bugün

Kanada'da, ikinci Dünya Savaşı sonrası doğan ve "baby boomer" olarak adlandırılan kuşağın iş hayatından çekilmeye başlamasıyla oluşan boşluğu doldurmak için 1,5 milyon yeni göçmen alınması planlanıyor.

Bu ay başında, hükümet 2025'e kadar yılda 500 bin göçmenin ülkeye kabul edilmesini öngören planı duyurdu.

(bkz: https://www.bbc.com/turkce/articles/czr4e99jdrlo)

ingilizce ve yazılım öğrenmek için acele etmek gerek. büyük bir fırsat gençler için özellikle.
vay amq. inanır mısınız bilmiyorum son zamanlarda ben de kanada'ya bakınıyordum. yerleşmek için. hadi hayırlısı.
kanadanin problem cikarmadan ne is olursa calisip vergisini odeyecek kolelere ihtiyaci var, gerceklesirse yilda 500 binin 200 u cinli 200 u hintli olur, kanada dogumlu oldugu halde emeklilik yasi gelenler artik donmemek uzere daha sicak ve ucuz ulkelere yerlesiyorlar.
Mültecilere benziyorum ben. Göçmen rahat olurum..
kanada'da yaşamak için 9 sebep:

1. Yapılan birçok araştırma ve anket Kanada’nın dünyanın en yaşanabilir ülkesi olduğunu göstermektedir. Ekonomiden düşük vergilere, sağlıktan milli gelire, düşük suç oranlarından temiz havasına kadar. Kanada nüfusu, en az üniversite olmak üzere %90'dan fazla okur-yazar oranına sahiptir. Hoşgörülü ve kibar insanlarıyla dikkat çeken ülke, huzurlu ve güvenli bir hayat sürmek isteyenler için ideal bir yerdir.

2. Dünyanın en soğuk ülkesi aynı zamanda dünyanın en muhteşem doğa olaylarından biri olan Aurora Borealis yani kuzey ışıklarının en net ve yakın olarak görüldüğü yerlere sahiptir.

3. Her yıl Noel zamanı, bir milyonun üzerinde mektup Noel Baba’ya ulaştırılmak üzere Kuzey Kutbu’na, yani Kanada’ya yollanır. Kanada posta servisinin desteklediği bu uygulama ilk olarak 34 yıl önce başlarken, günümüze kadar 20 milyonun üzerinde mektuba cevap yazılmıştır.

4. Kanada, Ontario eyaletinde yer alan Niagara Şelalesi, sıklıkla filmlere konu olunca daha çok Amerika’da yer aldığı düşünülse de, şelalenin sadece üçte biri Amerika’nın New York eyalet sınırları içerisindedir. Özellikle Marilyn Monroe’nun oynadığı Niagara filmiyle gündeme gelen ve turistlerin Kanada’da gezilecek yerler arasında ilk sırada ziyaret ettikleri şelale, ayrıca Süperman ve Karayip Korsanları filmlerine de ev sahipliği yapmıştır. Niagara Şelalesi, kuzey kutbundan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerden oluşmuş, 12 bin yıllık bir tarihe ve özellikle Kanada tarafında eşsiz gökkuşağı manzaralarına sahiptir.

5. Kanada’nın Toronto şehrinde yer alan Yonge Street, dünyanın en uzun caddesi ünvanını alarak Guinness rekorlarına adını yazdırmıştır. 1896 km uzunluğundaki cadde, Ontario Gölü’nden başlar. Arabayla bile en az 40 dakika süren caddenin bir ucundan diğer ucuna yürüyerek ortalama 9 saatte ulaşmak mümkün.

6. Eğer aklınızda bir iş fikri varsa ya da iş adamıysanız Kanada düşük vergiler ve girişimcilere devlet tarafından verilen mali destekler ile göçmenlerin gözdesi durumundadır.

7. Kanada nüfusu, dünyanın ikinci en mutlu insanlarıdır. Zira ülkeyi ziyaret ettiğinizde ellerinde pankartlarla mutluluklarını dile getiren ve karşısındakilere iltifatlar yağdıran insanlar görmeniz mümkündür.

8. Kanada'da içme suları, şişelenmiş sulardan daha kalitelidir.

9. Kanada'da bulunan göl sayısı, dünyanın geri kalanındaki göllerin toplamından daha fazladır.

(bkz: https://www.hotcourses-tu...z-gereken-9-ilginc-bilgi/)
açlık ve can derdinde değilseniz memleketi terketmek sizi asla mutlu etmez ancak kendinizi mutlu olmaya zorlamış bir hayat sürersiniz.
lan şurda şehir değiştirince bile insanlar bi acaip geliyor oraların ne insanına ne havasına ne suyuna alışabilirsiniz.
dedim ya anca kendinizi mutlu olmaya, alışmaya zorlarsınız.
doğduğum topraklarda güneş, insan ve atmosfer hazinesi varken oralara gitmem arkadaş.
gidenlerin bazılarını yutub dan izliyorum.
vallahi mutluymuş gibi yapıyorlar.
(bkz: atiba hutchinson)
Bizim gibi çör çöp ne bulurlarsa almayacakları kesin.
Soğuk havayı sevmiyorum. Üzerine para verseler gitmem.
hemen gereksiz heveslere yol açtığı gözlemlenen plandır. gençler ve ihtiyarlar ; onlar öyle önüne geleni zaten almazlar. adamlar nitelikli vasıflı ve genç eleman isterler. 30-35 yaşından büyük olanları da almazlar. o yüzden ben gitmem zaten falan demeyin kimse çağırmıyor bizi zaten..

en azından ingilizceyi iyi bilme, üniversite mezunu ve dediğim gibi 35 yaş sınırı koyarlar. benim eski patronun oğlu eşi ve çocuğu oraya yerleştiler bundan 5 sene önce. bizim eleman daha 28 yaşında üniversite bitirmiş iyi derecede ingilizce biliyordu. karısı hali hazırda hem türk hem ingiliz vatandaşı ve tahsilini ingilterede yapmış. onlar bile giderken 40 takla attılar istenen evrakları üst üste koysan istanbul avrupa yakasından anadolu yakasına yol yaparsın.

görsel
--spoiler--
kanadanin problem cikarmadan ne is olursa calisip vergisini odeyecek kolelere ihtiyaci var
--spoiler--

sorunlar bu kadarsa kulağa cazip geliyor. *
Hintlilerden bize kalmaz amk çok da heyacan yapmayın. Ama bir umut orada da sokağa sıçmaya başlarlarsa bizim şansımız artar kanasa soğuk memleket illaki karnı arıyacaktır hintlilerin.
güncel Önemli Başlıklar