneli yeterli midir?
sanırım karadenizden karadeniz müzigi yapabilen sanatçı çıkmaması olarak duzeltilmesi gereken entry.
tarkan karadenizli olsa ne olur lan.
yore ile ilgili degil de genel muzik zevki, sanat anlayisi ile ilgilidir sanirim.

ulkedeki muzisyenlerin, gercek sanatcilarin, eser ve fikir sahibi insanlarin, yaratici kimliklerin, ozgun dusuncelere sahip insanlarin adi sani ve basarilari hic bir yerde hic bir sekilde anilmiyorsa (ya da hak ettiklerinden cok az deger veriliyorsa); iki uyduruk muzik uzerine soz yazanlar 'sarkici', sirf guzel/yakisikli diye vurgudan, tonlamadan, hissiyattan yoksun insanlar 'oyuncu', polemik yaratip gundeme gelen ucubeler, frikik veren su motorlari ve daha nicesi 'sanatci' diye adlediliyorsa bir ulkede, cok da gozumuze batmamasi gerekir karadeniz'den kaliteli sarkici cikmamasi.
bu ülkeden çıkan sanatçıların yarısı karadenizli iken böyle sikko bir atar yapmak saçma. ismail türütü şarkıcı sayıp sonrasında kaliteden bahseden beynine...
"...Nerde o eski taş fırın erkeği, Bir anda oldu lıght erkeği..."tarzından yakınma hali. kalitesi yüksek karadenizli şarkıcıların az olmasına karşın tek başlarına yeri geldiğinde on sanatçıya eş değer olabilmektedirler.

(bkz: kazım koyuncu)
(bkz: efkan şeşen)
(bkz: fuat saka)
(bkz: volkan konak)
(bkz: vurmayın lan adam öldü)
(bkz: orhan hakalmaz)
yöresel müzik için
(bkz: marsis)
(bkz: karmate)

ayrıca ne kadar hazetmesemde Samsunlu Karadenizlidir.
(bkz: sagopa kajmer)
bakış açısına göre değişen sanatçılardır.

bana bir yöre gösterin ki kendi yöresini türkiyeye sevdirebilen adam çıkarsın. karadenizde bu var mıdır? vardır.

kendi özünün müziği yapıp diğer yörenin insanlarına da bu müziği sevdirebiliyorsalar oradan kaliteli sanatçı çıkıyordur.

diğerleri için

(bkz: tarkan)
(bkz: teoman)
(bkz: orhan gencebay)

ve daha niceleri.
kazım koyuncu diye kulağının dibince bağıra bağıra sağır etmek istediğim uuser söylemidir. ve hep söylem olarak kalacaktır. * *
bölgelere göre şarkıcılar ayrılırsa, kalitenin yoğunlaştığı bir bölge belirlenmez, durumunu ortaya cıkaran başlık...
eğer başıma kötü birşey gelmeyecekse ismail türüt derim. sesi olmasa teri var.