bugün

gelmiş geçmiş en büyük hükümdarlardan, yedi düvele sözü geçen muhteşem süleyman'ın şiirlerinde kullandığı mahlasın muhibbi olmasıdır. gel de kızma işte. yav koskoca padişahsın dimi? muhibbi nedir abicim ya? süperkanuni, kingofworld, muhtesem_34 filan hiç mi aklına gelmedi? yazık vallahi yazık.
muhip'in kelime anlamının "aşk ve sevgiyi kendinde sır eden" olduğunu bilmeyen tek hücrelinin, yedi düvele söz geçirmiş büyük hükümdarla aklı sıra dalga geçmeye kalkışmasına sebebiyet verir.
nasıl ki dini yönden düşündüğümüzde ibadet durumunda eşitlik varsa, şiir yazma da sanat alanındaki ibadet sayılabileceği için mahlas konusu gayet iyi anlaşılabilir.

nitekim fuzuli, dünyanın gelmiş geçmiş en üstün şairlerinden biri olmasına rağmen mahlasının anlamı "gereksiz, faydasız" dır.
nitekim, divan edebiyatında 16.yy ın en yetkin şairlerinden biri olan, baki'nin ilham aldığı şair olarak kabul edilen zâti'nin bir başka mahlası da zarri'dir ve "zararlı" anlamındadır.

bu durumun, yani şairlerin, özellikle çok iyi şairlerin böyle kötü veya basit anlama gelen mahlaslar almasının bir başka nedeni daha vardır; bu şairler gerçekten üstün ve yetenekli şairler olduğu için, kendi dönemlerindeki şairler onlardan etkilenip onların tarzında şiirler yazıp, bu şairlerin mahlaslarını da benimseyebiliyorlardı. bu yüzden, kendi mahlaslarını başkaları da kullanmasın ve karışıklık çıkmasın diye bu şekilde kötü ve basit anlama gelen mahlaslar kullanılmıştır. zira fuzuli türkçe divan'ının mukaddimesinde (bi çeşit ön söz) niye kötü bir anlama gelen "fuzuli" mahlasını aldığını bu şekilde açıklamıştır.

ayrıca bir başka sebep de, artık belirli bir seviyeyi aşınca oluşan bir olgunluk, mütevazilik, doygunluk durumudur.
milletin nickname'lerine bakıyorsun efsane şeyler var. dünyanın en güçlü adamısın ama nick'in "muhibbi" amk. ahahahaha.