bugün

kapıcılar kralının en başta olmasının mantıklı olacağı üçlemedir. aklımda yanlış kalmadı ise bu filmin senaryosunu yazan şahıs bizimkiler dizisini de yazmıştı. velhasılı bizimkiler gibi bizim neslin çocukluğunun efsane dizisine yol açmıştır bu güzel film. filmin kendisi de enfestir tüm karakterleri ile.

(bkz: baba bana lopopo alsana)
kapıcılar kralı kemal sunal'ın ödül aldığı filmdir. "sanki bana okuyup da apartman yönetici mi olacaksın?" repliği meşhurdur. ama çöpçüler kralı da efsanedir. aslında verilmek istenen mesaj çok iyidir.
Bir komünistin başrollerini oynadığı 3 filmin karşılaştırılmasıdır. Filmler güzeldir. Çöpçüler kralı alır.

-Bunu evlendirmezsek orospu olacak bey.
bence tartışmasız çöpçüler kralı'nın alacağı versustur. (bkz: parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği)
kronolojik olarak Kuyrukların uzadığı görülen filmlerdir.

Kapıcılar kralında henüz kuyruklar oluşmamıştır. Karaborsa henüz yoktur, bakkal kapıcılara satış artışı için avanta bile verir.
(bkz: lütfen efes)

Çöpçüler kralında, sadece şeker ve tüp karaborsa olarak görülür. Ekmek kuyruğu sıcak ekmek için fantezi kuyruğudur.
(bkz: ekmek çıktı)

bekçiler kralında ise kuyruklar had safhadadır. Muhtarlığın önünde bile kuyruk vardır. Diğer kuyruklarda bir çift tanışır, nişanlanır, evlenir ve çocuğu olur.
bekçiler kralı dışındaki iki film, metropol dışındaki kentleri ile birlikte apartman yaşamına geçiş yapan ülkenin durumu için bir analiz niteliği taşır. keza bizimkiler dizisi de öyledir.

bekçiler kralı ise kapitalizm sonrası kentleşmenin insan yaşamına yönelik olumsuz tesirlerini eleştirel anlamda ele alan bir filmdir.

üçü de aslında ciddi anlamda sosyo-psikoloji derler kendi içinde. komiktir. komik olduğu kadar da düşündürür deyimini akıllara kazıyan komedi filmleridir.