bugün

Her tip öğretmeni olan okuldur. Kimisi efsenedir(Katil), kimisi her öğrencinin sevdiğidir (Demet Kır), kimisi her öğrencinin nefret ettiğidir(ibrahim Taştı). Bu okul hem akademik anlamda hem de hayat anlamında çok şey öğretir. Sosyal, başarılı ve sorgulayan kişiler yetiştirir. Kocaman bahçesi, çamlığı, kantini, kalfesti ile başka bir lisedir.
95-03 sekiz sene yatılı okudum ben burada. simit atmak gibi saçma bir geleneği yok, evvela onu söyleyeyim.

ha ama evet, bu okul bozulmuştur, kadrosu da öğrencileri de bozulmuştur. mevcut iktidarın atadığı kökten dinci yöneticiler, sürekli değişen sınav sistemi ve meb'in içler acısı hali yüzünden bozulmuştur. bugün gelinen noktada bir suçlu varsa yılların kalfest'ini iptal eden imam hatip kafalarıdır o.
Kadıköy anadolu lisesi proje okul adı altında yeni yobaz eğitim sistemine kurban verilmek istenen türkiye'nin en büyük liselerinden biri.
Ben okurken 3600 kişi civarında öğrenciydik. Şimdi daha da kalabalıktır. Bu bir kasaba dolusu insan yapar.
Elbette bu büyük bir güç ve bütün türkiye'nin feda edilmemesi için ayağa kalkmasını gerektiren milli bir servet.
Lisemize dokunmayın yobazlar.
öğrencilerin 10. sınıfa kadar ulan bitse şu okul dediği, 11. sınıftan sonra okuldan 2 sene içinde ayrılacagını anlayıp sınıfta kalmaya calıstığı türkiye nin en iyi eğitim yuvalarından biridir. öğrencilerine martı denir. ayrıca martılar okulun da sembolüdür. saint joseph lisesi yle aralarında büyük bir rekabet vardır. arada son sınıfların kafasına estigi zaman saint joseph e küfür edip taş atabilirler. aynı son sınıflar okula gelen yeni martılara da simit atarlar.
Saygısız öğrencileri olan köklü okul.
öğrencilerine derslerden önce hayatı öğreten, lise 5 yıl değil 25 yıl olsa dedirten sıcacık martı yuvamız.
orta okulda annemler sanki çok önemliymiş ve bir bok varmış gibi beni zorla bu okula vermişlerdir. ilk sene gerçekten sok olmuştum çünkü masal gibi bir okuldu hocalar garip, çocuklar delicesine özgürdü. alışmam zor olmadı ama istek acıbademden gelen biri olarak nasıl olupta hocaların böyle bir okulda hiç birşey öğretemediğini anlamamıştım. şimdi biliyorum ki okulumuzun başarısı bu açık öğretim modunda saklıymış. artık okulumuz türkiyede statüsü farklı 3 okuldan biri*
(bkz: hakan akçiçek)
(bkz: osman nuri ekiz)
(bkz: ibrahim taştı)
(bkz: abdullah tunca)
merkezi sınavla girmeye hak kazanıp, 7 yıl süreyle okuyup mezun olduğum okul.
bu yüzden simit atmanın okul geleneği olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
eğitim sistemi değişip son 17 yılda her şeyin olduğu gibi anadolu liselerinin de içine edilince öğrenci seviyesi bu hale gelmiş anlaşılan.
gene de bu kadar fasulyeden bir konu için soruşturma başlatılması nasıl bir korku imparatorluğu haline geldiğimizin göstergesi.
ergenleri simit atma suçundan zincire vurunca rahat bir soluk alacak yobaz çetesi.
okul çıkışı bomonti sefasının ayrı bi güzel olduğu mekan.
2 yıl hazırlık okuduğum için herkesin hazırlıkta sınıfta kaldığımı sanmama sebep olan, herçeşit insanı içinde barındıran eski güzide okulum, yuvam.
ulusal kalite ödülü alan tek devlet kurumuydu bir zamanlar.
türkiyenin en iyi anadolu liselerinden biridir zira öğrencileri hem aşırı sosyal, hem de aşırı başarılı olup, bu çelişki bizzat okulun hocaları tarafından dahi anlaşılamamaktadır. yanlış hatırlamıyorsam 10 dönüm arazi üzerine kurulmuş 3 binadan oluşan, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar dersleri için ayrı ayrı laboratuvarları bulunan, üniversitelerinkini aratmayacak bir festivali olan (bkz: kalfest), kalder den 2 kere türkiyenin en kaliteli kamu kuruluşu * ödülünü almış bir ilim irfan yuvasıdır. seçilmiş öğrenci deyişini bütün anadolu liselerindeki öğrenciler işitirken kadıköy anadolu liseliler hisseder. hatta öyle ki kendinize martı deniyor olmasından bırakın gocunmayı gurur duyarsınız. üst düzey ingilizce eğitimi verilir. kılık kıyafete karışılmaz öğrencilerin okul üniformasını temsilen bir pantolon veya okul eteği giymeleri okula girmelerine yeterlidir. kılık kıyafet yönetmeliğinin öğrenci başarısına etkisi olduğunu düşünenlere inat öğrenciler türkiyenin en iyi üniversitelerine yerleşirler * * * * *.

üniversite topluluklarından bile daha faal öğrenci kulüpleri vardır. tiyatro kulübü her sene ödülleri silip süpürmesiyle ünlüdür. öğrencilerin tamamına yakını en az bir kulübe aktif olarak üyedir. her birinin en az bir hobisi vardır, olmasa da kadıköy anadoluya başladıktan sonra olur.

ayrıca bir hocanın derste söylediği şu cümleler de okulumuzun farkını ortaya koyması açısından dikkate değerdir : "bir öğrenci kopya çekmiyorsa, okuldan kaçmıyorsa, dersi kaynatmaya çalışmıyorsa, ben ona öğrenci demem, koyun derim!"

kısacası kadıköy anadolu lisesi öğrencileri öğrencidir, gençtir, koyun değildir.
hocaları gayet kibar, efendi ve bilgili olan okuldur.
terbiye almamış dine nimete saygısı kalmamış rezalet öğrenciler bütününü dün gördük. o ekmeğe simite muhtaç kalın diyeceğim ama tümden ülkemizin başına gelir diye korkuyorum
Sahile sıfır acun un okulu.
özleten martı yuvasıdır, olsa hayatımın sonuna kadar okumak isteyeceğim yerdir KAL.Okula giren köpeği azarlayan müdüründen, micro cips diyen fizik hocasına, at gibi gülen matematikçisinden rahmetli MKC sine muhtemeşem bir okuldu bizim zamanımızda KAL.